![]() |
|
80 civarı hızda titreme?? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2013 Saat 12:20 |
||
Merhaba, Hızım 80 ila 90 arasındayken araçta titreme meydana geliyor. Ön takım sağlam, rot ve balans ayarları tam. Daha yaptıralı 1 ay olmadı. Lastiklerin ne kadar eski olduğunu bilmiyorum ama dişleri her ne kadar iyi durumda olsalarda eski olduklarından eminim. İnternette lastik içindeki teller eğer kırılmışsa böyle durumların yaşandığını okudum. Sizin görüşleriniz nedir? Teşekkürler. |
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Kac senelik lastikler?
|
|||
![]() |
|||
||
Aracı alalı 2 ay oluyor ve kaç senelik olduklarına dair bilgim yok. Üretim tarihi lastiklerin üzerinde yazıyor mu? |
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Tabi yazar. Bir bakin bakalim. |
|||
![]() |
|||
||
Aracımdaki lastikler Polonya yapımı Fulda EcoControl 165/70R13 79T. Üretim tarihi olarak 1010 yazıyor. Yani 2010' un 10. haftası üretilmiş. Ve belirtmek isterim ben aracı almadan önce galeride en az 2 ay yatmış eminim ki galeriye gelmeden önce de bir süre yatmış. Lastikler dıştan yepyeni duruyorlar. Daha o yenilerdeki gibi ipçikleri bile duruyor. Ama belli ki tarih olarak eskiler. İçten sorun var sanırım. Düzenleme: Kısacası lastikler 3 senelik. Düzenleyen hLL 206 - 07 Nisan 2013 Saat 12:44 |
|||
![]() |
|||
||
Test etmeniz gereken baska seyler de var. Ornegin, ayni titremeyi ayni devirde ama 4. viteste yapiyor mu? Veya titreme olurken 4. vitese aldiginizda titremede bir degisiklik oluyor mu?
|
|||
![]() |
|||
||
İlk fırsatta test edeceğim. Ustanın biri de bana eğer gazdan ayağını çektiğinde titreme hala devam ediyorsa lastiklerdendir ama gazdan ayağını çektiğinde titreme de kalkıyorsa akstandır, demişti. Ne kadar doğrudur bilemeyeceğim. Peki bu söylediğiniz testin sonucu neler olabilir? Ne gibi sorunlar çıkabilir ki öyle ya da böyle olsa. |
|||
![]() |
|||
||
Hızı seven biri değilim ama hep te 70 le 80 le gitmek te olmaz. Sollamalarda falan sorun oluyor. 120 130 Km hızlarda titreme çok olmuyor ama güvenli hissetmiyorum kendimi.
|
|||
![]() |
|||
||
Titremeden titremeye fark var. Bu testlerin sonucunda titremenin geldigi yeri tespit etmekte bir adim daha ilerlemis olacaksiniz. Eger devirle ilgili ise lastiklerden degildir. Eger hiz ile alakali ise yuruyen aksamdan ya da lastiklerdendir. Birde o hizda titreme olurken bosa almayi deneyin ya da debriyaja basin, titreme gidiyor ise lastiklerden degildir. Düzenleyen koliva - 07 Nisan 2013 Saat 13:03 |
|||
![]() |
|||
||
Şimdi benzin almaya gideceğim. Yolda test etme fırsatı bulabilirsem yazacağım. Teşekkürler.
|
|||
![]() |
|||
||
Birde direksiyonda titreme oluyor mu? Nasil bir titreme bu? Vites kolunda titreme var mi? Bunun gibi biraz daha sorunu detaylandirmaniz gerekiyor. |
|||
![]() |
|||
||
Direksiyonda oluyor. Arabayı ilk aldığımda daha çok oluyordu. Balans ayarı yaptırıp arka lastikleri ön tarafa taktıklarında bu daha da azaldı. Ama hafiften hala devam ediyor. Tabi ilk aldığım zaman ki kadar kötü değil. Şimdi gidip test ettim de direksiyondaki sarsıntı çok az. Yollar bozuk olduğu için çok test edemedim ama fırsat bulduğum yerlerde denedim. Dediğiniz gibi 4. viteste 70 80 90 100 yaptım. Pek sarsıntı hissetmedim azdı yani yok denecek kadar az. Ama yolların bozukluğundan olabilir 5. viteste az da olsa daha fazla gibime geldi ama. sonuçta aynı yolda denemedim yollar bozuktu dediğim gibi yollardan olabilir. ve boşa attığımda da devam ediyordu o hafif titreme. Çok aşırı büyü büyük bir titreme söz konusu değil. Kendim düşüne düşüne büyütmüşüm sanırım |
|||
![]() |
|||
||
Ayrıca arabayı ilk aldığım günlerde direksiyonla beraber resmen araba da titriyordu. Dediğim balansı yapınca düzeldi bu. ve sağ salıncak bozuktu aldığımda. Tekerlekten tak tak tak ses geliyordu. Onu da yaptırdım. Ne bileyim belki de ilk baştaki sorunu bu yapıyordu. |
|||
![]() |
|||
||
Bir de birşey sormak istiyorum neden 4. vitesi test ediyoruz? Anlatır mısınız?
|
|||
![]() |
|||
||
4. vites denemenizin sebebi sorunun hiza mi devire mi bagli oldugunu anlayabilmek icindi. 3. viteste de deneyebilirsiniz ancak 3. viteste 100 km/h araci biraz zorlayacaksinizdir ki gerek yok bu test icin. Sizin soylediklerinizden oyle anlasiliyor ki titremenin hiz ile bir alakasi yok. Olsaydi 4. viteste 90 ile giderken de titreme olmaliydi. Saniyorum sorununuz aracinizdaki ufak bir ayarsizlik ya da bir parcadaki yipranma. Bence yapmaniz gereken sey bu titremeye dikkat etmeniz ve zamanla artip artmadigini gozlemlemeniz. Eger artiyor ise o zaman detayli bir incelemek gerekir diye dusunuyorum. |
|||
![]() |
|||
||
Dediğim gibi 4. vites ile geçtiğim yolla 5. vites ile geçtiğim yol aynı değildi. Yollar kimi yerlerde bozuk kimi yerlerde iyiydi. Yani tam anlamıyla sağlıklı bir test yapamadım. Yakınlarda yapabilecek yolumda yok. Uzun yola ise bir buçuk ayda bir çıkıyorum. Genelde arabayı şehir içi kullanıyorum. Bu nedenle yüksek hızlara çıkamıyorum haliyle. Dediğiniz gibi titreşimi takip edeceğim. Bu arada balans yapılıp arka lastikler öne takılınca titreşimler şimdiki seviyeye geldi. Çok titreşim yok. Ben lastiklerden diye düşünüyorum ama. Lastik dışında ne gibi parçalar yıpranmış olabilir? Çünkü daha geçen ay salıncak ve bir kaç parçayı değiştirdiler. Ön takımda başka sorun yok eminim. Motor sağlam, frenler sağlam. Aklıma lastikten başka birşey gelmiyor. Zaten araba bilgimde anca buna yetiyor :) |
|||
![]() |
|||
SDYMZ ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
||
lastik içinde teller onlar kırılınca titreme yapar
|
|||
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
ErolSs ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2013 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 271 |
||
kesinlikle lastiklerine balans yaptır eğer frene bastıgında sağa sola cekmiyorsa lastiklerin balansı yok yada jantların içerisine camur dolmus olabilir
|
|||
QWERTY
|
|||
![]() |
|||
||
lastikleri değiştirdim düzeldi. sağol bilgiler için |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |