![]() |
|
klima sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
206 ersan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mart 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 302 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206 ersan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2013 Saat 22:58 |
arkadaşlar benim arabanın kliması soğutmuyor ayrıca klima motoru bilyası ötüyor onunla ilgili olabilirmi yoksa klima gazımı yok acaba
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Öten fan motorudur Hocam, klima gazı bittiyse klima devreye girmez, AC tuşuna bastığınız zaman çıt diye bir ses duymuyorsanız klima devreye girmiyordur, motor bölümünde klima gazı dolum sibopları var ordan gaz olup olomadığını kontrol edebilirsiniz.
|
|
![]() |
|
206 ersan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mart 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 302 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206 ersan
![]() ![]() ![]() ![]() |
peki bu gaz neden boşalmış olabilir radyatör veya borularındanmı kaçırır pahalımıdır bunun tamiri
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Gaz zamanla etkisini kaybediyor Hocam, ben 5 yıl önce bastırmıştım, geçen yaz yine boşalmış, 700gr gaz basıyorlar 50-60 TL civarında, gaz basarken kaçak testi yapıyorlar zaten, eğer klimanızı yaz kış ayda 1-2 sefer sıcak soğuk farketmez 10 dakika çalıştırırsanız gaza kolay kolay bişey olmaz. Benim gibi sadece yazın çalıştırırsanız 4-5 senede bir gaz bastırırsınız.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206 ersan
|
|
peugeot 206 sw 1.4 hdi
|
|
![]() |
|
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
![]() beyaz ince boruların üzerinde bir yerde sibobu vardır ama hiç bilmiyorsanız bence pek ellemeyin. klima gazı basan bir yerde hem gaz kaçak testi yapılır hem de gaz eksikse basılır. |
|
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
|
![]() |
|
mistik ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2013 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
bugün bastırdım klima gazını :) her zaman gittiğim yere doldurdum 60 tl.. uzun süre kullanmayınca bu klima gazı alüminyum dan bile geçiyormuş.. ayda en az 15 dk kullanmak gerekli yaz kış.. klimanın içindeki yağ, klima gazıyla beraber yayılıyor buda gazın sızmasını engelliyor.. klimanın yağıda eksilmiş benim onu da tamamladı gittiğim yer.. her yaz klimayı doldurmaktan sıkıldım:/ bakalım bir dahaki yaza çıkarıcakmı beni.. ustanın dediklerini yapıcam :) birde 'ac' tuşu basılı kalsın dedi sürekli.. klimayı kullanmasam bile ..
|
|
![]() |
|
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
1 hafta önce kaçak kontrolü yapıldı, kaçak vardı bir boruda patlak varmış, onu bi yolla halletmişler kelepçe falan takmışlar ön tampon sökülüp kaçak kontrolü artı gaz basımı falan 120 lira ödedim. Ha ufak klimanın tuş ışıkları yanmıyordu(dijital) onu da halletmişler ona para bile almadılar. Ama sorun tekrarlarsa ön konsol komple sökülüp bakılmalı buna da en az 500-600 e mal olabilir dediler.
düzenleme : benim sorunum da klimanın soğutmamasıydı, önce kaçağa baktır kaçak yoksa 60 liraya gaz dolumu yapacaktı ama kaçakla beraber bu fiyata mal oldu. Düzenleyen ufuk91 - 27 Mayıs 2013 Saat 23:57 |
|
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Gaz yoktur muhtemelen çoğu yer yapıyor gaz dolumunu çoğu yer derken klıma uzerıne çalışanlar fazla maliyeti yok zamanla kontrol edilmesi gereken durumlardan biri...
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
benimde geçen sene klima soğuk uflemiyor ve ac ye bastığında çak diye ses gelmiyordu. gazı bitmiş gaz bastılar kaçak kontrolü yaptılar. kaçak yok dediler. 70 tl aldılar. bu yaz yine bi ateşledim ses yok. soğuk uflemiyor. bu sefer yine aynı yere gittim yine gaz bastılar, gazı kaçmış, bide boya bastılar gazın içine kaçak varsa boyadan anlaşılır dediler yine bi 70 tokladık. bakalım hayırlısı.
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
Benimde gaz yok sanırım aynı muamelelerden bende geçeceğim :):)
|
|
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206 ersan
|
|
peugeot 206 sw 1.4 hdi
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |