![]() |
|
Motordan Gelen Farklı Ses-206 hdi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 Saat 10:22 |
Merhaba.
Videoyudaki motor sesi harcinde çıkan sesi dikkatlice dinlemenizi rica ediyorum. Bu, aracı ilk çalıştırdığımda çıkan ses. Motor ısındıktan sonra arka fondan gelen bu -sanki sürtme sesi ya da çamaşır makinasının suyu boşaltırkenki çıkardığı sese benzeyen ses- daha da net çıkıyor. Bu sebepten dolayı aracımı dün sanayiye götürdüm. Usta krank kasnağından geliyodur dedi. Krank kasnağı, mili, kayışı değişti. Bu ses harici bazı bakımlar da yapıldı (ön amortisöz takozları, viraj lastikleri, salıncaklar, arka amortisörler değişti). Ön düzen ayarı yapıldı. Aracın yürürü rahatladı. İçerden duyulan boğuk uğultu sesi azaldı. Direksiyon rahatladı. Debriyaj yumuşadı. Ama o ses hala var. Özellikle 06-10 sn lerde ses daha da belirginleşiyor. Sizce bu ses nedir? http://www.youtube.com/watch?v=bo9pho_L8y8&feature=em-upload_owner Düzenleyen pusutr - 10 Mayıs 2013 Saat 10:37 |
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Videoyu yükleyememişsiniz :)
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
http://www.youtube.com/watch?v=bo9pho_L8y8&feature=em-upload_owner
Böyle izleyelim o zaman. |
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
derinden gelen bir ses var böyle dönerciler bıcaklarını bilediğinde çıkan ses misali? yanlışmıyım. kaput açık olsaydı daha net duyulurdu sanki,
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
Kaputu açınca da aynı şiddette ses çıkıyor maalesef.
Dünkü usta bana triger değiştiği zaman bu ses gider diyor. Araç 149.000 de. Fabrika çıkışlı araçlarda trigerin normalde 240000 ağır şartlarda 180000km öneriyorlar. Haliyle triger hiç değişmemiş te olabilir. Benden önceki sahipleri değiştirmişte olabilir. Neticede gözle bakıp göremiyoruz. Trigere de onay verip bu ses gitmezse olan yine paramıza olacak. Usta da demiyor ki; kardeşim sorun şu parça değişince sorun gider değişmezse para verme. Oysa bir çok meslekte sorun çözümü için önce fiyat verilir ardından sorun giderilir usta da öyle parasını alır. Sanayi işinde niye böyle değil onu da anlamış değilim. Bu el değirmeninin çalışırkenki çıkardığı sesi bilir misiniz? Bu ses buna da benziyor biraz. ![]() Düzenleyen pusutr - 10 Mayıs 2013 Saat 10:54 |
|
![]() |
|
Evet bilirim o sesi, kendimce triger ses yapmaz gittimi gider bilgisindeyim yanlışda olabilirim ama sorduğum ustalarım, "triger kendini belli etmez anlayamazsın ne zaman nasıl işlevini yitireceğini işçilik verir baktırırsın yada km olarak şartlara bağlı takip eder değiştirirsin" demişti.
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
Buradaki ustalardan, sponsorumuzdan yardım bekleyeyim o zaman. Bu sesi mutlaka daha önce tecrübe edinmişlerdir ve hangi parça yapar bilirlerdir diye düşünüyorum.
|
|
![]() |
|
206206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
trıger olabılır demek, sarz dınamosundan gelme ıhtımalı varmı o sesın
|
|
pegeout 207 1,4 hdi trndy
|
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
kardes o sekilde kucuk hisirti ile hangi parcada sorun oldugunu bilmek zor kayislarin oldugu bolgede rumallar gergi rumalari sarz dinamosu klima motoru polidamper dreksiyon pompasi gibi parcalar var buyuk ihtimalle rumalin biri arizali ve ses yapiyor ama kesin degil arizali parca sokulunce ogrenirsin
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
İnternette araştırıyorum şimdi. Gergi bilyası olabilir gibi gözüküyor. Ya da dediğiniz gibi rulmanlardan biri. Ama hangisi? Bunun için de arızalı yada arızasız rulmanlar değişecek para ödenecek ve sorun var mı tekrar bakılacak. Bu çok masraflı-israflı bir şey :( İyi bir usta bunu minimum masrafla bulabilir kanaatindeyim. Sizce?
|
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
masraftan korkan biri icin yanlis araba secmissiniz bence arizali olan bolgedeki butun gergi ve ve rumallari degistirmeniz birini degistirirsiniz iki ay gecer oburku arizalanir tekrar ikinci defa iscilik vermek zorunda kalirsiniz buda maliyeti yukseltir pek onemlide bir ses degil bu sekildede kullanabilirsiniz bir zarari olmaz
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
SDYMZ ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
trigeri ters taktıysa sanırım ses yapıyor. gergi bilyesi değiştimi devirdaimde değiştirseydin açmışken
|
|
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Direksiyon ve debriyajın rahatlamasını sağlayan nedir acaba, hangi yaptığınız? Benim direksiyon da sert gibi geliyor bana.
Ses için ise bir iki elektirikçiye gösterin bence bilye sesi de olabilir. Bende bu yaz bilye sesi için direksiyon pompasında üstte yer alan bilyeyi değiştirdim (usta ses bundan geliyo dedi) taktı neyse ses yine var bi de bana salakmışım gibi davranıyo ya gitti ses de mi hocam diyo. Meğer alttaki bilye bozukmuş elektirikçi buldu.. Adam taktı kulaklığı tek tek dinledi. Gergi ve klima bilyesinde de var ama çok az gerek yok bence dedi.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
206 ersan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mart 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 302 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206 ersan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
benim aracımdada buna benzer bi ötme sesi var ama klima motorunun bilyası dağılmış onun sesi bendeki sizinkide öyle olabilir
|
|
peugeot 206 sw 1.4 hdi
|
|
![]() |
|
camoka ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2013 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
arkadaşım kesin olarak söyleyebilirim ki bu gergi rulmanı arızası sesidir.Nereden biliyorsun diyeceksin şu an o ses benim arabada da var.ışık altında o ses gelirken gergi rulmanına bak rulmanın bir ileri bir geri hareket ettiğini görürsün.gergi rulmanını değiştirirsen ses kesilir.Ama sana tavsiyem eğer değiştirmeden sorunun kaynağını görüyüm diyorsan kayışı çıkar ya da çıkarttır.aracı çalıştır dinle ses kesilmiş olmalı ki kesin kesilecektir.Ben bir senedir o sesle biniyorum.bakıma gireceğim zaman hepsin değiştireceğim.
|
|
![]() |
|
sboz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2010 Konum: TRABZON Durum: Aktif Değil Mesajlar: 55 |
Aynı ses bende de var.Klima kompresörünün bilyasından kaynaklandığını öğrendim.Değişim için 50 lira dediler.Vaktim olmadığı için yaptıramadım.Yüksek ihtimalle sizde de aynı yerden problem.
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
triger gergi rulmanı olabılır bende degıstırdıgımde fazla germısler vızır vızır dıye ses yapıyodu
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Usta ilk baktığında dediğim gibi krank kasnağından demişti. V kayışını söküp aracı öyle deneyeceğini söylemişti. Ben de tamam dedim. Bacanağım :) bu işle ilgileneceğini söylemişti. İş bittikten sonra ustanın trigeri değiştirdiğimizde sesin kesileceğini söylemiş bacanağa :) E madem triger, niye sağlam parçayı değiştirdin dedim , kasnak ta arızalıydı o yüzden değişti dedi. Pazartesi günü başka bir ustaya götürecez. Ön tarafı dağıtacaz ve sanırım orda rulmanların hepsin ve trigeri değiştirip arabama güle güle binmeye devam edecem gibi gözüküyor. En azından içim rahat kalacak. Bir 80.000 km kadar. Umarım. :) Bu arada, çıkan parçaların değerlendirilme olanağı var mı yoksa eskiciye mi satacaz? |
|
![]() |
|
Hocam, Ön amortisör takozları, viraj lastikleri, salıncaklar değişince ve ön düzene girince direksiyon çok farketti. Krank kasnağı, kayışı,bilyası değişince debriyajın rahatladığını söyledi bana usta. Bazen aracı kaldırmaya çalışırken kazayla stop ettirdiğim zaman (ya da bu sorundan dolayı stop ediyor olabilir? ) araba sanki duvara vurmuş gibi ses çıkarıyordu. Şu anda o ses te gitti. Ne kadar bakımsız bırakmışlar. Zavallı pejom. |
|
![]() |
|
Secks ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 228 |
Hocam debriyaja basınca kesiliyor mu ses?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |