![]() |
|
Muayene ile ilgili birkaç bilgi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2013 Saat 11:55 |
Arkadaşlar salı günü kankamın 2006 toyota yaris'ini esenyurt tüvtürke götürdük ve gitmişken direk muayeneyi gerçekleştiren arkadaştan ayak üstü bilgi aldım ve sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle bizim toyotadan bahsediyim burdan başlıyım :) aracımız muayeneden geçemedi herşey tamam ama sadece araçta 5 koltuk var ama ruhsatta 4 yazıyor, 2012 haziran ayından beri bu arabalar muayeneden kalıyormuş bilginiz olsun. eğer böyle bir problem varsa emniyete gidip ruhsatı dülzettirmeniz gerekiyor. bize bir belge verdiler kankam düzelttirip tekrar muayeneye gidecek ve sadece koltuklara bakıp geçirecekler. bu konuda sizi uyarmış olayım bir kontrol edersiniz. elemanla konuştuklarıma gelince ilk önce tavanı kaplatmayı sordum :D aracın renginde kaplatırsan sıkıntı olmaz ama farklı bir renkte kaplatırsan ruhsata işletmen gerekiyor dedi, geçen seat leon gelmiş araç beyaz tavan siyah kaplama, ruhsatta renk kısmında beyaz-siyah yazıyordu geçirdik dedi, sonra benim sinyal kolları bozuldu direksiyonu aksi yönde çevirince geri atmıyor o da problem değil sadece biz sinyali yaktığımızda çalışsın yeterli dedi. tavan kaplama içinde sabret muayenen geçince kaplat 2 sene gider sana diyor :D kafa dengi biriydi. şimdilik aklıma gelenler bu kadar belki bi faydası olur. iyi günler :)
|
|
![]() |
|
![]() |
|
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
birda cam filminede hiçbişey denmiyor bizim yarisin bayağı simsiyah film ama hiçbişey demediler kaçtanede bizden başka filmli araç geçti muayeneden.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Dediğiniz olayı yıl başında biz de yaşadık. BMw nin koltuk sayısı 4 görünüyor ama nedense yasa da c ve üstü araçlarda artık 5 koltuk geçiyormuş . Hazır ruhsat adresi de değişsin derken toptan değiştirdik 150tl gibi bir rakam verdik ruhsata.
Muayenedeki amaç aracı sürüş halinde her türlü duruma karşı karşı tarafı etkilmeyecek şekilde kontorl etmek. Cam filminin-Plakanın-koltuk sayısının-plaka lambası renginin-park lambalarını renginin denetlenmesini anlamış değilim. Motor bloğunu frenleri aydınlatmaları ve sağlık gereçleirni kontrol et gitsin. Egzos-cam filmi polis insiyatifinde olan şeyler. Bir süre önce ankaara konya yolulda keyfe keder bir çevirmeye durdurdular. Adamın canı sıkılmış baya muhabbet ettik. Bu aralar sadece yoğun bir şekilde hız ve eminyet kemeri kontrolü varmış. Cam filmini egzosu ve ses sistemini sordum. Ben kesmem ama kesen arkadaşlar var dedi. Yetki verildikten sonra keyfe kaçmadığı sürece ceza yazabiliyorlarmışş. Eğerki uygunsuz ceza kesitği anlaşılırsa soruşturma açılıyormuş da şimdiye kadar pek bişi çıkmamış adalet-polis beraber olduğu için. Arabaya aldığın gibi bin kullan diyor abi dedim genciz kanımız kaynıyo sen bilirsin ama boşuna bir de ceza niye ödeyesinki dedi. Torpidoda sürekli çikolata fln bulundururum ikram ettim ama yanlış anlaşılmasın dedim :D yok yok genç olduğunu gördüm uyarmak için çevirdim sıkıntı yok dedi. Bir de şehirler arası bölünmüş yollarda hız sınırı 110 90la kağnı gibi gitme bu araba ile dedi şaşaırdım |
|
![]() |
|
mranda ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 90 |
Hız mevzusu olunca, arkadaş konyayolundaki göralı geçtikden sonraki 70'ler öldürüyor beni. Koca otobanda 70e düşüyoruz sonra gene bas:)
|
|
![]() |
|
rolandgarros ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rolandgarros
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
cam tavan araçlarda böyle bi sorun yok ne güzel
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |