Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Sohbet \ Muhabbet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - FİKİR RİCA EDİYORUM
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuFİKİR RİCA EDİYORUM

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
umut_25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesajın Direkt Linki Konu: FİKİR RİCA EDİYORUM
    Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 14:08
Öncelikle herkese merhaba.

Arkadaşlar 2005 model 206 Quik sahibiyim. Benden önce ki sahibi araca Angel far takmış. Sanırım çok kaliteli bişey değilmiş. Baya sararmış solmuş. Alt tırnakları da kırık. İş görüyor mu derseniz aydınlatıyor ama yeterli seviye de değil. Farlar kirli olduğundan verdiği kötü görüntü de cabası...

Benim aklıma şöyle birşey geldi. Babam Mercedes Sprinter kullanıyor. Sürekli uzun yola çıkıyor. Araç babamın çalıştığı şirketin üstüne. 

Benim araçta kasko yok. Babamda var. Babam geri geri gelse benim araca çarpsa ve benim farları kırsa ben kaskodan orjinali ile değiştirebilirmiyim ? Kasko baba oğul olduğumuz için üçkağıt çevirdiğimizi anlar mı ?
Yukarı Dön
rolandgarros Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 14:11
bence hiç riske girme dostum anlamasalar bile bi yerden çıkar 3 kağıtçılığa hiç gerek yok Smile
Yukarı Dön
Mehmet38 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 14:20
Bunları düşüneceğinize far temizliği hakkında araştırma yapsanız olmaz mı ?
( Böyle konular görmek üzücü )
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 14:24
Hocam böyle usulsüzlüklere hiç gerek yok verin 400 TL alın farınızı, hem işin ahlaki yönü var hemde tramerde çarpma olarak çıkar karşınıza satarken direk önden kazalı diye değer biçerler. Babanızın aracınında hasarsızlık indirimi bozulur. Hem babanızın iş yerini hemde kasko şirketini dolandırmaktan başka bişey denmez buna.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 14:28
Orjinalini yazan: Serkan Serkan Yazdı:

Hocam böyle usulsüzlüklere hiç gerek yok verin 400 TL alın farınızı, hem işin ahlaki yönü var hemde tramerde çarpma olarak çıkar karşınıza satarken direk önden kazalı diye değer biçerler. Babanızın aracınında hasarsızlık indirimi bozulur. Hem babanızın iş yerini hemde kasko şirketini dolandırmaktan başka bişey denmez buna.

Clap
Yukarı Dön
SDYMZ Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 14:42
bence hiç gerek yok boşu boşuna hasar kaydı oluşturacaksın aracında hiç değmez git paranla al ikinci el veya sıfır hertürlü bulursun
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi
Yukarı Dön
volkanC2 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 14:57
Bence hiç böyle bişeye bulaşma. Kasko anlar anlamaz bilmem ama yukarda Allah var eninde sonunda o farların parası senden çıkar kardeş..
Citroën C2'm..''yakışıkLı'' 2004 SX 1.4i
Yukarı Dön
emre_akdag Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 15:08
Orjinalini yazan: Serkan Serkan Yazdı:

Arkadaşım, öncelikle bir sigorta eksperi yardımcısı olaraktan sorunu cevaplayım. Birincisi Serkan abi güzel açıklaman için teşekkürler. Buna ilaveten ;

- Soyisimler aynı olduğundan artık tramer servisi tutanağınıza tramer kaydı oluştumuyor.

- Diyelim ki gözünden kaçırdı oluşturdu. Sizde servise götürdünüz..Gelen eksper dosyayı direk sigorta şirketi aracılığı ile araştırmaya veriyor, dosyayı onaylayıp kendini riske atmıyor ve tedarikğini ise hiç geçmiyor.

- Dosya geldi sigorta şirketine. Araştırma yetkilisi geldi servise. Kaportacıya bir takım sorular sordu. Kaportacı da bi yere kadar cevapladı. Bi yerden sonra ''ben bilmem abi, vereyim müşterinin numarasını sen onunla görüş'' deyip sıyrıldı mı işin içinden? ki şahsen çok karşılaştığım ve artık alıştığım bir durum. Ah, işte şimdi macera başlıyor.

- Yetkili seni arıyor, yer belirliyor ya da kaportacıya çağırıyor. Senin katakulle yaptığını anlıyor. Ve sigortanın ilgili rücu departmanına, ordan da ilgili icra komitesine dosyan gidiyor ve başlıyor mahkeme işlemleri..

Sonuç mu? ya idari para cezası ya da haips cezası ile bedelini ödüyorsun..

Şimdi kardeşim bunca tatsız olaylara karışıp hem babanı hem kendini lekeleteceğine yukarıda arkadaşların söylediği daha farklı yöntemler ile ya farlarını temizletme yoluna gidebilirsin, ya da uygun yollu ücretiyle alıp taktırırsın. Bu işin ehli olaraktan sana yol gösteriyorum. Yapıp yapmaması sana kalmış. Ama yakalanırsan da bunları tek tek tüm kelimesine kadar yaşayacağını bil.

Umarım biraz da olsa seni yönlendirmişimdir.  Saygılar..
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA
Yukarı Dön
impact Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
İZMİR İL TEMSİLCİSİ

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 15:09
bence hiç uğraşma far temizliğini biz senede bir kere araçlarımıza yapıyoruz çok da güzel oluyor..
1500 kum zımpara kağıdını ıslatıp farı zımparalamaya başla ardından 3000 kum ile sonra 5000 kum ile zımparala hep ıslatarak tabii ki zımparalama bitince mat bir görünüm olacak korkma sonra bi pasta çekip ardından cila çektin mi cam gibi oluyor.
Yukarı Dön
bysarsıntı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 15:14
çok iyi fikir ya daha önce neden aklıma gelmemişti ki bu... (gerçekten ama gerçekten böyle bir ortamda böyle bir konu açılması çok üzücü)
2001 206 XT 1.6 16V
Önünü Görmeden Sollama Eve Acı Haber Yollama...
Yukarı Dön
umut_25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 15:59
Öncelikle cevap veren herkese teşekkürler. Özellikle toretto16 arkadaş gayet profesyonel ve sonuç odaklı yardımcı olmuş ona ekstra teşekkürler. Bazı üye arkadaşlar benim temizletme girişimleri mi bilmedikleri için önce bunu tavsiye etmişler sağolsunlar. Farların köşelerinde minik kırıklar ve çatlaklar olduğundan temizlense bile bi işe yaramayacağını öğrendim. Bu yüzden temizleme konusu benim için başlamadan bitmek zorunda kaldı. Genede tavsiyeleriniz için tşk. Geçmiş zamanda benim araçta zaten önden kaza var. Kaput değişmiş. Babamın araçta ise çarpılmadık yer yok desek yeridir. Araç sürekli trafikte olduğundan ufak tefek kazaları zaten hep oluyor hasarsızlık indirimi de zaten çoktan bozulmuş durumda. Şimdi işim ahlaki boyutuna bakacak olursak % 100 doğrudur diyemeyiz tabi ki ama açık olmak gerekirse sizin bahsettiğiniz gibi büyük bir toplum suçu olduğunu da düşünmüyorum. Henüz yapılan bir şey yok. Yapılıp yapılmayacağı da belli değil. Zaten konu başlığından da anlaşıldığı gibi bir fikirdi. Yapılsa bile, ben kimsenin hakkını aldığımı düşünmüyorum. Sonuçta o araç için ödenen bir bedel var. Adamların işi bu. Bana cebinden çıkarıp vermiyor ki. Yorum yapan bazı değerli üyeler bu tarz bir konunun burada olmasına çok üzülmüşler öyle yazmışlar. Amacım onları üzmek değildi kusura bakmasınlar. 

Degerli fikirleriniz herkeze tşk ederim. Saygılar
Yukarı Dön
tellotello Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 16:06
Arkadaş fikir istemiş, bizlerde fikrimizi söylemişiz o da fikrini söylemiş konu kilit bence Big smile. (Serkan abi acilen konuya bekleniyor - anahtar kendisinde LOL -)
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
Yukarı Dön
umut_25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 16:13
Orjinalini yazan: tellotello tellotello Yazdı:

Arkadaş fikir istemiş, bizlerde fikrimizi söylemişiz o da fikrini söylemiş konu kilit bence Big smile. (Serkan abi acilen konuya bekleniyor - anahtar kendisinde LOL -)

Aynen  Clap
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 16:15
Konu sahibinin isteği üzerine konu kilitlenmiştir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6852 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 435 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 570 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 328 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5115 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 593 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 387 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 652 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 241 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 552 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 756 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2262 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1018 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5589 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4823 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2043 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 510 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2196 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37327 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English