![]() |
|
dizel yerine benzin koydular |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
206 ersan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mart 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 302 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206 ersan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2013 Saat 19:46 |
arkadaşlar aracıma 20 tl lik dizel almak için istasyona gittim 20 tl Euro dizel verirmisin diye özellikle belirttim yakıt tabancasının rengini yeşil görünce pompacıya benzinmi o deyince pompacı hemen tetiğe bastı tabi bu arada 1.8 lt benzin koymuş oldu sonra nasıl düzeltebiliriz diye sorunca 20 tl değilde 30 tl pro dizel koyarsak bi sorun olmaz dediler ve 40 tl pro dizel loydular petrol ofisi istasyonunda tamircimi arayıp sordum oda 40 50 tl mazot koymamı söyledi hatta daha fazla koy garanti olsun dedi tabi ben 40 tl koydurdum bide tutanak tuttular arabada yakıtla ilgili bi arıza olursa sorumlu olduklarına dair umarım bi sorun olmaz böyle bi sorunla karşılaşan varmı bide Euro dizel değilde pro dizel neden koydular benzinin üzerine daha iyi dediler ve koydular bi sorun açarmı acaba
|
|
peugeot 206 sw 1.4 hdi
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sorumluluğu üstüne aldılarsa sorun değil ama dizel arabalarda yakıtın yanlış konulması direk enjektörleri bozuyor.yarın sabah belli olur. eğer marş almazsa enjektörler gitmiş demektir.
dizel araba benzinli arabaya göre pek hata affetmez.
|
|
![]() |
|
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
![]() ![]() ![]() ![]() |
fulletin bence garanti olsun
|
|
206 Roland Garros 1,6 16V
|
|
![]() |
|
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Bir sorun çıkacağını sanmıyorum.
Soğuk yerlerde kışın bir depo mazota bir litre benzin karıştırıp mazotu inceltiyorlar. Sabahları daha rahat çalışması için.
|
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
![]() |
|
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
depoyu boşaltın,kontağa takmayın enjektörlere gitmesin silindir kapağı çatlatmaya kadar gider.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
![]() |
|
206 ersan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mart 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 302 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206 ersan
yaklaşık olarak bi 5 km yol yaptım bi sorun yok gibi ama dahada bi sorun çıkarmı bilmem
|
|
peugeot 206 sw 1.4 hdi
|
|
![]() |
|
Bünyamin.Kar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2013 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bünyamin.Kar
Arkadaşlar dizel araçlarda benzin direk enjektörleri mahvediyor, kulaktan duyma şeylerle lütfen haraket etmeyelim, şimdiki araçlarımız yeni nesil motorlar, araçların hepsi beyinli eskisi gibi değil, eskilerin karadüzen diye tabir ettikleri araçlar olsan ne koyarsan koy yakıyor banamısın demiyorlar, bugün yarın bişey olmaz ama ilerleyen zamanda etkisini gösterir, depoyu temizlemeni öneririm
|
|
![]() |
|
baroff ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2012 Konum: İnegöl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 268 |
Keşke depoyu boşalttırsaydınız. İnşallah sorun çıkarmaz size.
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
enjektörlere zarar verıcektır dıye dusunuyorum tutanak tutturmanız iyi olmuş...
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206 ersan
peki ama ne zaman zarar verdiği anlaşılır hemen sorun çıkarırmı acaba hemen sorun çıkarsa iyi olur sıcağı sıcağına müdahale etmek daha mantıklı bir kaç gün içerisinde ama 1 ay sonra falan sorun çıkarırsa üzerinden zaman geçmiş diye sorun çıkar sizce ne zaman sorun çıkarır veya sorun çıkmayabilirmi belki
|
|
peugeot 206 sw 1.4 hdi
|
|
![]() |
|
plawert ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
Ben senin yerinde olsam araci direk yetkili servise cektirirdim orda gereken mudahale yapilirdi depo temizligi yakit filtresi degisimi filan zaten butun masraflari akaryakit istasyonu karsiliyo bu tur durumlar icin kaskolari var ins bi sorun cikartmaz
|
|
206 x-desing 1.4 benzinli
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206 ersan
yarın yarım gün işten kalıp tekrar benzin istasyonuna götürecem daha sonra büyük bi sorun açmasındansa
|
|
peugeot 206 sw 1.4 hdi
|
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
birsey olmaz zaten fap li araclarda mazota eolys denilen asit karisiyor hic bisey olmuyorda petrol urunlerinde bir miktar benzin karisinca boozulmaz
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206 ersan
evet aslında depoyu boşalttırmam gerekiyodu ama biraz geç kaldım sanırım dediğim gibi 1.83 lt benzin üzerine 9 lt mazot koyalım deiler bende bi 10 km kullandım bi sorun olmadı ama gittim yine istasyona bi servise gösterelim diye ve ilgilendiler birlikte servise gittik servisteki yetkili bilgisayar bunula ilgili bi sorun göstermiyeceğini bi katkı var bu gibi durumlar için onu koyaup depoyu fulleyip kullanın bi sorun kalmıyacak eğer depo bitene kada bi sorun olursa ozaman bakarız dediler dedikleri gibi yaptık şu an itibariyle 140 km oldu bi sorun ayrıca istasyon müdürü bu gün aradı bi sorun varmı diye sağolsun yok dedim fakat bu depoyu bitirmem yaklaşık bi 20 günü bulur heralde eğer ozaman kadar bi zarar verdiye benzin mutlaka çıkar diye düşünüyorum ilgileneceklerini söylediler opet shel dedinizde bu istasyon petrol ofisi istasyonu umarım ilgilenmeye devam ederlerde bi sorun çıkarsa vazgeçmezler inşallah
|
|
peugeot 206 sw 1.4 hdi
|
|
![]() |
|
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
ben bir kaç sene pompacılık yaptım. 2 lt benzin ile hiç birşey olmaz dert etme. fakat fulletebilseydin iyi olurdu. pro koymalarının sebebi daha kalın olduğu için normal dizele göre.
|
|
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
demek istedigim eolys asittir metaler icin iyi degildir bir depo mazotta 2 l benzin ne yanmada sikinti olusturur nede yanma odasinda olusacak kurum enjektoru tikar yanmada olusan kurum enjektoru tikasaydi her bin km enjektor degistirirdik neyse bekliyelim 3-5 gun sorun olucakmi olmayacakmi hep birlikte gorucez
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Secks ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 228 |
8-9 sene önce babama da yapmışlardı aynısını, çalıştırmadan önce fark edildi depo boşaltılıp mazot koyuldu sonra sıkıntı çıkarmadı. Öyle çalışırsa sıkıntı oluyormuş diye duydum.
Düzenleyen Secks - 05 Mayıs 2013 Saat 01:34 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206 ersan
|
|
peugeot 206 sw 1.4 hdi
|
|
![]() |
|
SDYMZ ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
geçmiş olsun umarım birşey olmaz. genellikle benlikler böyle hatalar yapıyor. hemen arka sağ koltuğu kaldırıp siyah kapağı açacaktı açınca bi kapak gibi birşey daha çıkacaktı (şamandara o) onu söktürüp tüm yakıtı boşalttıracaktın kaç lt çıktıysa o kadar koyacaktı. benim başıma buna benzer olay gelmişti bu şekil yaptık adam yakıt koymamıştı benim araca koydum diyerek beni kandırmaya çalışmıştı bende depoyu başalttırmıştım
|
|
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |