![]() |
|
Excel'den Anlayan arkadaşlar yardım. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2013 Saat 21:07 |
|||
Rica ederim ![]() |
||||
![]() |
||||
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Hocam ellerine sağlık harika olmuş gerçekten. Sisteme atıcam haftaya adreslerimizi umarım sistem dede bir problem çıkmaz,kabul eder böylece. yoksa 500 tane adrese tek tek elle şehir girmek yoruyor insanı. Gerçekten ellerine uğraşına beynine sağlık sıhıhat hocam ;)
|
||||
![]() |
||||
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
|||
Deneyeyim cevap yazacağım çok teşekkür ederim.
Yok Siz yazmayın Salih beyciğim :)
|
||||
![]() |
||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|||
Olabilir, makro yolu benim en kolayima gelen yoldu. Amacimiz bir sekilde sonuca en kisa yoldan ulasabilmek zaten. Düzenleyen koliva - 21 Nisan 2013 Saat 06:03 |
||||
![]() |
||||
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
|||
Makrosuz olmaz mı? Belli ki adam fazla anlamıyor bu işten. Ben bile üniversitede bir zamanlar dersini gördüğüm halde makroyu tamamen unuttum.
|
||||
![]() |
||||
|||
Macro calistirilmasi default olarak kapatilmistir excelde. Siz manual olarak aktif etmeniz gerekecek. Aktif etme olayi surumden surume gore degisiyor. Google'da "excel makro nasil aktif" diye aratinca soyle birsey cikti:
Aktif edince View (herhalde Turkcesi gorunum olsa gerek) menusu altinda Makrolar butonunu goreceksin. Oradan makrolari goster deyince zaten bir tane makro kayitli oldugunu goreceksin. Sag taraftan Calistir diyince calisacak. |
||||
![]() |
||||
|||
Abicim çok teşekkür ederim de çalıştıramadım bir türlü nasıl çalışıyor ? yazıyorum fakat bir değişiklik olmuyor makroları etkinleştiriyorum.
|
||||
![]() |
||||
|||
Bak bakalim olmus mu. Macro'yu calistirinca soyle bir sorun oldugunu goreceksin. Ornegin ilk adres satirinda ERENLER bilmem ne sirketinin adresi verilmis ancak ilceler tablosunda Erenler diye bir ilce var. Dolayisiyla kod Erenler'i ilceymis gibi zannedip ilgili hucreye kopyaliyor. Eger bunun icin spesifik bir kisitlama verirsen onu da ekleyebilirim. Mesela adresin ilk 10 harfi ilce bilgisi iceremez gibi. http://www.dosya.tc/server6/G5dq0r/YAPIKRED_aa.xls.html |
||||
![]() |
||||
|||
Buyrun. 3 ade adres yolladım yapabilirseniz çok memnun olurum gerçekten. Çok teşekkür ederim ilginize. http://www.dosya.tc/server6/Mbv3Lx/YAPIKRED_.xls.html
|
||||
![]() |
||||
|||
Çok teşekkür ederim buda çok başarılı olmuş fakat benim söylemek istediğim mesala bakın A B C kolonları var. A da adres yazıyor B boş İlçe C de il yazıyor Ben B ye tek tek A daki adreslerde geçen ilçeleri ekliyorum bunu elle yapmamak için otomatik olarak A da Keçiören kelimesini görünce B ye otomatik Keçiören yazan bir formül arıyorum. böyle bir çalışma yapabiliyormuyuz mesala ?
|
||||
![]() |
||||
|||
Sen koy bir yere excel'ini ben hallederim. |
||||
![]() |
||||
rockwaryumm ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rockwaryumm
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Alicilik senin dediğini sayfa geçişlerine kullanmak için yapılır. Bende tebligat falan hazırlarken bilgileri yazarım bi sayfaya basacağım tebligatta yerlerine koyar ama arkadaşa o yaramaz bence, ibrahim kut arkadaşınki daha mantıklı. Madem yüzlerce var her girdiğinde bir defa ata o otomatik yapsın
|
||||
![]() |
||||
rdvnburton ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rdvnburton
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
https://hotfile.com/dl/203523684/ffd9b4d/il_ilce.xlsx.html
Şöyle ufak bir çalışma yaptım umarım işini görür.
|
||||
Peugeot 206+ Urban Move 1.4 75LP(Lion Power:)
|
||||
![]() |
||||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|||
Macro işi zor biraz c tabanı olması lazım. Babam bahseder dururdu table diye bir olay var excel de basit ve çok kullanışlı olduğunu söylüyordu bir chart hazırlamış mesela a8 e bir kredi kartı tanımlıyor slip bilgileirni girerken a8 yazyor satıra yan satıra kart bilgileri çıkıyor sen tutarı ve tarihi giriyorsun sonra başka bir sayfada o karttan yapılan harcamaları miktar ve aya göre topluyor fln. Yarın bir soruyum ona.
|
||||
![]() |
||||
|||
Birazdaha açıklarmısınız ? Nasıl yapabilirim? Teşekkürler.
|
||||
![]() |
||||
|||
Saniyorum macro yazman gerekecek.
|
||||
![]() |
||||
|||
Kardeşim sağolasın Gmail hesabına baktımda çok karışık anlamadım pek onu kavramakla vakit kaybederiz face hesabına giriş yapsan olurmu ordan yarımmcı olabilirmisin ? f.com/MHMTOZCN
|
||||
![]() |
||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|||
eğer say formulünü kullan ama ankara değilse ne yapacak?
daha yardımcı olayım istersen ibrahim.kut@gmail.com adresine gönder ben yapıyım
|
||||
![]() |
||||
|||
Arkadaşlar merhabalar bir sorum var çalıştığım firmada Excel'de bir problemimiz var yüzlerce adres alt alta sıralı adresler A da diyelim bunların B ye Şehirlerini yazıcaz mesala Ankara A da ise B ye Keçiören yazıcaz biz bunları tek tek yazıyoruz bunları otomatik olarak yazacak formül varmıdır A da Ankarayı görünce B ye Keçiören yazdırabileceğimiz formül ? Teşekkürler Bilginize ve İlginize arkadaşlar.
|
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |