Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

407 - 2.0 - Emisyon Arızası

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 407
Forum Tanımlaması: Peugeot 407, 2005'ten 2011'e kadar üretilen 406 serisinin yenilenmiş hali geniş bir aile otomobilidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=28597
Tarih: 04 Ocak 2025 Saat 11:05
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 407 - 2.0 - Emisyon Arızası
Mesajı Yazan: msaygin
Konu: 407 - 2.0 - Emisyon Arızası
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2013 Saat 16:14
Arkadaşlar Merhaba,
Yeni üyeyim bir konuda desteğinize ihtiyacım var.
Şimdiden Teşekkür Ederim.

Aracım 2005 model 2.0 ve LPG'li Peugeot 407.
Aracımın gösterge panelinde "Egzos Emisyon Sistem Arızası" mesajı belirdi. Gösterge panelinde de motor arızası simgesi ortaya çıktı. Aracın benzin pompasını değiştirdik LPG bakımlarını yaptırdık ancak sonuç değişmedi.  Bilgisayara bağladık hata mesajı olarak "1 nolu ataşleme bobini arızası" uyarısı verdi.  Gereksiz yere pompa değişimi yapmış olduk.
Bu arıza; aracın çalışmamasına, yolda giderken güçten düşmesine sebep oluyor ve sorunu çözemiyoruz. Deneyimlerinizi fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Heavy_Metal
Mesaj Tarihi: 19 Şubat 2015 Saat 13:05
Bende 2009 model 1.6 dizeli var. Geçen sene araç daha 30000 km de iken yolda seyir halindeyken egzoz emisyon sistemi arızalı yazıp motor kendiliğinden durdu. Hemen hemen her hafta tekrarlıyordu. Bu sorunu yetkili servisler de çözemedi. O kadar sinir bozucu ki takasa vermeyi bile düşündüm ama arabaya kıyamadım. Gene birgün akşam üzeri yolda giderken ekranda yüksek yağ basıncı motoru hemen durdurun uyarısı verdi ekran kıpkırmızı oldu ardından egzoz emisyon sistemi arızalı asr/esp sistemi arızalı yazıları peşpeşe geldi tabi bu arada motor da kendiliğinden durdu. Rezil oldum yolda çok sinirlendim. Hatta arabayı parçalayasım bile geldi. Bu sefer ertesi gün arabayı sanayiye götürdüm sırf Peugeot ve citroen marka araçların elektronik sistemlerine bakan usta buldum sorunu anlattım. Aracı bilgisayara bağladı baktı etti derken motor içi sigorta kutusunun değişmesi gerekir dedi. Parçayı kargoyla getittirdim ve değiştirdim. Çok şükür arıza düzeldi. Arabama artık keyifle biniyorum. Araç kendi kendine saçmalamaya başladıysa bilin ki %90 motor içi sigorta kutusu arızalıdır, bu parçayı değiştirin.

Mesajı Yazan: trabzonlu207
Mesaj Tarihi: 19 Şubat 2015 Saat 13:12
Orjinalini yazan: Heavy_Metal Heavy_Metal Yazdı:

Bende 2009 model 1.6 dizeli var. Geçen sene araç daha 30000 km de iken yolda seyir halindeyken egzoz emisyon sistemi arızalı yazıp motor kendiliğinden durdu. Hemen hemen her hafta tekrarlıyordu. Bu sorunu yetkili servisler de çözemedi. O kadar sinir bozucu ki takasa vermeyi bile düşündüm ama arabaya kıyamadım. Gene birgün akşam üzeri yolda giderken ekranda yüksek yağ basıncı motoru hemen durdurun uyarısı verdi ekran kıpkırmızı oldu ardından egzoz emisyon sistemi arızalı asr/esp sistemi arızalı yazıları peşpeşe geldi tabi bu arada motor da kendiliğinden durdu. Rezil oldum yolda çok sinirlendim. Hatta arabayı parçalayasım bile geldi. Bu sefer ertesi gün arabayı sanayiye götürdüm sırf Peugeot ve citroen marka araçların elektronik sistemlerine bakan usta buldum sorunu anlattım. Aracı bilgisayara bağladı baktı etti derken motor içi sigorta kutusunun değişmesi gerekir dedi. Parçayı kargoyla getittirdim ve değiştirdim. Çok şükür arıza düzeldi. Arabama artık keyifle biniyorum. Araç kendi kendine saçmalamaya başladıysa bilin ki %90 motor içi sigorta kutusu arızalıdır, bu parçayı değiştirin.
yolda sefil oldum arka arkaya ariza verip araci durdurun dedigi anda bi kaldirim yanina ceker oturur aglardim ..benim arabaairbag hatasi verdi 3 gun uyku uyumadim

-------------
Mecnun bilseydi Peugeot sevgisini severmiydi Leyla zillisini

Mesajı Yazan: Heavy_Metal
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2015 Saat 11:29
Peugeot güzel modeller üretiyor lakin bu pis arızalara bir çözüm bulmaları gerekiyor. Peugeot bu yüzden Türkiye pazarında kan kaybediyor. Benim arıza düzeldi inşallah bir daha vermez. Aracım şuan 37000 km de.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net