![]() |
|
Balata Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
selammedikal3434 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selammedikal3434
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2013 Saat 13:05 |
Arkadaslar aracım 106 quik 2000 model.
2 Hafta önce ön fren balatalarımı degistirdim son bi kaç gündür yolda giderken cızz diye ses geliyor frene bastgımda ses kesiliyor. Kime sorsam balata diyo balatalarım TRW marka taktırmıstım. Henüz 2 hafta oldu fakat 2 hafta içinde 3-4 defa arabamı yıkadım lastikler sıcaktı. Sorun balatalardamı yoksa disklerdemidir sizce ? |
|
![]() |
|
plawert ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bazen balata yüzeyi sertleştiğinde ses yapabiliyor yeni balatalarda bi açtırıp kenarlarını taşlatıp deneyin isterseniz
|
|
206 x-desing 1.4 benzinli
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Ses ıslık sesine benzer bir ses ise disklerdendir . Ama balatayı değiştiren görmedimi disklerı sorun olsa söylerdi başka bi sorun da olabılır...
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
yeni balataların alışma sürecinde normal tabi çok uzun sürmezsse bu durum. bide araçla frenleme yaptıktan sonra yani disk sıcakken direk suya mağruz bırakırsanız ani soğuma olcağı için disklerde yamulma olur ve frenleme yapınca direksiyon titrer aynı zamanda fren pedalı ayağınıza vurur.
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
foresteng. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı foresteng.
![]() ![]() ![]() ![]() |
benim bildiğim TRW genelde öter, yani bir zaman sonra frenleme de ses çıkarır...
|
|
2006/206 Feline OV 1,4 (benzinli)
Kapkara |
|
![]() |
|
SDYMZ ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
balata takılmadan önce diskler tıraşlanmadı mı
|
|
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
|
![]() |
|
selammedikal3434 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selammedikal3434
Aracı yeni aldım 2 ay oldu. Yolda giderken ıslık sesi devamlı geliyordu frene dokundugumda ses kesiliyordu. Motorcuya gösterdim balataların tamamen bitik disklerde skıntı yok dedi.
Küçükköy Sanayi Sitesinden Trw marka balata aldım 30 tl'ye taktırdım ses kesildi. Ancak 2 hafta sonra tekrar ötmeye başladı |
|
![]() |
|
rockwaryumm ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rockwaryumm
Diskle balata aynı anda değişmediği sürece bu ses gelir. Ben değiştirdiğimde sert bikaç fren yaparım işe yarıyo traşlıyo herhalde biraz uyum sağlıyo ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selammedikal3434
Benim bildigim disklerde skıntı oldugu zaman balatayla birlikte değişir.
Ama tek skıntı balataysa balata degisir diye biliyordm. Simdi bu ses için 2 disk 2 balata almaktan baska cözüm yokmu yani :S astarı yüzünden pahalıya geldi desene |
|
![]() |
|
rockwaryumm ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rockwaryumm
yok yanlış anladınız. Diskte sıkıntı var demedim ama yinede zamanla olan aşınımlar vardır. Balata ve disk birbirine uyum sağlayana kadar ses yapma olayı olur. Yavaş yavaş traşlandıkça birbirine uyum sağlar ve sesi keser diskte sorun yoksa. Bu sizin frenleri kullanmanıza bağlı 1000 km de sürer 3000 de ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
Evet siz en iyisi yokuş aşşağı firenle inin yansın biraz yeni balatalar duman yada koku alınca bırakın düzelir bende linea ya aldığımda 1 hafta kadar ötmüştü frenler sonra düzeldi kendiliginden.
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selammedikal3434
Nasıl aziz anlayamadım tam. Sen güzel anlattında ben anlayamadım k.bkma:) bida söylermisin
|
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
"yeni balatayı diskin yüzeyine alıştırmak aynı şekle sokmak"
Söktürüp baktırmadıysan ve baktırmaya niyetin yoksa frene bastığında kesilen sesin sebebi sürtünme var bildiğin üzere basınca da tam temas ettiği için kesiliyor olduğundan diyorum ki , frenleri biraz fazla kullan bunun içinde yokuş aşağı freni hafi basılı tutarak in daha erken alışsın diye. diyeceğim o dur ki 30 liralık balatada hafifte olsa bir yamukluk olabilir ve sürtünme sesi yaratabilir diye düşünüyorum, yada disklerinde bozukluk oluşmuştur bitik balata ile sürülmüş ise sende frenleri erken ısıtır ve disklere alıştırırsan ve aradaki boşluk geçerse düzelir ses kesilir. en son bende linea aracıma porselen 25 tl lik balata taktırdım 2 gün sonra ses yapmaya başladı 1 hafta sonrada düzeldi.
anlatabildim mi? :) |
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
Ben kendi ürettiğimiz balatalırımı taktırdım ilk başta hem basınca ötüyodu hemde giderken cik cik cik azar azar ötüyodu ama biraz kullandım alıştı sanırım, hiç ses yok şuan Allah nazarlardan saklasın :) sabret bence senin seste kesilecektir.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
2 gün önce ön disk ve balatalarımı değiştirdim frene basınca ses olayı ilk başta bendede vardı
biraz boş yolda sert fren yaptım sorun düzeldi ses yok balataların diske tutunması çok iyi. hatta tecrübeli bi arkadaşa denettim o bile şaşırdı frenler mükemmel durumda :)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selammedikal3434
Aziz kardeşim ben söyledigini yanlış anlamışım ilk yazdıgında ama sorunumu cozdun cok tesk ederm.
Ne yaptıgımı anlatıyım rampadan aşağı sert frenlerle indim 10 dakikada çözüldü dünden beri ses yok umarım birdahada ses çıkmaz :)) |
|
![]() |
|
Gözümüz aydın, Yokuş aşağıdan kastım balatalar daha çabuk aşındığı içindi. yani atıyorum 1 haftada alışacak balatayı 2 seferde alıştırmış oluyoruz ama 1 haftalık ömrünüde kısaltmış olduk bu arada :)
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selammedikal3434
canımız sagolsun aman sorun cıkmasında 30 lira problem degil:) Bana koyan ustanın dedikleriydi 2 fren diski 2 balata al gel takalım. Hesapladım 150-200 tutuyo, sanıyolarki para kolay kazanılan bisey
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |