![]() |
|
Direksiyon Titreme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
cnrars ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2013 Saat 10:35 |
Merhaba,
307 aracım var, disk + balata(ön/arka) yeni, orjinal serviste takıldı, daha önce direksiyonda frene basınca titreme şikayetim vardı; diskte eğilik vardır dediler, değiştirdiler. Ama hala var, düşük hızlarda (60-70 gibi) frene basınca direksiyonun sol tarafı titriyor, freni bırakınca geçiyor. Diğer bir konu araç düşük hızlarda bazen resmen çan gibi uğulduyor, sesi tarif edemiyorum ama sanki demir demire değiyor gibi bir uğultu, ses o kadar fazla ki yandaki araç ne oluyor diye bakıyor. Hafif bir uğuldama değil, yüksek sesli bir uğuldama. Hız artınca azalıyor, genelde düşük hızlarda oluyor, bu neden olabilir.
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tekerleklerın rulmanlarına baktır hocam bırı veya bır kaçı bozulmuş olabılır.. keşke bu ıslerı yaptırmadan ıyı bır yere gıdıp rot balanslarını kontrol ettırseydınız, lastıkte bıle bozukluk olabılır
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
cnrars ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
4 disk+balata değiştikten sonra yeniden rot ve balans ayarı yapıldı, ama fark etmedi.
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
hocam lastiklere bır baktır ozmn on lastıgınde bozuklu olabılır.. ondekını arka, arkadakını one alıp ole denesen
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
lastikleri fren balatalarını kontrol ettir birde düz yolda dene frenleri ama diroksiyonu hafif gevşek tut frene basınca çekiyormu sağa sola bir bak abs lastiklerden dolayı hemen devreye girebilir ebatları ve tırnak ları önemli lastiklerin markaları farklı olabilir
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
lastik ve jantlara baktırmanızı önerırırm ön takım bakımı yaptırdık bendede 130 da falan tıtreme yapıyordu dıreksıyon nasıl olsa bakım yaptırcaz dıye ellemedım ön iki disk balatalar ön lastıkler salıncaklar rot lar falan sonra bıde rot balans süper oldu ama yıne tıtreme var dünya para verdık çok sınırlendım tekrar gittim ön jantların bırınde darbe varmış o yapıyormuş tıtremeyı duzelttırdık şimdi maşallah sıkıntım yok ...
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Disk eğriliğinden kaynaklanan titremeyi fren pedalında da hissetmeniz lazım.
Direksiyonun sol tarafının titrediğini nasıl anladınız? Sonuçta direksiyon yuvarlak bir demire bağlı sağdan veya soldan titreme bana pek mantıklı gelmedi. Bahsettiğiniz sesin devir artınca artıp artmadığını incelerseniz sesin kaynağının yürüyen aksam mı yoksa motor mu olduğunu anlarız...
|
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
![]() |
|
herkese cevapları için ayrı ayrı teşekkür ederim.
-jantlarda eğiklik var mı diye kontrol ettirmem mantıklı geldi, onu yarın kontrol ettireceğim. -Frene basınca iki elle direksiyonu tuttuğunuzu var sayarsak sol elimi tuttuğum yer titriyor, bunu çok güzel hissedebiliyorsunuz, ama durmaya yakın titreme kesiliyor, -frene düz yolda basınca direksiyon hafif sola dönüyor, yani araç sola gidiyor, -ön ve arka lastiklerin yerlerini değiştireceğim. -diğer bahsettiğim sesin ne zaman çıkacağı belli olmuyor, bazen 3-4 gün ses yok, bazen de sürekli yapıyor, süratlendikçe kesiliyor, genel olarak düşük hızlarda (20-30) gibi yapıyor, atıyorum şu an diskinlerin jantlara değmesi gibi bir ses düşünün, öyle bir ses geliyor, ama oldukça yüksek bir ses, kısık bir ses değil,
|
|
![]() |
|
kamilgulcan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kamilgulcan
poryaları da kontrol ettirin bence
Düzenleyen kamilgulcan - 13 Mayıs 2013 Saat 18:55 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |