![]() |
|
206 1.4 HDİ Debriyaj teli |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mustafa_nalcacioglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mayıs 2013 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mustafa_nalcacioglu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2013 Saat 02:02 |
Merhaba peugeot türkiye foruma yeni üye oldum 2senedir 2005 model 206 1.4 hdi sahibiyim aracımı 41.500kmdeyken 2. el olarak ankaradaki yaşlı idris amcadan aldım.43bin cıvarlarında baskı balata komple değiştirdim bu kadar az kilometrede o balata nasıl bitmiş görseydiniz percinlere kadar bitmişti balata baskı balata yeni olmasına rağmen bi 6aydır arada debriyaj yukarda kavrıyor ve ağır trafikte yüklüyken debriyaj titreterek kavrıyordu canımı sıkıyordu ama bi şekilde zaman geçti 2hafta kadar önce dik bir bayırdan cıkarken birden iki atmak için debriyaja bastığımda kıtırtt diye bi ses geldi usturuplu bi şekilde birkaç sever denedim birdaha o sesi yapmadı sonra yavas yavas bu kıtırrtt sesi artmaya basladı final haftasında oldugumdan pek ilgilenemedim geçtiğimiz persembe bi bakıyım dedim belki iç taraftaki yaydandır diye wd40 sıktım motor tarafındaki teli pedalın bitimindeki yerleri komple güzelce yağladım belki takılıyodur diye hemde istanbul berke otomotivden fiyat aldım debriyaj teli için sorunun telde oldugu belliydi fikrim istanbula kadar idare etsin orda paris oto maslakta değiştitririmdi fakat hicte öle olmadı sonra cuma günü istanbula gitmek için sakaryadan yola cıktım ama baktım durum iyicene vahimleşmiş hem kıtırttı arttı hemde arada debriyaja bastığım halde sanki tel kopmuşcasına pedal dibe gidiyordu bikaç sefer basınca düzeliyodu elimle geri cektiğim bile oldu. saat aksam 6 fln oldugundan sanayi yerine servise gitmeye karar verdim açıkcası yanımda bi bayan arkadasta oldugundan sanayi ortamına gitmek istemedim neyse lafı cok uzattım normalde servisten korkarız biraz debriyaj dibte kalarak filan servise vardım hiç durmadan tamir bölümüne girdim adamlar biraz şaşkınlıkla beraber buyrun dediler dedim debriyaj teli kopmaya 5 var güldü usta:) ve pedala basınca meshur ses cıkınca evet dedi ve hemen ilgilenmeye başladılar simdi esas kısım burdan sonra...
berke otomotiv parça için 65 tl verdi servisten aldıgım fiyat 55 tl işcilikte 26 tl tamir 15dk sürdü sürmedi işlem basit zaten araba yıkandı temizlendi max 30 dakika sürmedi işlemler yani servis sanayiden bile daha uygun ve cok hızlı işlemi halletti buarada sakaryadaki servis özöztürkler peugeot ve tel değiştikten sonra aracın vites geçişleri cokdaha rahatladı vites geçişlerindeki silkelenme durumuda artık yok gibi bişey eğer debriyaj pedalındaki daha tok ve güzel histe cabası.. Sizinde debriyajınız titretiyorsa ve debriyaj pedalınızda kıtırrt diye bises varsa bi debriyaj telini kontrol ettirin derim cünkü koparsa direk yolda kalıyosunuz buarada mobil servis fiyatınıda sordum 20km ye kadar 75tl onran sonraki her km için 1.5tl ekstra ücret taleb ediyorlar..
|
|
Araba makinalarını seven bi adam işte...
|
|
![]() |
|
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz. Bizimle paylaştığınız değerli bilginiz ve paylaşacağınız bilgileriniz için teşekkürler. Keyifli forumlar :)
|
|
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |