![]() |
|
üfüren araç :( ne demekse |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
atlasbm ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2012 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 77 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2013 Saat 01:34 |
S.A arkadaşlar
sormak istediğim yağ çubuğunu çektiğinizde ve sanırım turbonun orada bi hortum var onu çektiğinizde duman geliyorsa araç yağ yakıyor demek midir? yağ yakmak ile üfürmek farklı olaylar mıdır? eğer aynı olay ise benim araç üflüyormuş ama yaklaşık 3 bin km oldu yağ seviyesinde hiçbir fark yok. yağı bizzat ben değiştirmiştim. 5/30 du sanırım koyduğum yağ.bu arada araç 2004 model 307 1.4 hdi |
|
2004 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim 106 yağ yakıyordu, egzosdan yoğun duman çıkıyordu ve acayip koku vardı egzosdan, yaptırdım şuan Allah'a şükür ne duman kaldı ne koku. inşallah önemli birşeyi yoktur geçmiş olsun.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
Namazlı niyazlı demek :) bir nevi yağın buharlaşması anlamında kullanılan sanayi terimi diyebiliriz :)
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
![]() |
|
atlasbm ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2012 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 77 |
peki yağ seviyesinin azalması gerekmez mi araçta?
|
|
2004 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
azalması gerekir tabi ama bunun kaç kmde gerçekleştiği önemli, onu denemelisin bence tamirci hemen yapalım falan diyebilir belki ama sen iyi bi test et kaç kmde ne kadar eksiliyor, benim ustam yaptırma yaptırma deneyelim diye ısrar etti denedim bayağı yakıyordu yaptırdım ki bana satan adam hava filtresine giden hortumu aşağı boşluğa salmıştı yaptırmadan binsin diye öylede bişey var farketmedik alırken bana kaçtı :) hava filtresini kontrol edersen belki ordanda anlaşılabilir bi ihtimal
|
|
![]() |
|
![]() |
|
hava filtresinden nasıl anlıyabilirim. ne olması lazım
|
|
2004 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
usta değilim bu işlerde ama başıma geldiği için tahmin yürütüyorum öncelikle onu söyleyeyim
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
serkan719 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 410 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
üfleme dedikleri yağ buharıdır. ve turbo dizelde normaldir.
yağ yakma ise pistondaki sekmanlardan kaçan yağ eksozdan yanarak çıkar ve aynı zamanda dumanda atmış olur. yağın yanmasıyla. işte bu durumdaki araba yağ eksildir. yada sıkıştırınca duman atmasıda çok normal olmasada normaldir km ye bağlı olarak. |
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
egsozdan beyaz duman atmiyorsa yag seviyesinde eksilme yoksa sen hic o tamircilere kulak asma hdi lerde turbo hortumunu sokunce hava gelmesi normaldir motor sicaksa buharda cikabilir aracin cekisi gidisi iyi ise hic elletme
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ZP105 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 471 |
üflemeyle püflemeyle hiç bişey olmaz herkez yag kapagını acsın her araba üfler
yağ eksıltmıyorsa aracın neden sorun yapıyorsun kımseyı takma :)
|
|
![]() |
|
serkan719 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 410 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
bende arabayı aldıkdan 1 sene sonra satma kararı vermiştim. o sırada biri ustasına götürdü
arabayı çalıştırdı yağ kapağını açtı yağ buharı çıkınca. oo çok kötü falan dedi. motor bitmiş dedi. bende kendi kendime nasıl biter la dedim. o kadar basıyoz ediyoz. gidiyoda. iyiki satmamışım. Kendini usta zanneden. sadece sök tak yapan o kadar çok insan varki. |
|
![]() |
|
arkadaşlar bugün aracı dyno testine çıkardım
test sonucunu ekliyorum. 1.4 68 beygir aracım sizde motor durumu nasıldır bu sonuçlara göre? ![]() |
|
2004 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
3.8 bg eksigin var 2004 model bir araca gore normal bence
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
bu araç ilk sahibinden ve düzenli her bir bakım yapılmış sütten çıkmış akkaşık olsa ki görünecek değer nedir acaba?
|
|
2004 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
yorumlarınızı beklyiorum arkadaşlar. bu değerler normal midir? araçta yağ eksiltme hiç yok yaklaşık 3 bin km dir. ancak motor yağ çubuğunu çekince duman geliyor.
|
|
2004 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
konulan yağ kalitesi , özelliği bu dumana sebep olabilir mi?. aracın yağı 3 bin km önce değişti ama hangi marka konuldu bilemiyorum. 5/30 olduğunu biliyorum sadece. kalitesiz yağ duman yaparmı? dediğim gibi yak eksiltme yok ama araçta
|
|
2004 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
güncell
|
|
2004 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
hocam aracı daynoya soktuğunuza göre baya bi takıntılısınız anladığım kadarıyla. ben bu bahsettiğiniz durumlarla ilgili size yardımcı olamıycam ama arcınızı kullandığınız ve anladığınız kadarıyla bi problem olduğunu düşünmüyorsanız bence problem yok demektir. bu dayno, üfürme, yağ çubuğunun ordan duman gelmesi gibi durumlar hakkında konuyu yukarda tutarsanız bilgili arkdaslar yardımcı olacaklardır.
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
fevzioglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fevzioglu
Aracınız dizelmiydi? dumanın rengi beyaza yakın mıydı yoksa siyahmıydı?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |