![]() |
|
Subaplar Değişti ve Hava Filtresinden Ses Çıkmıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tlp ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2013 Saat 15:22 |
Arkadaşlar merhabalar
Nisan ayı başlarında talihsiz bir olay sonucunda motor subaplarını değiştirmek durumunda kaldım (triger kayışı koptu). Motoru hallettik,yaptık ok bir sorunumuz yok allaha şükür lakin Eskiden çok güzel bir ses aldığım hava filtre kitinden şuanda ses alamıyorum
Eski halinde 2000 devirde gaza yüklendiğimde 3000 devire gelene kadar ve dahası egsozun sesini kesecek kadar güzel ses alıyodum ama şuanda o sesi 3000 deviri geçtikten sonra dahi alamıyorum Bu nedendir sizce ? Bi fikri olan varmı Motor yapılmadan önceki ses Düzenleyen tlp - 28 Nisan 2013 Saat 15:23 |
|
![]() |
|
tlp ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
güncel
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
kitinizin fotosunu koyabilr misinin?
|
|
![]() |
|
Kit bu , bu resim motor yapılmadan önce çekilen resim (yapıldıktan sonrada aynı böyle) ![]() |
|
![]() |
|
Hava filtresinin ıslanması bu şekilde etki edermi?
Motor yapılırken hava yağmurluydu,acaba dışarıda kaldıda ıslandımı
|
|
![]() |
|
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
boğaz sıkıntısı elektronik gaz tam anlamıyla açmıyor boğazı muhtemelen ses ondan az geliyor,bilgisayara bağlatıp boğaz kelebeğinin açılmasına bakın,yanlış hatırlamıosam eğer sizin ki de elektronik tepkimeli gaz olması lazım.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
![]() |
|
mev347 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
hava filtresi orada çok ısınıyor.ben bir hafta öyle kullandım yeterli randıman alamadım.ses ise çok yüksek devirlerde veriyordu.radyotöre yakın olması ısınmayı çok arttırır.
|
|
peugeot 206xr 1.4 2000 mod
|
|
![]() |
|
Evet,boğaz kelebeği elektronik.Beyin komutuyla açılıyor Aslına bakarsanız benimde aklıma geldi ilk etapta Hatta hava filtresini çıkarıp çıplak boğaz kelebeğini kontrol ettim sanki tam açılmıyodu
|
|
![]() |
|
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
ilk aşamada aklıma gelen oydu ama onun dışında diğer alternatif ise triger kayışı takılırken sente ayarının öncekine nazaran tam yapılmaması.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
![]() |
|
Peugeotcu bi arkadasta sente dedi
Bugun motoru yaptirdigim yere biraktim arabayi Adamlar sente degil dediler biz taktik cirak yok bizde falan dediler Sente atlamasi olmaz kilitli bunlarin senteleri falan dediler Test etmisler cekiste falan bi sorun yokmus Sentelerde ne gibi bi ayar oluyo onu sorayim bari |
|
![]() |
|
Triger seti takılırken işinin ehli usta direk bilir hangi araçta hangi nokta standarttır diye,307 de sente ayarı için kasnaklarda delikler var en alt gergi kasnağında da benzeri bir düğüm noktası var 3 noktayı sabitleyip ayar verirler 206 için de durum farklı değildir sanırım.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
![]() |
|
Cekiste ve calismasinda bi sorun gorunmuyo gibi aslinda
Kelebek bogazinin adaptasyonuna bi baktircam Eger ondada bisey cikmazsa baska bi ustaya gostericem yapacak bisey yok |
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
bence filtre ile ilgili bir sorun değil ama sana tavsiyem filtre borunu biraz daha modifiye edip aküye dogru biraz daha cevirmen olur, radyator cok sıcak veriyor
|
|
![]() |
|
Suanki durus sekli daha farkli
Su olayi halledince sol sis lambasinin oraya indiricem Yaz geldi yoksa bu sekilde saglikli olmaz |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |