|
407 - 2.0 - Emisyon Arızası |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
msaygin
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2013 Konum: Aksaray Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2013 Saat 16:14 |
Arkadaşlar Merhaba,
Yeni üyeyim bir konuda desteğinize ihtiyacım var. Şimdiden Teşekkür Ederim. Aracım 2005 model 2.0 ve LPG'li Peugeot 407. Aracımın gösterge panelinde "Egzos Emisyon Sistem Arızası" mesajı belirdi. Gösterge panelinde de motor arızası simgesi ortaya çıktı. Aracın benzin pompasını değiştirdik LPG bakımlarını yaptırdık ancak sonuç değişmedi. Bilgisayara bağladık hata mesajı olarak "1 nolu ataşleme bobini arızası" uyarısı verdi. Gereksiz yere pompa değişimi yapmış olduk. Bu arıza; aracın çalışmamasına, yolda giderken güçten düşmesine sebep oluyor ve sorunu çözemiyoruz. Deneyimlerinizi fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
|
|
Heavy_Metal
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2015 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Heavy_Metal
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Bende 2009 model 1.6 dizeli var. Geçen sene araç daha 30000 km de iken yolda seyir halindeyken egzoz emisyon sistemi arızalı yazıp motor kendiliğinden durdu. Hemen hemen her hafta tekrarlıyordu. Bu sorunu yetkili servisler de çözemedi. O kadar sinir bozucu ki takasa vermeyi bile düşündüm ama arabaya kıyamadım. Gene birgün akşam üzeri yolda giderken ekranda yüksek yağ basıncı motoru hemen durdurun uyarısı verdi ekran kıpkırmızı oldu ardından egzoz emisyon sistemi arızalı asr/esp sistemi arızalı yazıları peşpeşe geldi tabi bu arada motor da kendiliğinden durdu. Rezil oldum yolda çok sinirlendim. Hatta arabayı parçalayasım bile geldi. Bu sefer ertesi gün arabayı sanayiye götürdüm sırf Peugeot ve citroen marka araçların elektronik sistemlerine bakan usta buldum sorunu anlattım. Aracı bilgisayara bağladı baktı etti derken motor içi sigorta kutusunun değişmesi gerekir dedi. Parçayı kargoyla getittirdim ve değiştirdim. Çok şükür arıza düzeldi. Arabama artık keyifle biniyorum. Araç kendi kendine saçmalamaya başladıysa bilin ki %90 motor içi sigorta kutusu arızalıdır, bu parçayı değiştirin.
|
|
trabzonlu207
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 161 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı trabzonlu207
|
|
|
Mecnun bilseydi Peugeot sevgisini severmiydi Leyla zillisini
|
|
Heavy_Metal
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2015 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Heavy_Metal
|
Peugeot güzel modeller üretiyor lakin bu pis arızalara bir çözüm bulmaları gerekiyor. Peugeot bu yüzden Türkiye pazarında kan kaybediyor. Benim arıza düzeldi inşallah bir daha vermez. Aracım şuan 37000 km de.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |