![]() |
|
Egr Valfi ve freze kapağı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2013 Saat 10:10 |
Merhaba arkadaşlar formda aradım ama bulamadım daha önce konu acılmamış galiba.
aracım 2006 X-Design egr valfi arızalı servis 580 tl fiyat verdi esasında bu eger valfi ne işe yarıyor cokda bilmiyorum.Netten araştırarak İstanbulda bir parcacıda 280 tl gibi bir fiyata buldum. bu parca ne işe yarar bilen varmı arıza lambam yanıyor baktıkca dikkatimi dagıtıyor. arkadaşlar bunun cıkmasını bulabilirmiyim, aynı zamanda 1 hafta önce arka torsiyon bilyeleri dağılmışı komple değiştirdim tornacıydı vs derken 600 tl masraf cıktı şu anda tık yok arka tarafda ancak tamircim arkada sag freze kapağının olmadığını ve bulamadığını söyledi gaziantepde bu kapağı bulabiliceğim bir yer varmı acaba bu kapak o bilyelere toz su vs kacmasını engelliyormuş galiba bilgi verirseniz cok sevinirim teşekkürler şimdiden.
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ilk sorun için;
Egr Valfi nedir?İçten yanmalı motorlardan atmosferi kirleten temel üç kirletici CO, HC, NOx lerdir. Bu kirletici oranlan H/Y oranıyla doğrudan orantılıdır. Bunun içindir ki H/Y oranını değiştirerek CO ve HC oranlan kontrol altına alınmaktadır. Fakat yanma sonu sıcaklığının artması sonucu NOx oranında artış diğer kirleticilerle ters orantılı olduğundan büyük sorunlar ortaya çıkmıştır. Motorlarda NOx (nitrojen oksit) emisyonlarını kontrol edebilmek için iki yol vardır. Birinci yol katalitik konvertör kullanılarak egzoz gazını kimyasal işleme tabi tutmak. Diğer yol ise yanma esnasında nitrojen oksit oluşumunu azaltmaktır. Bir kısım egzoz gazları yanma odası içerisinde tutularak NOx in kontrolü için kullanılır. Bu egzoz gaz resirkülasyonu (geri dönüşüm- EGR) ile sağlanır. Kaynak: http://egrvalfi.nedir.com/#ixzz2Tp9z8xOs alıntıdır. torsiyonlarla ilgili olarak onun tam adı freze kapağı değil heralde başka bi adı vardır. öncelikle bilgili arkadaslar freze kapağının tam adı yada ne olduğunu söylerlerse antepte dahi olmasada netten satın alınabilir... |
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
egr valfi tanımı için sağolasın kardeş
tamirci bana freze kapağı dedi ama ne kadar doğru bilmiyorum muhtelemen senin dediğin gibi başka bir adı vardır cünkü internette bulamadım hiçbiryerde adının tam olarak ögrenirsem mutlaka bulurum nette
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
![]() |
|
serkan719 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 410 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
o freze kapağı sağ tarafta olması lazım. başka bir kapak uydurulabilir. tonacıda.
|
|
![]() |
|
artık yapacak birşey yok galiba torbacıda yaptırmakdan başka
|
|
2011 Clio SW Gümüş
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |