![]() |
|
şık şık ses ve 10w60 yağ kullansam mı_ |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 13:54 |
|
Arkadaşlar, motor ustam bana mobil 1 10w60 yağ önerdi, nedenini sorarsanız, kısa süre önce iticilerden gelen bir ses vardı, Şık şık diye ve yağ değişimi yaptığimda düzeldi mobil 1 10w40 yağ kullanmıştım. üstünden 1 ay geçti lakin bu sabah aracı çalıştırdığımda ses yoktu ofise geldiğimde dikkatimi çekti yine şık şık ses yapmaya başladık :) 1 saat kadar önce ustama gittim. giderken ve gelirken kesinlikle tık ses yoktu araçta :D ve "gel mobil 1 10w60 yağ koyalım borda ekleyelim düzelir, bu sesin hiç bir zararı yok, gürültüden başka" dedi. sizler ne dersiniz. kafama çok takılıyor tam cözüldü diye sevindim yine başladı 10w60 la mı daha yapışkan olur ve tutucu olur yoksa 5w30 la yağ pompası daha iyi pompalar ve dağıtıcı olur
|
||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||
![]() |
||
_semihk_ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2011 Konum: afyon/konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 518 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
halledilir inş aziz hocam.. yalnız 10w60 ı biz traktörde kullanıyoruz.. çok kalın bir yagdır hemde 10w60 ın sentetik olanı yok die biliyorum buda dez avantaj..
bu sorunu bi arkadaşımla http://shop.wurth.com.tr/motor-ic-temizleme-400ml bu ürünü kullanarak tamamen hallettik.. uzun zamndır ses felanda gelmedi tekrar
|
||
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver |
||
![]() |
||
ahmetismet ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2011 Konum: kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 500 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
o ses bende de vardı, iticileri değiştirdim sanki hala devam ediyormuş gibi geliyor, çekişte yakıtta bi sıkıntı yok. ancak soğudum bir kere arabayı satışa koydum
|
||
neverThere
Yeni Astra HB 1.4 Turbo 140hp Active Select Sport 2013 |
||
![]() |
||
gokha_nn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mayıs 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
|
Bende yasadım o derdı 10 40 da yagı bı zman sonra ıncelem yaptı ıtıclıer tam dolmuyodur ses yapıydu turbolu bı 106 kullancıı abımın tavsıyesıyle 10 60 koyduk sımdı ne ınceltme nede bır ses var ben memnunum acıkcası ustanada bı danıs derım o ne dıyor ben kullanıyrum su anda sorunsuz
|
||
Siz Uğraşın Jantla Yayla bu çocuk gazlıyor GTİ'la :)
Peugeot 106 GTI (2000) Black Edition |
||
![]() |
||
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
|
Bilgi için teşekkür ederim. uygulayacağım bu ürünü bu gün, çok canım sıkıldı, ayrıca alttaki yorumda gokan_nn isimli arkadaşta 106 gti var ve 10w60 kullanıyorum demiş, şimdi gidip würtün ürünü ile temizleyip, 10w60 mı koysam?
Düzenleyen Aziz - 10 Mayıs 2013 Saat 16:29 |
||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||
![]() |
||
_semihk_ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2011 Konum: afyon/konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 518 |
|
en mantıklı olanı bu gibi görünüyor.. yalnız (kendi fikrim tabi)tam sentetik olmayan yagların özellikle değişim zamnı yaklaştıgında aracı çok yordugu düşüncesindeyim. ben olsam 5w30 yada en fazla 10w40 yarı sentetik yağ kullanırdım
|
||
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver |
||
![]() |
||
|
Busefer sanayide ustama degistirttim yagi wurdun urununu uyguladik sonrada 10w60 mobil 1 yag kullandik ses yok dananin kuyrugu yarin kopacak bu arada 1 ay icinde 2nci yag degisimi oldu :) Düzenleyen Aziz - 10 Mayıs 2013 Saat 20:33 |
||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||
![]() |
||
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
|
10 60 ı genelde kalın olduğu için yağ yakan araçlara koyuyorlar diye biliyorum.büyük ihtimalle sesi kesecektir ama iyice araştırmak lazım umarım sıkıntınızı çözer .
|
||
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
||
![]() |
||
|
Ustadim sordum bir cok kisi olumlu cevap verdi ve sitede 106 gtide uzun suredir kullanan varmis hatta aracin sesinde buyuk oranda degisiklik var. Stop etti saniyorum duraklayinca :)) simdi senin vu yorumunla isi sansa birakmisim gibi oldu yarin abah dananin kuyrugu kopacak :))
Umarim :)) |
||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||
![]() |
||
Ahmet_ach ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmet_ach
|
mobil 10 60 yağ tavsiye ederim bende 106 quik var 5000 km once castrol magnetik 10 40 koydum + bor katkısı araba 5000 km sonra yag lambası yaktı yağ asırı sekılde kalınlasmıs pıhtılasmıstı şimdi 10 60 mobil koydum araba canavar oldu eskiye gore daha sessiz daha seri oldu eger bor katkısı koyacaksan bosuna alma bır ıse yaramıyo sadece eski arabalarda işe yarıyo bizim yağlar zaten tam sentetik
|
||
Peugeot Quik 2001 1.4 8v 75bg
|
||
![]() |
||
Anıl Ercan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mayıs 2013 Konum: ... Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Anıl Ercan
|
Motor yağına kesinlikle katkı matkı koymayın. Bormuş felan bu tür seylere itimat etmeyin.
|
||
![]() |
||
|
Bu sabahki dananın kuyruğu :) |
||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||
![]() |
||
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
|
hallolduğuna sevindim
![]() |
||
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
||
![]() |
||
maestro ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Mart 2011 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 413 |
|
o zaman ilk şikayet benden olsun kışın bu yağı kullanmanızı önermem aracımda yağ eksiltme oluyordu kışın 10 60 yağ koydum soğuk hava bir de yağ kalın olunca bu fincanlarda sorun çıkarttı ve bi süre sonra aracımda bu şık şık sesi ortaya çıktı.bundan dolayı kışın kullanmanızı tavsiye etmiyorum . sorununun bittiğine sevindim inşallah tekrar etmez ama havaların biraz daha ısınmasını beklemek lazım sonucu tam olarak görmek için bir de arabayı sıkışık trafikte dur kalk yaptıktan sonra dinlemek lazım
|
||
Kem âlât ile kemâlât olmaz...
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |