![]() |
|
Astra Hakkında? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ahmetismet ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2011 Konum: kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 500 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2013 Saat 18:03 |
Arkadaşlar merhaba;
Sıfır araç almaya karar verdim. Eşim için otomatik olması lazım. Ancak dizel fiyatları uçuk. Benzinli otomatikler içinde yine hem fiyat hem performans hemde yakıt açısından en insaflısı astra. Yeni Astra HB 1.4 turbo 140hp active select sport modelinde karar kıldım. Fiyat olarakta en uygunu konya verdi 50000tl. Kullanan arkadaşlar (özellikle Alper kardeş) araca ne diyor? yakıtı motoru nasıl? Yokuşta tırmanırmı yığılmadan?
|
|
neverThere
Yeni Astra HB 1.4 Turbo 140hp Active Select Sport 2013 |
|
![]() |
|
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
astrayı çok bilmiyorum da hem konunu uplamış olayım hem de ekleyeyim, hocam turbo 140hp benzinli motor hiçbiryerde yığılmaz diye düşünüyorum
![]() |
|
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Ben Alper'in arabayı kullandığım kadar söyleyim, yokuşlarda hızlanması biraz uzun sürüyor zor toparlıyor kendini, konfor konusunda bişey diyemiyorum çünkü Alper'in araba da spor yay olduğu için langır lungur sallanıyor araba onun haricinde bi eksisini görmedim.
EK: Arabanın boş ağırlığı 1.5 ton Düzenleyen Serkan - 23 Mayıs 2013 Saat 19:33 |
|
![]() |
|
ahmetismet ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2011 Konum: kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 500 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
![]() ![]() ![]() ![]() |
Alper arkadaşın astra 180hp olandan mı?
|
|
neverThere
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Şimdi Alper'i aradım onun ki 1.6 110 HP olanmış, yanında opelde çalışan biri varmış onunla konuştu 1.4 turbo 140 hp'nin performansı çok iyi dedi ama yakıtı çokmuş 60 krş yakar dedi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
O ne yaa? 60 kuruş...40-50 duydum da 60 çokmuş... Fabrika verilerinde ş.içi 8.9lt/100km yazıyor...Fabrika verilerine göre 40 kuruş civarı olması lazım. Demekki verilerden fazla yakıyor.
Ancak ben sakin kullanırım, buda fark eder herhalde? 1.6 110hp hakkında yığılma konusunda bende çok yazı okudum, 140hp ye yönelmem o yüzden zaten... Birde yanlış olmasın boş ağırlık 1378kg yazıyor.Gerçi bu 2013 modeller için belki iyileştirmişlerdir. Bu arada Serkan zahmet verdim kusura bakma Alper'i aramışsın alakan için teşekkürler...Eyvallah...
Düzenleyen ahmetismet - 23 Mayıs 2013 Saat 19:51 |
|
neverThere
|
![]() |
|
Tam rakamı hatırlamıyorum ama ruhsatta ağırlık kısmına baktığımda yuuhh 1.5 tonmuş diye tepki göstermiştim, belki lpg olduğu için 100-150 kg fazla olabilir. Babamın broadway 890 kg lpg'yi ruhsata işlettikten sonra 990 yazmışlardı. Yakıt da fabrika verilerini tutturmak çok zor özellikle şehir içinde, 50 krş garanti bence fazlasını bilmiyorum.
Düzenleyen Serkan - 23 Mayıs 2013 Saat 20:05 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
Lpg arttırmıştır mantıklı o zaman...Bir şey daha öğrendim LPG işlenince aracın kilosuna tekrar baktıklarını bilmiyordum...
|
|
neverThere
|
![]() |
|
Kiloya şöyle bakıyorlar LPG'nin projesinde kaç kg olduğu yazıyor onu aracın kilosuna ekliyolar, Tartma falan yok yani
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Active Multi driveS Auris 51000tl görünüyor ama 2000tl ye yakın indirim yapıyorlar bayide bir bakın derim. CVT şanzuman var en sorunsuz şanzumanlardan. Yakıt tüketimide kullanıma göre değişknelik göstermekte iken fabrika değerlerine yakınlaşan kullanıcılar var.
İstanbul şehir içi trafikte 6-7lt çizgisini tutturanlar var. |
|
![]() |
|
msk_sansal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mart 2012 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı msk_sansal
gel sanada civic hb alalım :)
|
|
2013 civic hb 1.4 sport milano red
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
Civic HB de otomatik seçeneği koymamışlar, dizeli deniyorlar.
|
|
neverThere
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
Aurise bakıyorum zaten ancak Active modelinden emin değilim, yanlış hatırlamıyorsam CC(hız sabitleyici yok), otomatik klima var çift bölgeli değil falan. bilemedim. Yinede bayiden fiyat isticem...Yakıtı astraya göre makul çünkü..
|
|
neverThere
|
![]() |
|
SDYMZ ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
hocam o fiyata 308 dizel sıfır otomatk alınır bence bi 308 lere bakın
|
|
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
Kayseri toyotayı aradım auris 1.6 advance multidrive için 51500 veriyor. Liste fiyatı 53500 sanki zorlasam 500 falan daha iner gibi...
|
|
neverThere
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
hocam 50 bin bana göre baya çok bi para. bence bu limite gelmişseniz 500-1000 aramayın içinize yatan marka-model aracı alın. sonucta bir kere alınıyor. bence astra ya göre auris ya da 308 daha mantıklı gibi.
ne alırsanız alın şimdiden hayırlısı olsun
![]() |
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
hocam serkan abininde deiği gibi arac 1,5 ton bos agırlıgı o yzuden ne olursa olsun ilk kalkıslarda agır kalkıyor benım arac suan benzinde 60 kurus yakıyor ve 1.4 turbo 140 beygir 60 kurusu gececektir tesadüfen benım opelde calısan arkdas yanımdaydı oda km yapıyorsa benzinliye bulasmasın dedi ama yok km az yapıyorsa 1.4 turbo 140 bg alsın dedi yakıt benımkınden fazla yakacagı kesın ama konfora diyecek yok ben uzun yolada gittim yolunu buldumu arac yolda akıyo gidiyo malum suan spor 5lik yay var aracta istanbulun yollarınıda eklersek buna konfordan biraz sıkıntı ama uzun yolda anlayabiliyosun yinede karar senin hocam ben olsam dizel alırdım şahsen sıfır alacak olsam
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
Bulunduğum yerde zaten trafik sakin birde yılda 7-8bin taş çatlasa 10bin yapıyorum.O yüzden de 100km de 5-10tl fark koymaz diye düşünüyorum. Astra 1.4 ilk tercihim ancak yine de çok daha mantıklı olan diğer araçlara da bakıyorum. Astranın ş. içi yakıt tüketimi 8,9 iken toyota aurisin 7,5 ancak auris 1000-1500 daha pahalı. Yaw arkadaş ne zormuş araba almak, biri alıpta kardeş al anahtarı bu senin araba dese...
|
|
neverThere
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
keske dese hocam ama astra farklı arac bence git ikisinide kullan öle karar ver
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Tüh ya valla turbolu motorların bu kadar yakacağını düşünmüyordum aslında 1.4 te düşük hacim ama
![]() |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |