![]() |
|
Sprey Boya ile Jant Boyama Uygulaması - Resimli |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||||
tlp ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 Saat 20:41 |
|||
Benim jantlarda (özellikle önlerde) çok deforme vardı (boya açısından).Boyaları akmış siyahlaşma olmuştu Biraz araştırdıktan sonra Koçtaştan Sprey 702 Jant Boyası aldım.Akşamdan jantları güzelce yıkadım ve sabaha kadar kurumaya ve suyun sızmasına bıraktım 240 numara zımpara almıştım onunla ufak bi zımpara yaptım (siyahlaşmış yerlere).Başkada zımpara yapmadım Dün sabah işe koyuldum ![]() Mağazadan aldığım jumbo boy çöp poşeti yardımı ile Lastiği izole ettikten sonra 2 kat olmak kaydı ile boyadım ![]() ![]() ![]() Umduğum gibi olmadı , boya güzel tuttu ama renk koyu oldu (nasıl jant boyası ise artık) Orta göbek kapağından renk farkını anlayabilirsiniz Sonra dün internette biraz daha bakındım bu sefer 2 kutu Sprey 357 Metalik Gri boya aldım Sabah Yine aynı işlemleri uygulayıp lastikleri izole ettim Vernik falan atmadım,lanet vernik içerisinde ne barındırıyosa boyayı eritip söküyo Bu sefer 3 kat boya attım ![]() ![]() ![]() Sonuç Ön sağ lastikte ufak bir işlemim daha kaldı,poşette 3 kutu sprey vardı.Hiç bakmadan aldığımdan vernik gelmiş elime,janta sıkıyorum sıkıyorum renk değiştirmiyo.Herhalde boşa para verdim diye düşündüm.Daha önceki boyayıda eritti bir kısmını kaldırdı Sonra arka janta geçerken fark ettimki ben boya yerine vernik almışım Boya ile yapınca normale döndü Boyama yaparken spreyi basılı tutmadım ve sağa sola yada yukarı aşağı doğru hareket ettirerek her defasında sıktım Sürekli basılı tuttuğum anda yanlış bir kol hareketi belli bölgeye fazla boya sıkmaya neden olabilmekte Lastiklere ufak tefek boya lekeleri oluştu.Toplamda 1 saatte yapılan ve amatörce olan işleme göre bence az bile olmuş :) Onlar zamanla atar diye hiç takılmadım bile ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
gozem ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
eline sağlık güzel iş cıkarmıssın....birde boyanın akmasına karşı,jantı söküp yatırarak iç yüzeyleri daha detaylı boyanabilrdi..
|
||||
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
||||
![]() |
||||
tlp ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
|||
Akma falan hiç olmadı ne hikmetse
Evet dediğin doğru , çıkarılıp boyansa idi daha sağlıklı olurdu ama çok uğraşırdım
|
||||
![]() |
||||
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
|||
Vallahi mükemmel olmuş eline sağlık ...
|
||||
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
||||
![]() |
||||
gozem ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
|||
yanlışlıkla vernik aldım demişsin, umarım onlarıda kullanmıştırsın dostum..cünkü cok fark ediyor bende aynı uygulamayı yaptım.. boyacıya gidim 400mlg boya ve vernik yaptırdım.. fazla fazla yetti bana
|
||||
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
||||
![]() |
||||
fatihgg ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
|||
cok guzel olmus ellerınıze saglık,yaz geldı artık jantlar boyanmaya basladı :)
|
||||
2003 307 1.4
2008 Leon |
||||
![]() |
||||
|||
Yanlışlıkla aldım derken poşetin içerisinde 3 kutu sprey vardı , poşetten yanlışlıkla aldım Yoksa verniki bilerek ve isteyerek satın aldım :)
|
||||
![]() |
||||
candanxyz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 392 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı candanxyz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Güzel olmuş.emeğine sağlık.bu jantlara hastayım.
|
||||
''Bay Z''
|
||||
![]() |
||||
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
|||
Hocam onu bunu geçtim büyük cesaret ya.. Bende de vardır kafam atar yaparım ama jant işi biraz sıkıntı..
Ama eline sağlık baya iyi duruyor |
||||
![]() |
||||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
|||
Son işlemle son noktayı koymuşsunuz gayet güzel olmuş orjınal gibi yanlız lastıklerde boyanmasaydı daha iyi olurdu ınşallah dökülür zamanla elınıze sağlık :)
|
||||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||||
![]() |
||||
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
güzel ve pratik bir çözüm..emeğine sağlık. bence güzel bir yol denemişsin ;)
|
||||
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
||||
![]() |
||||
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
|||
Çok pratik olmuş, bana yardımcı olacak gibi, bende boyamayı düşünüyorum, el emegi göz nuru sizinki gibi, yoksa boyacıya para verip yaptırılabilir bişey, taktir ediyorum maşallah sizler gibi dostlar kazanmak mutluluk veriyor ellerinize sağlık :)
|
||||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||||
![]() |
||||
|||
Boyamak için 250-300 TL para istiyeceklerdir muhtemelen
Ufak bi araştırma yetti bunu için Ayrıca yedek jantım olmadığı için aracın en az 3 gün takoz üstünde yatmasınada neden olacak Boya muhtemelen atacaktır , ben bunu kesın cozum olarak uygulamadım Ama dusundugunuzde 10 TL lik 2 kutu boya ile işimi hallettim Ayrıca başına oturup bununla ilgilenip ter dökmek bana ap ayrı bi zevk verdi,yaparken yorulsamda eğleniyorum Bu nedenle attığı taktirde tekrar boyarım hiç sorun değil yani :)
|
||||
![]() |
||||
|||
Gaziantep nere izmit nere Arada 1000km fark var :) Ben izmitte o fiyata duymadim hic jant boyayani Boyanin para tutmadigini bende biliyorum Ama boyayacak adam bulamadiktan sonra yapacak bisey yok |
||||
![]() |
||||
SDYMZ ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
|||
eline koluna sağlık çok güzel olmuş.
|
||||
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
||||
![]() |
||||
|||
Ne demek istedigini anladim bende zaten Olaya espirili yaklastim sadece :) Tanidik boyaci olsa zaten yapar yada yaptirirsin Fikrin icin sagol Yapmis bulunduk bi kere Kalici olarak boyatma isi ciktiginda dedigin gibi boyayi disardan alir bide boyaci bulrum ;) |
||||
![]() |
||||
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
|||
öncelikle ben kocaelide jant boyama için fiyat araştırdım 400 tl meblalar çıktı karşıma (Aracımın konusunda paylaşmıştım sizlerle) tlp bi ara deneyiminle benim aracada dalarız inşallah, kafama yattı çünkü :) ellerine sağlık tekrar
|
||||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||||
![]() |
||||
|||
üstadım geleceğim ilk fırsatta ailecek :)) ama senin iş nerdeyse 1 hafta sürdü :) aracı hovercraft 'a döştürebilirsek geliyim orda yaptırmaya :)
|
||||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||||
![]() |
||||
|||
hmm, üstadım fena olmaz hazır boyama ama beni az bilirsin, el emeği göz nuru :) ben boyicam banane :D :D :D
|
||||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||||
![]() |
||||
|||
eyvallah üstadım, ama yemeğini çayını suyunu içmeye geleceğiz inşallah :) aracı sen ne zaman aldın ben ne zaman aldım ona bak önce sen sonra kim daha emek harcamış, 1 yıl sonra bakarız üstadım :))))
|
||||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |