![]() |
|
306 Torsiyon Ayarı Yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
CuRSe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mayıs 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2013 Saat 23:10 |
Arkadaşlar bugün şaşmaza ve ivediğe gittim. Bir kaç tamirci abimize sorduk kimisi ilgilendi kimisi iplemedi bile (demekki paraları çokmuş). Ve en güzeli yine siz kullanıcılara sormak istedim. Aracım tabiri caiz ise bildiğimiz leylek gibi duruyordu ve bu beni çok rahatsız ediyordu. bugün sağolsun şaşmazda bir abimiz kendi helezonlarını 3 cm düşürerek (zaten benim istediğim fazla abartı yere yapışması değil) bana önlerde yardımcı oldu fakat arkaların torsiyon olduğunu ve servis tarzı yani peugeot tamircilerine gitmem gerektiğini söyledi. Bende dediği üzere 3-4 tanesine sordum fakat bizi kerizmi gördüler nedir 2 cm belki düşecek yada düşmeyecek (resim altta) arabanın arkasına daha bakmadan bana minimum 200 lira fiyat verdiler. Bana yardımcı olabilecek bu işi gerçekten yapabilecek yeri bilen arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. Şimdiden Teşekkür ederim.
Orjinal Hali: ![]() Şimdiki Hali (arka Aynı): ![]() |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşım arka torsiyonu arkadan 2 diş indirmek için torsiyon milinin çıkarılması lazım.
ama bu biraz riskli ve pis bir iş ![]() çünkü eğer torsiyon millerinde bir aşınma veya kaynama söz konusu olmuşsa iş daha da büyüyor. tornaya gitmesi gerekiyor millerin.ayrıca torsiyon tamir takımı da alman gerekecek.işçilik vs 500 TL yi buluyor torsiyon tamiri. eğer bir sorun yoksa torsiyon millerinde direk dingil askıya alınıp eşit ölçülerde indirme işlemi uygulanıyor.yaklaşık 1 saat sürer eğer sorun yoksa.200 tl biraz değil bariz çok...
Düzenleyen maverick - 01 Mayıs 2013 Saat 23:29 |
|
![]() |
|
CuRSe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mayıs 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
tşk ederim. önleri bugün bastık 2 parmak anca giriyor arayada arka sanki yüksek kaldı gibi geliyo bana yarın güzel gündüz foto çekip paylaşıcam. ama bugnde biri arka yumuşak olur 2 kişi binince oturur çamurluğa çok basma bence haberin olsun dedi kafam karıştı yani anlayacağınız. :D
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
benim 2004 model 206 ım vardı. boyasız hatasız. 50000 km de sattım. sırf bu torsiyon beni arabadan soğutmuştu. bozuk yollara dayanıksız bir sistem. bağımlı bir süspansiyon sistemi. Allaha şükür şimdi 207 im var. Torsiyon diye bir olay yok. |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
İyi sıkıntı çıkamdan halletmışsınız kaça mal oldu pekı şuanda ?
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Kusura bakmayın biraz geç oldu ama anca zaman bulabildim. işlemi hallettirdim. önlere 3.5 yay aldım arkayı düşürdüler. yayların takılması torsiyon düşürme toplam 100 liraya maal oldu.
![]() |
|
![]() |
|
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Süspansiyon ve konforda hissedilir bir düşüş oldu mu peki ? Maşallah araç ok gibi olmuş :)
|
|
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
|
![]() |
|
yok hocam 5 cm olmadığı için çok abartı bi değişiklik olmadı çünkü öbür türlü biliyorum kazık gibi oluyor 3.5 cm çok iyi oldu gerçekten. teşekkür ederim. :) |
|
![]() |
|
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
Peki yaylar hangi marka ne kadar ? Nerde taktirdiniz hocam ?
|
|
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
Sagolun hocam , ben de taktirmayi düşünüyorumda ankaradayim nerde yaptiriz onun icin direk yer sormuştum :)
|
|
|
![]() |
|
şaşmazda hocam adres olarak tarif edememde yer olarak söyleyebilirim :) gezerken buldum bende
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
Eyvallah hocam :)
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |