![]() |
|
Devir Sayacında Tuhaflık |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2013 Saat 17:20 |
|
Arkadaşlar bu sabah böyle bir durumla karşı karşıya kaldım. motorla alakalı bir değişik ses söz konusu değil ama gösterge sayacında bir tuhaflık var. video ile paylaşıyorum nedendir acaba
|
||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||
![]() |
||
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Rolanti sensörü olabilir.
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Devir göstergesi oynarken eğer motorun çalışmasında bir değişiklik yoksa devir göstergesindeki mıknatıs motorundandır. Hep sorunlu oluyorlar. Benim ki de kafasına göre takılıyor.
|
||
![]() |
||
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Aziz geçen gün benimde başıma geldi. Devir saati 3 gün hiç yerinden oynamadı. Sonra birden bire kendi kendine geldi:) ardından yakıt göstergesi dibe vurdu, sırasıyla 20 tl, 20 tl, 40 tl yakıt almama rağmen dipte kaldı. Tam bir moral bozukluğu..Akabinde ne olur ne olmaz diye bir 20 tl daha alınca birden şahlandı :D tabi o sıra servise sordum şamandıranın değişmesi gerektiğini söylediler. Ayak üstü 140 tl kazık yiyecektik.. Sanırım 206 larda bu kronik.
Birde bakım zamanına 186 km kalmış senin :)
|
||
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Evet kronik bir sorun. Benim de herşeyi düzgün olmasına rağmen devir göstergesiyle hız göstergesi arada duruyor. Anlamıyorum :D arada kendilerine tatil günü ayarlıyorlar heralde keratalar |
||
![]() |
||
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
|
Evet bendeki sorun Pili bitmeye yakın duvar saatlerinde yavaşlayıp saniye dönmez tık tık eder ya öyle bişey ama tık tık ses yok yani görsel sadece :) ayrıca o anahtar resmi hep orda ama 3000 yazıyor kontağı açınca, 18,6 o sıfırlana bilen km sayacı :) tüp'ü fulledikten sonra hep sıfırlıyorum daha 18,6 km yapmışım :D yakıt hesaplamak üçünnn :) Ayrıca HLL 206 nın dediği mıknatıs motoru mantıklı :D
|
||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||
![]() |
||
|
Ustam, bu meredin fiyatı nedir. ve ayrıca sadece DLL 206 arkadaşın dediği gibi mıknatıslı motor dan kaynaklanan bişey ise onu temin edebilirmiyiz? markette aradım bulamadım Rolanti sensörü diye.
|
||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Aziz anahtar şeklini kaybetmek için km sıfırlama çubuğuna basılı tutarak kontağı marş konumuna kadar çevir (marş yapma) 10'dan geriye doğru saymaya başlar ve bakım sayacını 20.000'e ayarlar anahtarda kaybolur.
Düzenleyen Serco05 - 10 Nisan 2013 Saat 18:00 |
||
![]() |
||
|
Bilgi için teşekkür ederim, onu sabah yaparım :D devir saatine ne yapıcaz acaba ? 20 sn falan oluyor ilk çalışmalarda sonra düzeliyor video nun sonlarına dikkat ederseniz azalıyor ve düzeliyor sonra.
|
||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||
![]() |
||
kayali ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kasım 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
|
bu dediğiniz 206+tada olur mu
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Bugüne kadar gördüğüm bütün peugeotlarda aynı
|
||
![]() |
||
Hasan Emre ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Aralık 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 69 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Hasan Emre
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaşlar,
Yaklaşık 1 Hafta önce benimde başıma geldi. Seyir halindeyken hızım 120 gösterge 2000 devir de. Rolanti de çalışırken 0'a düşüyor falan derken şimdi hiç kıpırdamıyor. Bunun tamiri ne kadardır.Bilen varsa çok sevinirim. Aziz sana da kötü haber vermek gibi oluyor ama devir çubuğunun ömrü bitiyor. :D |
||
Peugeot 206 1.4 XR Presence
Peugeot 207 1.6 HDI Dynamıc :) |
||
![]() |
||
|
hmm, bu bugün terslik büyüdü, ilk çalıştırışımda motorda da değişikli oluyor devir düşüp yukseliyordu :( sonra baktim ki klima açık kapattım ve devir 1500 yükselip düştü ve yükseldi düştü bi kaç kere :( az öncede olucak mı diye denemeye gittim, devir saati normaldi ama vites ve motor titriyor bu seferde gaz kestikten sonra :( başından video çektim yine buyrun :( Alicilik ustam umarım üsmez demişti de başlıyor üzmeye galiba :( |
||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||
![]() |
||
|
|
||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |