![]() |
|
klimaradyatörü degisimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
murattt ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mayıs 2013 Konum: Almanya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2013 Saat 12:35 |
Merhaba tüm Peugeot kullanicilari ve ustam,
benim kücük bir sorunum var. Klimaradyatörü delinmis, klimada gaz olmadigi icin calismiyor. Yeni klimaradyatörü alip degistirmem lazim. Nasil yapilir yazarmisiniz? Arac: 307 sw 2002 mödel 1.6 benzinli. Not: Fotograf veya videolu bir anlatim var ise daha iyi olur, ben internette arastirdim bu konuda elle tutulur bir belge yok. saygilar |
|
![]() |
|
murattt ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mayıs 2013 Konum: Almanya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba arkadaslar,
arastirmalarim sonucu radyatörün nasil degistirildigini ögrendim ve degistirdim. Bunu sizlerle paylasmak isterim. Öncelikle klima radyatörü degisimi icin su radyatörünü söküyoruz.2002 modellerde oldukca kolay: 1:Ön tampon üzerindeki 4 klipsi cikariyoruz, sag ve solda iki vida var onlarida söküyoruz. 2:Motor kaputu acma butonu üzerinden tamponu kasarak öne cekiyoruz. 3:Bu butonun sag ve sol kisminda birer vida var radyatrü tutan, onlari söküyoruz. 4:Radyatör üst tutuculari cikinca radyatör hortumlarini söküyoruz.(Altina büyük bir kap koyun akan antifriz yeniden kullanilabilir.) 5:Bosa cikan radyatör yukariya dogru cikartilir. 6:Simdi sirada klimaradyatörü var, üstte ve altta iki somun var hortumlari tutan, bu somunlari sökün. 7:Dikkatlice hortumlari yerlerinden cikarin. Özellikle alttaki ince oldugu icin özen gösterin aksi takdirde ucu icinde kirilabilir. 8:Radyatörü motora dogru itip yukariya cekin ve cikartin. 9:Radyatörün tutucu lastiklaerini degistirin ve yerine yerlestirin. 10:Borulari baglayin.(dikkat:o-ring leri kontrol edin, eksik yada hasar gören varsa degistirin.) 11:Su radyatörünü yerine yerlestirin, hortumlarini baglayin, su yada antifrizi doldurun, havasini alin, eksigini tamamlayin. 12:Üst tutuculari yerlestirip vidalayin. 13:Tamponu yerine yerlestirip vidalayin ve klipsleri takin. Kolay gelsin.... |
|
307SW 2002 model 1,6 109ps Mavi
|
|
![]() |
|
SDYMZ ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
eline sağlık hocam
|
|
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
helal olsun valla.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |