![]() |
|
fren ve şanzıman sesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
emr_41_175 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2013 Konum: İZMİT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emr_41_175
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2013 Saat 14:43 |
arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba siteye bugün kayıt oldum ve bu ilk günde bikaç sorum olucak sizlere.yaklaşık 2.5 ay önce bi hevesle 206 1.4xt aldım 2004 model arabayı aldığımda 1 ve 2. viteste uğultu vardı şanzımanı indirdik ne dişli kalmış ne ıstavroz çıkma şanzıman koyduk baskı balatada değişti uğultular kesildi vites geçişleri kavramada iyi fakat bazen yolda giderken ,rölantide yada boşta gaz verince şanzımandan gıyır gıyır bir ses geliyo sanki çekirge sesi gibi özellikle lifte çıkartıp dinledim.çoğu kişi debriyaj bilyası diyo prizdirek bilyası diyende var.ama baskı balata değişti onunda değişmiş olması gerekmezmi.şanzımanı aldığım usta peugeotlarda kronik diyo fakat ben pek inanmadım
bide frene basınca gelen sesler var hızlı giderken ses yok fakat mahalle arasında falan yavaş giderken önlerden frene basmadan ses geliyo ötme gibi frene yarım basınca ses artıyo tam basınca gacur gucur sesler geliyo diskler torna görmüş dediler acaba diskler yamuk olabilirmi yada bitmiş yamuk olsa titreme yapar diyolar.şimdiden teşekkürler
|
|
Katıra "baban kim?"demişler,"dayım attır"demiş.
|
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelike hoş geldiniz.
yeni üyelerin dikkatine bölümünü okumanızı rica ederim. vites hakkında bişey diyemeyeceğim, ama balata sesi için, kullanılan bazı markaların balata kısımlarından keskin parçalar çıkıyor, diske bakın bi çizilme tarzı bişey var mı? tekçizgi, parlak olur zaten? ve sesten kurtulmak istiyorsanız, balatayı erken aşındırın, yeni değişmiş olabilir örnek olarak uzun bir yokuştan yokuş aşşağı freni hafif kıstırarak inin ses gitmesi lazım yoksa, ilk dediğim olabilir.
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |