Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Soğutma suyu ve motor yağ kaçırma sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Soğutma suyu ve motor yağ kaçırma sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
baroff Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı baroff Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Soğutma suyu ve motor yağ kaçırma sorunu
    Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 Saat 00:00
Merhabalar arabamda 2 adet uzun vadeli sorun çıkarcak iş var sanırım. 

1.cisi Radyatördeki su boşalıyor.

Oluş şekli : İnegöl - Bursa arası yol yaptığımda toplamda 120km eve gelip kontağı kapattıktan sonra aracı tekrar çalıştırınca motor stop lambası yanıyor ve suyun boş olduğu simge geliyor ekrana kaputu açıp baktığımda su bitmiş oluyo antifiriz kalmış oluyo sadece mecburen su ekliyom bende. Ustaya daha önce gösterdiğimde ilaç attım daha kaçak olmaz falan demişti. Şehir içi hiç sorun olmadı ama bu şekilde uzun yol yapıp gelince böyle oluyor. Hararet olmuyor hatta gaza basınca motor soğuyo trafik yoğun olsada. 

2.cisi Krank keçesinden yağ kaçağı var daha önce ustaya gösterdiğimde 1-2 işlem yapmıştı ancak kaçağın sonradan ordan geldiğini söyledi karter koruma muhafazasıda halen ustada biraz gez gel yağ kaçağı olan yere göre yapıp takarız demişti hatta bayağı zaman oluyor bende tekrar gittiğimde Krank keçesinden kaçırıyo demişti bende emin olmak için başka bir servise götürdüm motoru yıkattırıp gösterdim ordaki ustada dedi krank keçesinden. 

2.ci sorun için size sorum şudur kaçak sadece araç stop ettiğinde oluyor günde 2-3 damla akıtıyor azalma 1-2 güne farkedilmesede 2-3 haftada belli oluyo çubuktan. Keçe tamiri için 500-600 lira para istedikleri için pek yanaşmadım bu şekilde sorun çıkarmı dedim usta sorun olmaz dedi ama sizede sorayım bu şekilde araç sorun çıkarırmı 2 aydırda karter koruma muhafazası takılı değil ondanda sorun olurmu.

1-2 sorun daha çıksa zaten aracı baştan yaptırtmış gibi bişey olcam sanırım.
Yukarı Dön
nevce Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı nevce Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 Saat 00:04
BENİM 307 DE CONTA ESKİYORMUŞ USTA DEDİ VE KOMPLE MOTOR ÜST KAPAK ALINMALI DEDİ 300 GİBİ BİR FİYAT OLUR TABİ TRAŞLANMA İSTİYEBİLİRMİŞ MOTOR KAPAĞI 
BOR ATTIR  BİRDE
GÖZÜN HARARETTE OLSUN BENCE :)
Yukarı Dön
baroff Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı baroff Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 Saat 00:06
Orjinalini yazan: nevce nevce Yazdı:

BENİM 307 DE CONTA ESKİYORMUŞ USTA DEDİ VE KOMPLE MOTOR ÜST KAPAK ALINMALI DEDİ 300 GİBİ BİR FİYAT OLUR TABİ TRAŞLANMA İSTİYEBİLİRMİŞ MOTOR KAPAĞI 
BOR ATTIR  BİRDE
GÖZÜN HARARETTE OLSUN BENCE :)

Ben sürerken hepsini takip ediyorum zaten. 100 geçmişliği yok hararetin :)
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 Saat 00:13
hocam su bitmiş oluyo antifiriz kalmış oluyo derken anlamadım yani siz bu ıkısını farklı yerleremı koyuyosunuz muhtemelen antıfırızı yedıkten sonra zamanla kıreçten tıkanan yerler açılma yaptı ve kaçak var ya hortumlardan ya kalorifer peteğinden yada radyatörden kaçırıyodur başka bir yer aklıma gelmedı mudahale etmek lazım önemli çünkü.Ayrıca karter koruma muhafazasıda önemli herhangibir darbede karter delinebilir.Bu azalma şuanda az olsada ılerleyen zamanalrda çoğalıcak ve sıkıntı yaratıcaktır yağ su gibi önemli şeyler ihmale gelmez diye duşunuyorum yıne sızın bıleceğiniz iş tabi...

Düzenleyen samet206 - 11 Haziran 2013 Saat 19:29
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
baroff Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı baroff Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 Saat 00:21
Valla hocam zaten bayağı para harcadım üstüme başıma bu kadar şey almadım arabaya harcama yaptım. Cüzdan düşmanı meret. Bazı pahalı işleride burdan öğrendiklerimle ustalara yaptırdım yoksa bayağı bi canım yanardı. Birde bu radyatördeki delikler için gene o şekilde ilaç attırsammı yoksa detaylı bi işlemmi yaptırayım.
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 Saat 00:33
Orjinalini yazan: baroff baroff Yazdı:

Valla hocam zaten bayağı para harcadım üstüme başıma bu kadar şey almadım arabaya harcama yaptım. Cüzdan düşmanı meret. Bazı pahalı işleride burdan öğrendiklerimle ustalara yaptırdım yoksa bayağı bi canım yanardı. Birde bu radyatördeki delikler için gene o şekilde ilaç attırsammı yoksa detaylı bi işlemmi yaptırayım.

Eğer ilaç atıldıktan sonra yıne aynı sorun olduysa işi ilaca falan bırakmamanızı önerırım yınede tam sorunu tespit edip ona göre mudahele etmekte fayda var benım araçta mesela kalorifer peteği patladı aracın sürücü kısmı komple su aldı çürüccekti kışındı bıde 3 gün öyle ıdare ettım eksılıyor su koyuyorum eksiliyor su koyuyorum koyduğum suda ıçerı gelıyor komple mecburen yaptırdım hortumları ve kalorifer peteğini yenilettim eğer açıklar radyatördense su kızgın olarak damladıkça dumanda yapar o öyle bir sorununuz falan varsa mecbur yaptırmanzı lazım.Bendede durum aynı elıme para geçer arabaya bağlardım baktım olmıcak artık durdum bi ben kaldım zaten değişmedik yeter  :) geçmiş olsun tekrar sizede ...
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
baroff Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı baroff Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 Saat 00:38
Orjinalini yazan: samet206 samet206 Yazdı:

Orjinalini yazan: baroff baroff Yazdı:

Eğer ilaç atıldıktan sonra yıne aynı sorun olduysa işi ilaca falan bırakmamanızı önerırım yınede tam sorunu tespit edip ona göre mudahele etmekte fayda var benım araçta mesela kalorifer peteği patladı aracın sürücü kısmı komple su aldı çürüccekti kışındı bıde 3 gün öyle ıdare ettım eksılıyor su koyuyorum eksiliyor su koyuyorum koyduğum suda ıçerı gelıyor komple mecburen yaptırdım hortumları ve kalorifer peteğini yenilettim eğer açıklar radyatördense su kızgın olarak damladıkça dumanda yapar o öyle bir sorununuz falan varsa mecbur yaptırmanzı lazım.Bendede durum aynı elıme para geçer arabaya bağlardım baktım olmıcak artık durdum bi ben kaldım zaten değişmedik yeter  :) geçmiş olsun tekrar sizede ...

Teşekkür ederim hocam. Benim öyle şehir içi bir sorun olmuyor hararet vs. benden  başkasıda kullanmadığı için pek sorun olmaz gibi. Artık paralanınca hallederim bu işleri napalım :)
Yukarı Dön
ariessimena Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ariessimena Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2013 Saat 14:29
Arkadaşlar merhaba,
benim de benzer bir sorunum var.2-3 hafta önce arabanın radyatör su kabında hiç su kalmadığını tesadüfen gördüm. Kabın radyatöre giden hortumu çıkmıştı, ki muhtemelen bundan kalmamış. Belli bir süre aracı öyle kullanmışım. Ama bu süreçte araba hiç hararet, çekiş düşüklüğü ya da anaormal bir olumsuz tepki vermedi. (peugeot 206, 1.4 benzin/lpg) Neyse farkedince, hemen su koydum, belli bir sürede suyu çekince tekrar suyunu koydum, ve daha sonra hiç bir eksiltme felan yapmadı. Fakat geçen gün baktığımda suyun yüzeyinde damla damla siyah renkli yağ oluşumu gördüm ve işkillendim. aracın susuz gezdiği dönemde belki contada sorun yaratmış olabileceğini düşünerek ustaya götürdüm, olanları anlattım. Usta baktı fakat pek oralı olmayarak bi sıkıntı görmedi. Ama pinpirikli olduğum için içim rahat olmadı. Bu konuda düşünceleriniz nedir arkadaşlar? yardımcı olursanız sevinirim.
Yukarı Dön
ErolSs Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ErolSs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2013 Saat 14:55
valla hocam söylemiş oldugun seyler baya sıkıntılı seyler

benim araçda bin km 1 litre yag yakıyordu hala ugrasıyorum sibopları değişti binyüz tl gitti motora ama cok sükür yag eksiltme olayından kurtulduk suanda sıkıntı yok gibi bor falanda denedim 2bin km etkiledi sonra gene aynı yaptır diyeceğim ama kece değişimi için acılacak içinde ne sıkıntı cıkacak kece haricinde belli değil 

su sıkıntısı daha kötü bence calıstıgım sirkette c3 var dı 50 km de bir depo suyu bitirirdi su nereye gidiyor bulamadım 18 bin liralık arabayı 11bin liraya sattık  bizden alan adam 4 bin lira harcamıs hala sorunu bulamamıslar :) ama sende suyun damladıgı yer belli ise bence fazla sıkıntı yok ama yag ve su işleri baya sıkıntılı arabanın herseyi 

conta dada olabilir blok dada olabilir yag su karısıyo da olabilir acılmadan bence belli olmaz 
QWERTY
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 cc tavan piston sorunu son mesaja git 2492 13 bariscam
konu icon Hararet gostergesinin aniden dusmesi ve dalgalanma son mesaja git 8077 59 Onlinewolf
konu icon peugeot 308 t9 hayalet ekran son mesaja git 1117 0 emirock
konu icon Klima yönlendirme son mesaja git 1502 0 Ayhan1126
konu icon Tanısma son mesaja git 6 1 GökhaN
konu icon Peugeot 208(2015) motor yapılcak diyorlar son mesaja git 2723 1 GökhaN
konu icon 208 Led Stop son mesaja git 2719 1 GökhaN
konu icon 2008 motor arıza ışığı uyarısı son mesaja git 2249 0 Pişman
konu icon 206 . 1.6. Benzinli araç rolenti motoru son mesaja git 2475 0 koray
konu icon bagaj ölcüsü hk son mesaja git 2379 0 cagiris
konu icon 2013 RCZ RÜZGAR KANADI AÇIK KALDI son mesaja git 3440 0 HASAN BASRİ
konu icon Marş bastığım anda fan açıyor son mesaja git 4454 1 engintunbel
konu icon Conta değişimi maliyeti son mesaja git 19423 7 konfor
konu icon E-2008 Elektrik cızırtı sesi ve patlama sesi son mesaja git 4833 1 Aliosmanaltuntas
konu icon ESP/ASR ARIZASI sonrası Elektrik Gelmeme Sorunu son mesaja git 4275 0 J3udu
konu icon Aracı klima dügmesi çalışıyor ancak klima çalışmıy son mesaja git 1973 0 Semih025
konu icon Motordaki şıkırtı sesi son mesaja git 1312 0 KillBOB
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 10335 3 407aziz
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 12 1 GökhaN
konu icon YARDIM!! 3008 motor titremesi ve diğer sorunlar son mesaja git 5990 1 berter
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 EKIM EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Saramago 29
Onlinewolf 28
GökhaN 3
durgun293 3
engintunbel 2
faduygun 1
cagiris 1
koray 1
selahattnsahman 1
Pişman 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English