Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - şık şık ses ve 10w60 yağ kullansam mı_
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

şık şık ses ve 10w60 yağ kullansam mı_

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Aziz Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Aziz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: şık şık ses ve 10w60 yağ kullansam mı_
    Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 13:54
Arkadaşlar, motor ustam bana mobil 1  10w60 yağ önerdi, nedenini sorarsanız, kısa süre önce iticilerden gelen bir ses vardı, Şık şık diye ve yağ değişimi yaptığimda düzeldi mobil 1 10w40 yağ kullanmıştım. üstünden 1 ay geçti lakin bu sabah aracı çalıştırdığımda ses yoktu ofise geldiğimde dikkatimi çekti yine şık şık ses yapmaya başladık :) 1 saat kadar önce ustama gittim. giderken ve gelirken kesinlikle tık ses yoktu araçta :D ve "gel mobil 1 10w60 yağ koyalım borda ekleyelim düzelir, bu sesin hiç bir zararı yok, gürültüden başka" dedi. sizler ne dersiniz. kafama çok takılıyor tam cözüldü diye sevindim yine başladı 10w60 la mı daha yapışkan olur ve tutucu olur yoksa 5w30 la yağ pompası daha iyi pompalar ve dağıtıcı olur
[pasaklıKontes]hy206 GTI
Yukarı Dön
_semihk_ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı _semihk_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 14:12
halledilir inş aziz hocam.. yalnız 10w60 ı biz traktörde kullanıyoruz.. çok kalın bir yagdır hemde 10w60 ın sentetik olanı yok die biliyorum buda dez avantaj.. 

bu sorunu bi arkadaşımla http://shop.wurth.com.tr/motor-ic-temizleme-400ml bu ürünü kullanarak tamamen hallettik.. uzun zamndır ses felanda gelmedi tekrar
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver
Yukarı Dön
ahmetismet Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmetismet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 14:20
o ses bende de vardı, iticileri değiştirdim sanki hala devam ediyormuş gibi geliyor, çekişte yakıtta bi sıkıntı yok. ancak soğudum bir kere arabayı satışa koydum
neverThere
Yeni Astra HB 1.4 Turbo 140hp Active Select Sport 2013
Yukarı Dön
gokha_nn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı gokha_nn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 15:37
Bende yasadım o derdı 10 40 da yagı bı zman sonra ıncelem yaptı ıtıclıer tam dolmuyodur ses yapıydu turbolu bı 106 kullancıı abımın tavsıyesıyle 10 60 koyduk sımdı ne ınceltme nede bır ses var ben memnunum acıkcası ustanada bı danıs derım o ne dıyor ben kullanıyrum su anda sorunsuz
Siz Uğraşın Jantla Yayla bu çocuk gazlıyor GTİ'la :)

Peugeot 106 GTI (2000) Black Edition
Yukarı Dön
Aziz Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Aziz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 16:29
Orjinalini yazan: _semihk_ _semihk_ Yazdı:

halledilir inş aziz hocam.. yalnız 10w60 ı biz traktörde kullanıyoruz.. çok kalın bir yagdır hemde 10w60 ın sentetik olanı yok die biliyorum buda dez avantaj.. 

bu sorunu bi arkadaşımla http://shop.wurth.com.tr/motor-ic-temizleme-400ml bu ürünü kullanarak tamamen hallettik.. uzun zamndır ses felanda gelmedi tekrar

Bilgi için teşekkür ederim. uygulayacağım bu ürünü bu gün, çok canım sıkıldı, ayrıca alttaki yorumda gokan_nn isimli arkadaşta 106 gti var ve 10w60 kullanıyorum demiş, şimdi gidip würtün ürünü ile temizleyip, 10w60 mı koysam?

Orjinalini yazan: gokha_nn gokha_nn Yazdı:

Bende yasadım o derdı 10 40 da yagı bı zman sonra ıncelem yaptı ıtıclıer tam dolmuyodur ses yapıydu turbolu bı 106 kullancıı abımın tavsıyesıyle 10 60 koyduk sımdı ne ınceltme nede bır ses var ben memnunum acıkcası ustanada bı danıs derım o ne dıyor ben kullanıyrum su anda sorunsuz 

Düzenleyen Aziz - 10 Mayıs 2013 Saat 16:29
[pasaklıKontes]hy206 GTI
Yukarı Dön
_semihk_ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı _semihk_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 19:13
Orjinalini yazan: Aziz Aziz Yazdı:

Bilgi için teşekkür ederim. uygulayacağım bu ürünü bu gün, çok canım sıkıldı, ayrıca alttaki yorumda gokan_nn isimli arkadaşta 106 gti var ve 10w60 kullanıyorum demiş, şimdi gidip würtün ürünü ile temizleyip, 10w60 mı koysam?

en mantıklı olanı bu gibi görünüyor.. yalnız (kendi fikrim tabi)tam sentetik olmayan yagların özellikle değişim zamnı yaklaştıgında aracı çok yordugu düşüncesindeyim.
ben olsam 5w30 yada en fazla 10w40 yarı sentetik yağ kullanırdım
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver
Yukarı Dön
Aziz Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Aziz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 20:31
Orjinalini yazan: _semihk_ _semihk_ Yazdı:

Orjinalini yazan: Aziz Aziz Yazdı:

<span style="line-height: 1.4;">Bilgi için teşekkür ederim. uygulayacağım bu ürünü bu gün, çok canım sıkıldı, ayrıca alttaki yorumda gokan_nn isimli arkadaşta 106 gti var ve 10w60 kullanıyorum demiş, şimdi gidip würtün ürünü ile temizleyip, 10w60 mı koysam?
</span>

en mantıklı olanı bu gibi görünüyor.. yalnız (kendi fikrim tabi)tam sentetik olmayan yagların özellikle değişim zamnı yaklaştıgında aracı çok yordugu düşüncesindeyim.
ben olsam 5w30 yada en fazla 10w40 yarı sentetik yağ kullanırdım

Busefer sanayide ustama degistirttim yagi wurdun urununu uyguladik sonrada 10w60 mobil 1 yag kullandik ses yok dananin kuyrugu yarin kopacak bu arada 1 ay icinde 2nci yag degisimi oldu :)

Düzenleyen Aziz - 10 Mayıs 2013 Saat 20:33
[pasaklıKontes]hy206 GTI
Yukarı Dön
elsoberano Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı elsoberano Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 20:53
10 60 ı genelde kalın olduğu için yağ yakan araçlara koyuyorlar diye biliyorum.büyük ihtimalle sesi kesecektir ama iyice araştırmak lazım umarım sıkıntınızı çözer .
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
Yukarı Dön
Aziz Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Aziz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 21:46
Orjinalini yazan: 307bursa 307bursa Yazdı:

10w60 mı fayda yapayım derken zarar yapmayasın üstadım benim bildiğim o yağ baya kalın oluyor ve sentetik değil iyice araştırdınmı sen bu işi ?

Ustadim sordum bir cok kisi olumlu cevap verdi ve sitede 106 gtide uzun suredir kullanan varmis hatta aracin sesinde buyuk oranda degisiklik var. Stop etti saniyorum duraklayinca :)) simdi senin vu yorumunla isi sansa birakmisim gibi oldu yarin abah dananin kuyrugu kopacak :))

Orjinalini yazan: elsoberano elsoberano Yazdı:

10 60 ı genelde kalın olduğu için yağ yakan araçlara koyuyorlar diye biliyorum.büyük ihtimalle sesi kesecektir ama iyice araştırmak lazım umarım sıkıntınızı çözer .

Umarim :))
[pasaklıKontes]hy206 GTI
Yukarı Dön
Ahmet_ach Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ahmet_ach Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 22:02
mobil 10 60 yağ tavsiye ederim bende 106 quik var 5000 km once castrol magnetik 10 40 koydum + bor katkısı araba 5000 km sonra yag lambası yaktı yağ asırı sekılde kalınlasmıs pıhtılasmıstı şimdi 10 60 mobil koydum araba canavar oldu eskiye gore daha sessiz daha seri oldu eger bor katkısı koyacaksan bosuna alma bır ıse yaramıyo sadece eski arabalarda işe yarıyo bizim yağlar zaten tam sentetik
Peugeot Quik 2001 1.4 8v 75bg
Yukarı Dön
Anıl Ercan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Anıl Ercan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2013 Saat 09:53
Motor yağına kesinlikle katkı matkı koymayın. Bormuş felan bu tür seylere itimat etmeyin.
Yukarı Dön
Aziz Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Aziz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2013 Saat 16:01
Bu sabahki dananın kuyruğu :)

[pasaklıKontes]hy206 GTI
Yukarı Dön
elsoberano Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı elsoberano Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2013 Saat 19:38
hallolduğuna sevindimTongue  bir süre kullanın bakalım  tavsiye ederseniz  ilerde aynı  sorunu yaşayanlar kullanabilir .kullananlardan şuana  kadar bir şikayet duymadım .
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
Yukarı Dön
maestro Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
28 - Haziran - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı maestro Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2013 Saat 21:57
Orjinalini yazan: elsoberano elsoberano Yazdı:

hallolduğuna sevindimTongue  bir süre kullanın bakalım  tavsiye ederseniz  ilerde aynı  sorunu yaşayanlar kullanabilir .kullananlardan şuana  kadar bir şikayet duymadım .

o zaman ilk şikayet benden olsun kışın bu yağı kullanmanızı önermem  aracımda yağ eksiltme oluyordu kışın 10 60 yağ koydum soğuk hava bir de yağ kalın olunca bu fincanlarda sorun çıkarttı ve bi süre sonra aracımda bu şık şık sesi ortaya çıktı.bundan dolayı kışın kullanmanızı tavsiye etmiyorum . sorununun bittiğine sevindim inşallah tekrar etmez ama havaların biraz daha ısınmasını beklemek lazım sonucu tam olarak görmek için bir de arabayı sıkışık trafikte dur kalk yaptıktan sonra dinlemek lazım  
Kem âlât ile kemâlât olmaz...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7032 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 448 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 584 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 337 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5132 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 596 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 389 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 656 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 242 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 554 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 756 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2266 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1020 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5608 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4840 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2050 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 512 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2204 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37355 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English