Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
umut_25
1. Vites
Durum: Aktif Değil
|
Konu: FİKİR RİCA EDİYORUM Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 14:08 |
Öncelikle herkese merhaba.
Arkadaşlar 2005 model 206 Quik sahibiyim. Benden önce ki sahibi araca Angel far takmış. Sanırım çok kaliteli bişey değilmiş. Baya sararmış solmuş. Alt tırnakları da kırık. İş görüyor mu derseniz aydınlatıyor ama yeterli seviye de değil. Farlar kirli olduğundan verdiği kötü görüntü de cabası...
Benim aklıma şöyle birşey geldi. Babam Mercedes Sprinter kullanıyor. Sürekli uzun yola çıkıyor. Araç babamın çalıştığı şirketin üstüne.
Benim araçta kasko yok. Babamda var. Babam geri geri gelse benim araca çarpsa ve benim farları kırsa ben kaskodan orjinali ile değiştirebilirmiyim ? Kasko baba oğul olduğumuz için üçkağıt çevirdiğimizi anlar mı ?
|
 |
rolandgarros
3. Vites
|
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 14:11 |
bence hiç riske girme dostum anlamasalar bile bi yerden çıkar 3 kağıtçılığa hiç gerek yok
|
|
 |
Mehmet38
1. Vites
|
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 14:20 |
Bunları düşüneceğinize far temizliği hakkında araştırma yapsanız olmaz mı ? ( Böyle konular görmek üzücü )
|
 |
Serkan
5. Vites
|
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 14:24 |
Hocam böyle usulsüzlüklere hiç gerek yok verin 400 TL alın farınızı, hem işin ahlaki yönü var hemde tramerde çarpma olarak çıkar karşınıza satarken direk önden kazalı diye değer biçerler. Babanızın aracınında hasarsızlık indirimi bozulur. Hem babanızın iş yerini hemde kasko şirketini dolandırmaktan başka bişey denmez buna.
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 14:28 |
Serkan Yazdı:
Hocam böyle usulsüzlüklere hiç gerek yok verin 400 TL alın farınızı, hem işin ahlaki yönü var hemde tramerde çarpma olarak çıkar karşınıza satarken direk önden kazalı diye değer biçerler. Babanızın aracınında hasarsızlık indirimi bozulur. Hem babanızın iş yerini hemde kasko şirketini dolandırmaktan başka bişey denmez buna. |
|
 |
SDYMZ
3. Vites
|
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 14:42 |
bence hiç gerek yok boşu boşuna hasar kaydı oluşturacaksın aracında hiç değmez git paranla al ikinci el veya sıfır hertürlü bulursun
|
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014) 2009Model 308SW 1.6Hdi
|
 |
volkanC2
3. Vites
|
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 14:57 |
Bence hiç böyle bişeye bulaşma. Kasko anlar anlamaz bilmem ama yukarda Allah var eninde sonunda o farların parası senden çıkar kardeş..
|
Citroën C2'm..''yakışıkLı'' 2004 SX 1.4i
|
 |
emre_akdag
3. Vites
|
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 15:08 |
Serkan Yazdı:
Hocam böyle usulsüzlüklere hiç gerek yok verin 400 TL alın farınızı, hem işin ahlaki yönü var hemde tramerde çarpma olarak çıkar karşınıza satarken direk önden kazalı diye değer biçerler. Babanızın aracınında hasarsızlık indirimi bozulur. Hem babanızın iş yerini hemde kasko şirketini dolandırmaktan başka bişey denmez buna. |
Arkadaşım, öncelikle bir sigorta eksperi yardımcısı olaraktan sorunu cevaplayım. Birincisi Serkan abi güzel açıklaman için teşekkürler. Buna ilaveten ; - Soyisimler aynı olduğundan artık tramer servisi tutanağınıza tramer kaydı oluştumuyor. - Diyelim ki gözünden kaçırdı oluşturdu. Sizde servise götürdünüz..Gelen eksper dosyayı direk sigorta şirketi aracılığı ile araştırmaya veriyor, dosyayı onaylayıp kendini riske atmıyor ve tedarikğini ise hiç geçmiyor. - Dosya geldi sigorta şirketine. Araştırma yetkilisi geldi servise. Kaportacıya bir takım sorular sordu. Kaportacı da bi yere kadar cevapladı. Bi yerden sonra ''ben bilmem abi, vereyim müşterinin numarasını sen onunla görüş'' deyip sıyrıldı mı işin içinden? ki şahsen çok karşılaştığım ve artık alıştığım bir durum. Ah, işte şimdi macera başlıyor. - Yetkili seni arıyor, yer belirliyor ya da kaportacıya çağırıyor. Senin katakulle yaptığını anlıyor. Ve sigortanın ilgili rücu departmanına, ordan da ilgili icra komitesine dosyan gidiyor ve başlıyor mahkeme işlemleri.. Sonuç mu? ya idari para cezası ya da haips cezası ile bedelini ödüyorsun.. Şimdi kardeşim bunca tatsız olaylara karışıp hem babanı hem kendini lekeleteceğine yukarıda arkadaşların söylediği daha farklı yöntemler ile ya farlarını temizletme yoluna gidebilirsin, ya da uygun yollu ücretiyle alıp taktırırsın. Bu işin ehli olaraktan sana yol gösteriyorum. Yapıp yapmaması sana kalmış. Ama yakalanırsan da bunları tek tek tüm kelimesine kadar yaşayacağını bil. Umarım biraz da olsa seni yönlendirmişimdir. Saygılar..
|
ALP OTO YEDEK PARÇA YENİŞEHİR / BURSA
|
 |
impact
BÖLGE TEMSİLCİSİ
İZMİR İL TEMSİLCİSİ
|
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 15:09 |
bence hiç uğraşma far temizliğini biz senede bir kere araçlarımıza yapıyoruz çok da güzel oluyor..1500 kum zımpara kağıdını ıslatıp farı zımparalamaya başla ardından 3000 kum ile sonra 5000 kum ile zımparala hep ıslatarak tabii ki zımparalama bitince mat bir görünüm olacak korkma sonra bi pasta çekip ardından cila çektin mi cam gibi oluyor.
|
 |
bysarsıntı
1. Vites
|
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 15:14 |
çok iyi fikir ya daha önce neden aklıma gelmemişti ki bu... (gerçekten ama gerçekten böyle bir ortamda böyle bir konu açılması çok üzücü)
|
2001 206 XT 1.6 16V Önünü Görmeden Sollama Eve Acı Haber Yollama...
|
 |
umut_25
1. Vites
|
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 15:59 |
Öncelikle cevap veren herkese teşekkürler. Özellikle toretto16 arkadaş gayet profesyonel ve sonuç odaklı yardımcı olmuş ona ekstra teşekkürler. Bazı üye arkadaşlar benim temizletme girişimleri mi bilmedikleri için önce bunu tavsiye etmişler sağolsunlar. Farların köşelerinde minik kırıklar ve çatlaklar olduğundan temizlense bile bi işe yaramayacağını öğrendim. Bu yüzden temizleme konusu benim için başlamadan bitmek zorunda kaldı. Genede tavsiyeleriniz için tşk. Geçmiş zamanda benim araçta zaten önden kaza var. Kaput değişmiş. Babamın araçta ise çarpılmadık yer yok desek yeridir. Araç sürekli trafikte olduğundan ufak tefek kazaları zaten hep oluyor hasarsızlık indirimi de zaten çoktan bozulmuş durumda. Şimdi işim ahlaki boyutuna bakacak olursak % 100 doğrudur diyemeyiz tabi ki ama açık olmak gerekirse sizin bahsettiğiniz gibi büyük bir toplum suçu olduğunu da düşünmüyorum. Henüz yapılan bir şey yok. Yapılıp yapılmayacağı da belli değil. Zaten konu başlığından da anlaşıldığı gibi bir fikirdi. Yapılsa bile, ben kimsenin hakkını aldığımı düşünmüyorum. Sonuçta o araç için ödenen bir bedel var. Adamların işi bu. Bana cebinden çıkarıp vermiyor ki. Yorum yapan bazı değerli üyeler bu tarz bir konunun burada olmasına çok üzülmüşler öyle yazmışlar. Amacım onları üzmek değildi kusura bakmasınlar.
Degerli fikirleriniz herkeze tşk ederim. Saygılar
|
 |
tellotello
3. Vites
|
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 16:06 |
Arkadaş fikir istemiş, bizlerde fikrimizi söylemişiz o da fikrini söylemiş konu kilit bence  . (Serkan abi acilen konuya bekleniyor - anahtar kendisinde  -)
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
 |
umut_25
1. Vites
|
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 16:13 |
|
 |
Serkan
5. Vites
|
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 16:15 |
Konu sahibinin isteği üzerine konu kilitlenmiştir.
|
 |