![]() |
|
Far Sararması |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2013 Saat 00:00 |
||
Arkadaşlar tek farımda sararma var ıçten olucağını zannetmem dıştan sararmış guneşten buyuk ıhtımalle bunu beyazlatabılecek ugun fıyata kışısel bır çalışma yapma şansımız varmıdır ?
Daha önce araştırdım zımpara olayları varmış ama bu ışlem nekadar sağlıklı pek guvenemıyorum ? ![]() Farım bu tarz şeffaf değil yanlız diğerıne göre baya bır sarı duruyor yanarken bıle fark edıyor . Düzenleyen samet206 - 03 Nisan 2013 Saat 00:01 |
|||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|||
![]() |
|||
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
800(daha da ince olabilir) numara zımpara ve bol su ile çizmeden zımpara yap ardından güzel bi cila çek. cilayı spiral ile yaparsan daha iyi olur. şayet camdan kaynaklı ise biraz düzelme olur ama içerden ise çok bir faydası olmaz.
|
|||
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|||
![]() |
|||
rockwaryumm ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rockwaryumm
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Dıştansa kesinlikle pastayı dene iki araçta yaptım yüzde yüze yakın işe yaradı
|
|||
![]() |
|||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
||
Teşekkürler arkadaşlar dıştan olduğunu dusunuyorum çunku ıçınde herhangı buhar vs yok zamanla guneşten sarardı buyuk marketlerde bır suru temızlık urunune rastladım ama far ıçın pasta parlatıcı vb. urunler gozume çarpmadı nerden bulabılırız nette araştırma yaptım fıyatlarıda yuksek yenı far almak dahamı mantıklı olur tavsiyelerınızı beklıyorum ?
|
|||
|||
![]() |
|||
rockwaryumm ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rockwaryumm
||
yok ya bildiğimiz pasta olacak. Yok mu cevrende kimsede çok az üstübü ucuna gelecek şekilde yeter. Ben birinde servisteyken yandaki kaportacıdan üstübüye sürüp denemiştim ilk işe yaradı bide corollada yaptık onuda parlattı |
|||
![]() |
|||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
||
Benimde farların dışında ufak tefek lekeler vardı, dün elime 600'lük zımpara geçti ölesine zımparalayıp sonra pastayla sildim baya fark etti, hafta sonu detaylı temizleyeceğim.
Far temizliği için sırasıyla 600, 1200, 2000 ve 3000'lik zımparayla farı ıslatarak iyice zımparalayın, sonra pastayla güzelce silin, en son far cilasıyla güzelce cilalayın sıfır gibi oluyor ama yüzeyindeki koruyucu tabaka kaybolduğu için çok üzün sürmüyor, far cilası ne kadar kaliteli ise o kadar uzun süre temiz kalıyor.
|
|||
![]() |
|||
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
||
Umarım yardımcı olur.. Uygulama sırasıyla bu şekilde..Resimler en aşağıda..Far temizleme olarak yönetim konuyu alabilir.
polikarbonat damacanalarda kullanılan malzemenin aynısı. 600'lük zımparayla yaklaşık 10 dakika zımparalıyoruz(suyun altında) sonra 1000,1200,1500,2000 ve varsa 3000'lik zımparayla devam ediyoruz.(yine suyuyn altında) sonra pastayla dış yüzeyi tüm kılcal çizikler gidinceye kadar güzelce pastalıyoruz.(makine ile) ve bulaşık süngeri ve pril ile içini dışını iyice yıkıyor duruluyoruz. ve kurumaya bırakıyoruz. kuruyan polikarbonat malzemeyi şimdi meguiar's plastix cila ve iyi bir pamuk ile cilalıyoruz. ve artık tertemiz ön camlarımız var. şimdi sıra reflektör ve mercekte. reflektörün vidasını söküp dışarı alıyoruz.basınçlı ve KURU hava ile kabasını temizliyoruz. Pamuk ile tozu topluyoruz. mercegi ve xenon'un konik reflektorunun icinide siliyoruz. ve kapama vakti. farın üzerindeki poliüretan yapışkanı kullanıyoruz yine. sanayi tipi fön ile tekrar yapışkanı ısıtıyoruz ve kapağı reflektörle birleştiriyoruz. ve sekmanları takıyoruz. far montaja hazırdır. dilerseniz güvenlik amacı ile poliüretan silikon ve ıslak mendille üst kısma biraz silikon sıkabilirsiniz. Resimler...
|
|||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
fexzi hocam, anlatıklarınızı arabanın ön camında da uygulayabilir miyim? ufak tefek çizikler var da
|
|||
![]() |
|||
||
gerçekten anlattıklarınız çok hoş ve anlaşılır olmuş resımlerde kendını gosterıyor araştırıcam bunu daha önce dıkkatımı çektı ama zımpara yapmaya guvenemedım sankı olmıcak mış gıbı ınternette bır kaç videoda diş macunu kullanarak beyazlatıylardır şok olmuştum denedım olmadı sadece bıraz parlattı ama sarılığını almadı bu uygulamalarıda olmıcak dıye yanaşmıyodum ama madem öyle ekıpmanları ayarlayıp gırışcem kısmetse :) çok teşekkurler...
|
|||
|||
![]() |
|||
||
teşekkur ederım yınede bılgınız ıçın bılıyorum su zımparası kullanıldığını ama bılmesem farımı berbat edebılırdım yerınde bılgı verdınız :) işte bende o yuzden korkuyodum ya bısey daha sorucam bu sadece dış camını sokup değiştirme ımkanımız varmı farın yanı sıfır olarak böyle bısey yapma ımkanı varmı sadece camı ? |
|||
|||
![]() |
|||
serkan719 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 410 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
||
Not: bu işlemi yaptıkdan sonra farın üstündeki o parlak tabakayıda almış oluyorsunuz ve artık her sene yada 2 senede bir farlarınız daha çabuk sararmaya başlıyor. imkan varsa camlarını değiştirmek. yoksa mecbursunuz. birde fara boyama tarzı sıkılan bir malzeme var onuda tavsiye ederim.
Adres: Şaşmaz :) |
|||
![]() |
|||
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
||
Bu işlemleri yaptıktan sonra bakımını ihmal etmemeniz lazım,poliüreten şeffaf camlara uygulanabilir,bildiğimiz camda işlemin bir önemi yok.
|
|||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|||
![]() |
|||
||
Bu dediğinizi diğer arkadaşlarda söyledı 2 sene surmez o yazın guneşı yesın kışın ortalarında eskı halını alır böylede ıyı durmuyo ama cam değiştirmenın ımkanı olmadını bılıyordum .307bursa arkadaşımda doğruladı önemlı olan temız olması okadar uşengeç bırı değilim ama omrunden yıcez farın yınede zaten sararmış gıdene kadar kullanıp yenısını takıcaz artık temızlemek okadarda mantıksız değil :) |
|||
|||
![]() |
|||
||
Paylaşımı biraz daha dikkatli okursanız cevabı içinde..Zımpara sonrası meguiars Plastix isimli ürünü bir kaç kat uygulayıp belirli zamanlarda tekrar uygularsanız parlaklığını ve orjinal görüntüyü sağlarsınız.
|
|||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|||
![]() |
|||
||
Aralıklarla uygularsanız güzel olur tabi,6 ay ideal çok sık uygulamanında bir mantığı yok,kılcak ve belirli orandaki derin çizikleri fazlasıyla gideriyor,belirli bir tabaka oluşturarak farın görünümüne de katkısı oluyor.
|
|||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|||
![]() |
|||
serkan719 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 410 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
||
temizlettikden sonra bizde bi ürün sıkabiliriz üstüne. onu biraz daha inceleyimde. kesin net bilgiyi sizlere sağlarım.
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |