|
407 otomatik vites kutusu uyarı ikazı |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
mami202
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2013 Saat 01:42 |
merhaba arkadaşlar.
araç 407 sw 2005 model 2.0 benzinli 4 ileri tiptronik şanzıman. 140000 de. problemim şöyle: aracımla seyir halindeyken otomatik vites kutusu arızası diye bir uyarı çıkıyor aracı stop edip tekrar çalıştırınca herşey normale dönüyor. son gözlemlediğim kadarı ile örneğin 4 . vitesle giderken sollama vs gibi durumlarda dipgaz yapıp şanzıman vitesi küçültüp 3. vitese geçiş yaptıktan sonra devir saati 4-5 bine ulaşmaya başladığında tekrar 4. vitese geçmesi gerektiği anda maalesef geçmiyor ve peşinden vites kutusu arızası uyarısı veriyor. bu arızayı 1 haftadır tekrarlamaya başladı. yetkili servise götürdüm sol arka teker abs sensörü arızalı dediler onu değiştirdikten sonra tekrar bakacaklarını mekanik olarak bi sıkıntı olmadığını elektronik olarak problem olabileceğini söylediler. vites geçişleri özellikle 1-2 biraz hissettirmeye başladı. benimde uzun süredir forumlardan takip ettiğim kadarı ile elektrovana ve yağ değişimi ile düzelme olabileceği düşüncesindeyim. birkaç yerden çeşitli fiyatlar aldım. şanzıman komple revizyon 2200 tl. sıfır şanzıman 3500 tl çıkma şanzıman mı değilmi emin değilim bana sıfır olduğu söylendi. başka bir firma sadece yağ değişimi + katkı 600 tl yine başka bir servis elektro vana ve yağ değişimi 800 tl ye yaparım dedi. aracın benden önceki sahibinin devamlı götürdüğü özel servisteki usta 4000 tl ye hallederim diyo ne hikmetse en pahalı fiyatı bu usta verdi çözemedim gitti :) bana kalsa alıcam 2 tane elektrovane 6 litrede yağ gidicem bi otomatikçiye usta yap şunu diycem . yani kararsız kadım anadolu yakasında bizim bu aslanların şanzımanından anlayan bi usta önerirmisiniz. veya bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum .
Düzenleyen mami202 - 10 Nisan 2013 Saat 01:55 |
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sadece sanziman yagini degistirin ve sorunun cozulup cozulmedigine bakin. Ustalarin revisyon demesine ilk etapta aldiris etmeyin. Yag degisiminden sonra eger sorun hala devam ediyor ise o zaman revizyon vs. islemlerine girersiniz.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |