![]() |
|
307 geri vites |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
SiYaH iNcİ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2013 Konum: adıyaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı SiYaH iNcİ
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2013 Saat 14:50 |
arkadaşlar 307 aracımda oncelerı ara sıra gerı vıtese gecmıyordu bugunlerde ıyıden ıyıye sık sık gecmemeye basladı şöyle anlatayım gerı vıtese gecırırken herhangı bır surtme gıcırtı zorlama veya tuhaf bır ses gelmıyor sadece yarım gecıyor sanırım vıtese debrıyajdan cekerken ayagımı arac bosa gecıyor sonra sebebı nedır aceba yardım edebılcek arkadaslar varsa sevınırım
|
|
![]() |
|
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benimde başıma birkaç defa geldi özellikle aracı ilk aldığımda ben atamıyorum vitese diye düşündüm şuan sorun yok. ama geri vitese atarken sanki 2 kademeli bir yolu var ve birinci kademede bırakmayıp kolu daha geriye ittirerek atıyorum.
|
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
![]() |
|
mranda ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 90 |
Aynı problem bendede var. :) İyi dile getirmişsin. Yardımcı olan arkadaşlar var mı?
|
|
![]() |
|
plawert ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
Geri viteste senkromec yoktur o yuzden geriye girmediginde vitesi 1-2 yapip oyle denemekte yarar var
|
|
206 x-desing 1.4 benzinli
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Birde debriyaji tazeleyip deneyin.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Debriyajı tazeleyip denersek ve geri vitese geçerse sorun yok diyebilir miyiz Aykut Bey :)
Düzenleyen laedri - 01 Mayıs 2013 Saat 19:59 |
|
![]() |
|
SiYaH iNcİ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2013 Konum: adıyaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı SiYaH iNcİ
![]() ![]() ![]() ![]() |
önemli olan benim için geri vitese geçirmek değil bir ıkı kez deneyerek veya vıtesı 1e atıp tekrar gerıye takarak sorunu geçiştirmek degılde bunu neden veya nelerden kaynaklı olarak yaptıgını ogrenmek ıstıyorum :) yetkılı servısı aradım aracı gormemız lazım dedıler :) netten bıraz arastırdım bugun sanırım bızım gıbı aynı durumdan sıkayetcı olan cok cozumunu bulan yok :)
|
|
![]() |
|
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
Biraz gaz verip denerseniz bence geçecektir.
|
|
![]() |
|
Gökhan Çetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mart 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 309 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gökhan Çetin
![]() ![]() ![]() ![]() |
[QUOTE=onurazgin]debriyajı köklerseniz geri vites geçmez köküne kadar değilde en dibin 1 cm üstünden vites atarsanız problem olmayacaktır..[/QUOTE
Bendede oluyor bazen bide böyle deneyelim
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
konu açılmışken sorayım dedim.
bende 207 1.4 trendy 90 hp benzinli bir araç var. muhtemelen 307 lerde bulunan şanzumanın aynısını kullanıyorlar. hangi vitesler arasında senkromeç var?bilen varsa yanıtlasın arkadaşlar.
|
|
![]() |
|
Draggar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2013 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
3 peugeot kullandım hepsinde aynı sorun vardı en sağlıklı çözüm arabayı birinci vitese atıp azıcık (milimetre bile yeter) ilerletin sonra tıkırt diye geçer.
|
|
![]() |
|
plawert ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
İlerletmeye gerek yok durdugu yerde vitesi 1-2 yapmak yeterli zaten tam durmadan geri vitese atmakta dislilere zarar verir. Senkromec te bildigim kadariyla geride yok
|
|
206 x-desing 1.4 benzinli
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
benım aracımdada aynı problem var debriyaj tazeleyıp yapınca oluyor ama yolun ortasında bazen beceremıyormuş durumuna duşuruyor araba beni ona canım sıkılıyor birde gerıye takılıyo normal gerıde ama araç boşta gıbı hareket etmıyor hangı servıse kontrol ettırdıysem sorun yok ama bu neden böyle anlamadım bıde köklemeden debriyajı deneyelım belki çözüm olur .
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |