![]() |
|
plaka kenarı silme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nevce ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2013 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2013 Saat 20:40 |
öncelikle herkese maraçların çoğunda gördüğümüz ve benim d,kkatimi çeken bir konuya parmak basmak istedim plaka kenarlarıındaki siyah çerçeve kaldırımı
bun konuyu araştırdım buldum yaptım resmettim :) şimdi herkesin de yapabileceği ve güzel bir görünüme sahip olacağı plakaların nasıl yapıldığına bakalım malzemeler 1-)selülozik tiner (bu tinerin 1 ltresi 8 tl boyacıda yada tanıdık eloktronik tamircisinden az olarak temin edebilirsiniz) 2-)pamuk yada sünger 3-)havlu peçete ![]() ilk hali ![]() UYGULAMA arkadaşlar işe tineri pamuğa dökerek başlıyoruz burada olakanın kenarına yavaşça sürüyoruz (çok uzun sürmeyin tiner uçuyor hemen sonra boya yaılıyor çok uğraşırsınız ) ![]() kısa mesafeye sürüp hemen kurulayın ![]() son hali ![]() burada çift tarafli bant kullanabilirsiniz benim tavsiyem çift taaflı band +silikon benimkini delmişler ben vidaları boyuyacam mecbur :) DİKKAT: sakın plakanın ortasına sürmeyin orasıda çıkıyor doğal olarak bu arada küçük fırça kullanarakta çıkarma işlemini yapabilirsiniz kolay gelsin |
|
2005 307 1.6 atiker xt
namı değer AT:) |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Güzel çalışma olmuş, eskiye göre çok hoş duruyor
![]() |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Elinize sağlık selülozik tiner için maskeleme malzemesi var mıdır acaba ?
|
|
![]() |
|
nevce ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2013 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
olabilir bu uygulama için gerek yok ama... |
|
2005 307 1.6 atiker xt
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Plakayı sökemiyorsak ? yanlışlıkla arabanın boyasını mundar etmeyelim
|
|
![]() |
|
evet de ben sürdüm etkisi yok ama çook az tiner kullanacaksın anında çözüyo boyayı 1 cm 1 cm sil sıkıntı olmaz öyle mundarlık bir durum yok |
|
2005 307 1.6 atiker xt
|
![]() |
|
Denemek lazım. Aslında rakamları maskeleyip plakayı tümden güzelce temizlemek istiyorum haşereler iz bırakıyor. Tinerden başka bu piyasada satılan boya çözücülerden denediniz mi hiç ? |
|
![]() |
|
denemedim ama en iyi selülozik tinermiş ..
|
|
2005 307 1.6 atiker xt
|
![]() |
|
Abi 206daki plakaları su geçirmesin diye baya sağlam yapıştırdım sökmek çok zor. Anca plaka değişeceği zaman sökülür. O yüzen maskeleme malzemesi varsa rahat olur düşüncesindeyim. |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
güzel olmuş elinize sağlık kişisel çalışmalar herzaman başkasının yaptığı şeylerden daha tat veriyor zaten :)
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |