Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Far Sararması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Far Sararması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Far Sararması
    Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2013 Saat 00:00
Arkadaşlar tek farımda sararma var ıçten olucağını zannetmem dıştan sararmış guneşten buyuk ıhtımalle bunu beyazlatabılecek ugun fıyata kışısel bır çalışma yapma şansımız varmıdır  ?
Daha önce araştırdım zımpara olayları varmış ama bu ışlem nekadar sağlıklı pek guvenemıyorum ?

Farım bu tarz şeffaf değil yanlız diğerıne göre baya bır sarı duruyor yanarken bıle fark edıyor .

Düzenleyen samet206 - 03 Nisan 2013 Saat 00:01
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
qqyyxx Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı qqyyxx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2013 Saat 09:30
800(daha da ince olabilir) numara zımpara ve bol su ile çizmeden zımpara yap ardından güzel bi cila çek. cilayı spiral ile yaparsan daha iyi olur. şayet camdan kaynaklı ise biraz düzelme olur ama içerden ise çok bir faydası olmaz. 
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg
Focus ghia 2008    1,6 109 bg
Astra 2012       1,3 cdti 90 bg
2011 golf tdi 105bg
Yukarı Dön
rockwaryumm Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rockwaryumm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2013 Saat 10:00
Dıştansa kesinlikle pastayı dene iki araçta yaptım yüzde yüze yakın işe yaradı
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2013 Saat 13:27
Teşekkürler arkadaşlar dıştan olduğunu dusunuyorum çunku ıçınde herhangı buhar vs yok zamanla guneşten sarardı buyuk marketlerde bır suru temızlık urunune rastladım ama far ıçın pasta parlatıcı vb. urunler gozume çarpmadı nerden bulabılırız nette araştırma yaptım fıyatlarıda yuksek yenı far almak dahamı mantıklı olur tavsiyelerınızı beklıyorum ?
Yukarı Dön
rockwaryumm Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rockwaryumm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2013 Saat 13:43
Orjinalini yazan: samet206 samet206 Yazdı:

Teşekkürler arkadaşlar dıştan olduğunu dusunuyorum çunku ıçınde herhangı buhar vs yok zamanla guneşten sarardı buyuk marketlerde bır suru temızlık urunune rastladım ama far ıçın pasta parlatıcı vb. urunler gozume çarpmadı nerden bulabılırız nette araştırma yaptım fıyatlarıda yuksek yenı far almak dahamı mantıklı olur tavsiyelerınızı beklıyorum ?

yok ya bildiğimiz pasta olacak. Yok mu cevrende kimsede çok az üstübü ucuna gelecek şekilde yeter. Ben birinde servisteyken yandaki kaportacıdan üstübüye sürüp denemiştim ilk işe yaradı bide corollada yaptık onuda parlattı
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2013 Saat 14:51
Benimde farların dışında ufak tefek lekeler vardı, dün elime 600'lük zımpara geçti ölesine zımparalayıp sonra pastayla sildim baya fark etti, hafta sonu detaylı temizleyeceğim.

Far temizliği için sırasıyla 600, 1200, 2000 ve 3000'lik zımparayla farı ıslatarak iyice zımparalayın, sonra pastayla güzelce silin, en son far cilasıyla güzelce cilalayın sıfır gibi oluyor ama yüzeyindeki koruyucu tabaka  kaybolduğu için çok üzün sürmüyor, far cilası ne kadar kaliteli ise o kadar uzun süre temiz kalıyor.
Yukarı Dön
fexzi Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı fexzi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2013 Saat 14:56
Umarım yardımcı olur.. Uygulama sırasıyla bu şekilde..Resimler en aşağıda..Far temizleme olarak yönetim konuyu alabilir.

polikarbonat damacanalarda kullanılan malzemenin aynısı.
600'lük zımparayla yaklaşık 10 dakika zımparalıyoruz(suyun altında)
sonra 1000,1200,1500,2000 ve varsa 3000'lik zımparayla devam ediyoruz.(yine suyuyn altında)
sonra pastayla dış yüzeyi tüm kılcal çizikler gidinceye kadar güzelce pastalıyoruz.(makine ile)
ve bulaşık süngeri ve pril ile içini dışını iyice yıkıyor duruluyoruz. ve kurumaya bırakıyoruz.
kuruyan polikarbonat malzemeyi şimdi meguiar's plastix cila ve iyi bir pamuk ile cilalıyoruz.
ve artık tertemiz ön camlarımız var.

şimdi sıra reflektör ve mercekte. reflektörün vidasını söküp dışarı alıyoruz.basınçlı ve KURU hava 
ile kabasını temizliyoruz. Pamuk ile tozu topluyoruz. mercegi ve xenon'un konik reflektorunun icinide siliyoruz.
ve kapama vakti.

farın üzerindeki poliüretan yapışkanı kullanıyoruz yine. sanayi tipi fön
 ile tekrar yapışkanı ısıtıyoruz ve kapağı reflektörle birleştiriyoruz. 
ve sekmanları takıyoruz. far montaja hazırdır. dilerseniz güvenlik amacı 
ile poliüretan silikon ve ıslak mendille üst kısma biraz silikon sıkabilirsiniz.

Resimler...

2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2013 Saat 20:56
fexzi hocam, anlatıklarınızı arabanın ön camında da uygulayabilir miyim? ufak tefek çizikler var da 
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2013 Saat 22:08
gerçekten anlattıklarınız çok hoş ve anlaşılır olmuş resımlerde kendını gosterıyor araştırıcam bunu daha önce dıkkatımı çektı ama zımpara yapmaya guvenemedım sankı olmıcak mış gıbı ınternette bır kaç videoda diş macunu kullanarak beyazlatıylardır şok olmuştum denedım olmadı sadece bıraz parlattı ama sarılığını almadı  bu uygulamalarıda olmıcak dıye yanaşmıyodum ama madem öyle ekıpmanları ayarlayıp gırışcem kısmetse :) çok teşekkurler...
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2013 Saat 22:40
Orjinalini yazan: 307bursa 307bursa Yazdı:

ufak bi tavsiye zımparaları normal değil su zımparası olması gerekiyor bilginiz olsun 
diğer detayları Fevzi kardeşim çok güzel anlatmış emeğine sağlık sizede kolay gelsin 
yalnız işlemi yaparken korkmayın çünkü zımpara yapılırken bi ara far berbat olmuş gibi oluyor ama işlemleri sırasıyla yaparsanız sonunda istenilen temizliğe ulaşırsınız

teşekkur ederım yınede bılgınız ıçın bılıyorum su zımparası kullanıldığını ama bılmesem farımı berbat edebılırdım yerınde bılgı verdınız :)  işte bende o yuzden korkuyodum ya bısey daha sorucam bu sadece dış camını sokup değiştirme ımkanımız varmı farın yanı sıfır olarak böyle bısey yapma ımkanı varmı sadece camı ?
Yukarı Dön
serkan719 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serkan719 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2013 Saat 22:44
Not: bu işlemi yaptıkdan sonra farın üstündeki o parlak tabakayıda almış oluyorsunuz ve artık her sene yada 2 senede bir farlarınız daha çabuk sararmaya başlıyor. imkan varsa camlarını değiştirmek. yoksa mecbursunuz. birde fara boyama tarzı sıkılan bir malzeme var onuda tavsiye ederim. 

Adres: Şaşmaz :) 
Yukarı Dön
fexzi Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fexzi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2013 Saat 22:48
Bu işlemleri yaptıktan sonra bakımını ihmal etmemeniz lazım,poliüreten şeffaf camlara uygulanabilir,bildiğimiz camda işlemin bir önemi yok.
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2013 Saat 22:50
Orjinalini yazan: serkan719 serkan719 Yazdı:

Not: bu işlemi yaptıkdan sonra farın üstündeki o parlak tabakayıda almış oluyorsunuz ve artık her sene yada 2 senede bir farlarınız daha çabuk sararmaya başlıyor. imkan varsa camlarını değiştirmek. yoksa mecbursunuz. birde fara boyama tarzı sıkılan bir malzeme var onuda tavsiye ederim. 

Adres: Şaşmaz :) 

Bu dediğinizi diğer arkadaşlarda söyledı 2 sene surmez o yazın guneşı yesın kışın ortalarında eskı halını alır böylede ıyı durmuyo ama cam değiştirmenın ımkanı olmadını bılıyordum .307bursa arkadaşımda doğruladı önemlı olan temız olması okadar uşengeç bırı değilim ama omrunden yıcez farın yınede zaten sararmış gıdene kadar kullanıp yenısını takıcaz artık temızlemek okadarda mantıksız değil :)
Yukarı Dön
fexzi Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fexzi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2013 Saat 10:03
Orjinalini yazan: onurazgin onurazgin Yazdı:

eğer ciddi bi sararma yoksa sakın zımpara vurma ben vurdum pişmanım.. bu farın üstündeki koruyucu tabaka gidince çok kötü oluyor. acaba o koruyucu tabakayı yeniden yapan yerler varmı? far temizleyenler koruyucu tabaka atıyormu?

Paylaşımı biraz daha dikkatli okursanız cevabı içinde..Zımpara sonrası meguiars Plastix isimli ürünü bir kaç kat uygulayıp belirli zamanlarda tekrar uygularsanız parlaklığını ve orjinal görüntüyü sağlarsınız.
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp
Yukarı Dön
fexzi Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fexzi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2013 Saat 13:49

Orjinalini yazan: fexzi fexzi Yazdı:

eğer ciddi bi sararma yoksa sakın zımpara vurma ben vurdum pişmanım.. bu farın üstündeki koruyucu tabaka gidince çok kötü oluyor. acaba o koruyucu tabakayı yeniden yapan yerler varmı? far temizleyenler koruyucu tabaka atıyormu?

Paylaşımı biraz daha dikkatli okursanız cevabı içinde..Zımpara sonrası meguiars Plastix isimli ürünü bir kaç kat uygulayıp belirli zamanlarda tekrar uygularsanız parlaklığını ve orjinal görüntüyü sağlarsınız.

aslında hepsini okudum şimdi tekrar okudum. bildiğim kadarıyla plastix bir cila ürünü ben bahsettiğim tabaka oluşturan-ultraviole ışınların girmesini vede farın sararmasını engelleyen tabaka, folyo gibi ama plastiğin ham maddesinden farklı.. far üretim belgeselindede gördüm. vernik atarmış gibi yapıyorlar.. plastix dediğiniz ürünle aynı etkiyi yaratıyormu? yani yüzeydeki mikro çizikleri gidermek dışında tabaka oluşturuyormu? yoksa her sene her sene temiz dursun diye uygulamak zorundamıyız?

Aralıklarla uygularsanız güzel olur tabi,6 ay ideal çok sık uygulamanında bir mantığı yok,kılcak ve belirli orandaki derin çizikleri fazlasıyla gideriyor,belirli bir tabaka oluşturarak farın görünümüne de katkısı oluyor.
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp
Yukarı Dön
serkan719 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serkan719 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2013 Saat 22:48
temizlettikden sonra bizde bi ürün sıkabiliriz üstüne. onu biraz daha inceleyimde. kesin net bilgiyi sizlere sağlarım.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6512 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 427 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12638 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 553 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 312 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5074 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 586 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 384 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 641 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 227 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 547 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 753 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2243 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1012 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5547 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4787 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2022 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 507 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2186 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37262 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English