![]() |
|
Peugeot 307 Bagaj Kapağı Kapanmıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
thejackal44 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2013 Konum: ev Durum: Aktif Değil Mesajlar: 45 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı thejackal44
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2013 Saat 14:02 |
Merhabalar, Peugeot 307 Bagaj kapağı Kapanmıyor, kapatıyorum bagaj kapağını tık diye ses geliyor yeniden açılıyor, Sert kapatınca açılmıyor. ne önerirsiniz, teşekkürler
|
|
thejackal44
|
|
![]() |
|
mstf shn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2013 Konum: nevşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 144 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aynı sorun bendede vat genelde soguk havalarda kapanması daha güç oluyor. bilgisi olan arkadaşlar dan yardım bekliyoruz....
|
|
Peugeot 307 & 2006 & Comfort & HDI 1.6 110 Hp & 215 / 40 / R18
|
|
![]() |
|
mstf shn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2013 Konum: nevşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 144 |
yaglamayı denedim sonuç alamadım teşekkürler...
|
|
|
|
![]() |
|
leffe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2013 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 90 |
Oradaki mekanizma dokunmatik gibi hassas olduğundan zamanla basılan yer deforme oluyor ve altındaki buton basışlarınızı hissetmemeye ve kapatınca kapanmamaya başlıyor. mekanizmayı söküp butonla dokunduğunuz düz satıh arasına bir tükenmez kalemden sökeceğiniz yayı kesip yerleştirin sorun çözülecektir.
|
|
2003 Peugeot 307XR 16v 5p
|
|
![]() |
|
thejackal44 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2013 Konum: ev Durum: Aktif Değil Mesajlar: 45 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı thejackal44
![]() ![]() ![]() ![]() |
eyvallah arkadaşlar, yağlama işi sonuç vermedi, tanıdık kaporta ustasına gösterdim sorunun elektronik olduğunu söyledi, parçası da biraz pahalıymış dedi
|
|
thejackal44
|
|
![]() |
|
leffe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2013 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 90 |
SAKIN PARÇA ALMAYIN, ÇÖZÜM AZ ÖNCE BAHSETTİĞİM KADAR KOLAY 5 DK VE BİR TÜKENMEZ KALEM FİYATINA.
|
|
2003 Peugeot 307XR 16v 5p
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Bagaj kapagındaki kilidin dilinde sorun var.Tam kapatmıyor tık diye geri açıyor.Dili elinle oyna,yağla v.s uğraş biraz.Düzelmezse de değişim pahalı değil.30-40 tl civarı.
|
|
![]() |
|
coolhortlak_307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2013 Konum: kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı coolhortlak_307
arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım bagaj sorunu kroniktir
şahsen ben arka bagajın kilit kısmını söktüm iki vida onları söktükten sonra plastik aksamı cekerek çıkarın zaten sekmanlı sonra iç taraftan mekanizmayı tutan 10 anahtarı ile iki tane somun var onlarıda söküyoruz. Daha sonra mekanizmayı tutan iki tırnak var mekanızmanın dış kısmında görünuyor karşılıklı bastırarak içeri doğru itin ve mekanizmanın soketini çıkarın arkadaşlar.mekanizma içindeki parça çıtçıtlı bolum yanı kızaklı çıkarıp güzelce temizleyin(temizlik işini balata temizleyici ile yaptım tavsiye ederim) yaglayıp takın (burası çok ÖNEMLİ arkadaşlar BAGAJI ACAN O PLASTİK AKSAM İLE MEKANIZMAYA TEMAS EDEREK ACIYO YA HANI ÇITÇITLI AKSAMIN OLDUGU O ARAYA KALEM YAYINDAN DAHA GENİŞ YANI 1CM GENİŞLİĞİNDE 1CM YÜKSEKLİĞİNDE YAY) koyuyorsunuz birdaha kesinlikle arıza kapanmama gibi en ufak sorun çıkmıcaktır emın olun resimli anlatmak isterdim ama suan fırsatım yok kolay gelsin saygılarrrr |
|
![]() |
|
coolhortlak_307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2013 Konum: kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı coolhortlak_307
ve nıye kapanmıyo bılıyomusunuz arkadaşlar bagajı acan o dokundugumuz plastık aksam zamanla cıtcıtlı olma özelliğini yanı geri tepme özelliğini kaybedıyo oyuzden hep basılı kalmış gibi oluyo ve o hassas tuşa plastık aksam temas edıyo yanı acık konumundaymış gibi kalıyo o araya yay attıkmı sorun bıtıyo yay plastığı gerı tepınce plastik temas etmıyo sorun ortadan kalkıyo
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı coolhortlak_307
sadece bi yay sizi 250-300tl kurtarıp sorunu tamamen halledıyo saygılar
inşallah faydalı olmuştur |
|
![]() |
|
çok güzel pazar günü bu işlemleri yapacagım....işlh emegim ziyan olmayacaktır.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı coolhortlak_307
emın olan uygulamayı yaptıtan sonra bana hak verıceksın sadece bı yay ama bıraz genıç acılı kalemın ıcındekı gıbı kuçuk olmasın kafıııııııı
|
|
![]() |
|
aokaymaz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 286 |
arkadaşım bagaj kapağını açarken dokunduğumuz küçük bir plastik var ona dokununca dokunduğumuz plastik kısım içerde küçük bir iğne gibi bir parça var ona dokunuyor oda bagaj kapağını açıyor. Özellikle kış aylarında bagaj kapağını kapatmak için çarptığımızda o plastik hareket ediyor ve iğneye dokunuyor. Böyle oluncada bagaj kapağı tekrar açılıyor.
Ben sorunu bir poşetten parça koparttım ve elimle yuvarladım sonra plastikle iğne nin olduğu kısım arasına ancak iğneye dokunmayacak şekilde koyuyoruz. böylelikle plastikle iğne olan bölümün arası açılıyor kapağı çarpıncada dokunmuyor. böylelikle kapı kendiliğinden açılmıyor ancak düğmeye dokundğumuzda açlııyor Ayrıca arkadaşlar birşeyi özellikle hatırlatmak istiyorum. bu işlemleri yaptıktan sonra bağaj kapağı içerisinde bulunan motorun elektrik sokekini takmayı özellikle unutmayın. Yoksa bağaj kilitli kalır. Bu duruma dikkat.
|
|
![]() |
|
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
ARKADAŞLAR HAFTA SONU BENDE SÖKTÜM VE BAKTIM YAYIN DEFORME OLMASINDAN KAYNAKLANIYOR KORKMAYIN AÇIK BAKIN YAYI ÇIKARIRKEN DİKKATLİ OLUN VE PARÇALARI NEREDEN CIKARDIĞINIZA İYİ BAKIN KOLAY GELSİN
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı thejackal44
yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim, hemen deneyeceğim uygulamalarınızı
|
|
thejackal44
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |