![]() |
|
PEUGEOT 307 1.6 HDİ COMFORT 2006 HIZ SABİTLEYİCİ |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
dreamcast87 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dreamcast87
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2013 Saat 12:17 |
Merhaba Arkadaşlar,
Geçtiğimiz cuma günü Şahin Peugeot'ten aracım için hız sabitleyici kol siparişi verdim ve cumartesi sabahı 9'da elimdeydi. Burdan tüm şahin peugeot çalışanlarına ilgisi ve hızlı kargo için teşekkür etmek istiyorum ve bir kaç nacizane sorum olacak. Cumartesi günü hız sabitleyici kolun montajını aracıma ustamla birlikte yaptık ve aracın bsı ve motor beyninden hız sabitleyici ve hız sınırlayıcılı şeklinde ayarladık. Bir kaç kere teste çıktık ama kol çalışmadı. Aslında bana gelen kolda hem limit hem sabitleme modu var. Bilgisayardan aktif hale getirmemize rağmen kilometre ekranında limit moduna aldığımda lmt 30 diye çıkıyordu cruise moduna aldığımda da cruise mod çıkıyordu. Çok uğraştık ama bir türlü çalışmadı neyse uzatmayım sonra tekrar bsı ve motor beyninden hız sabitleyici ve hız sınırlayıcısız olarak ayarladık ve bu sefer teste çıktığımızda kol çalıştı. Araştırdığım ve anladığım kadarıyla limitleme sadece 308 lerde çalışıyormuş. Şimdi sormak istediğim asıl soru ise hız sabitleme moduna 70 km hızın altında alamıyorum. 70 i geçtikten sonra hız sabitleme moduna alabiliyorum ve istersem koldan eksi yaparak 40 km ye kadar düşebiliyorum. Acaba bendemi bir problem var yoksa aracın orjinal yazılımındamı 70 KM yi geçmeden açılamaz diye bir kod var anlayamadım ve siz değerli arkadaşlara sormak istedim.
|
|
![]() - AIRBUS A307 - Peugeot 307 1.6 HDİ 110 HP 2006 |
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
60-70km de calısır hocam hız sabıtleyıcı ve araç 4. vıteste olucak.. devreden çıkma modlarıda debriyaja veya frene dokunmanla devre dışı kalır.. tekrar sabitlemek ıstersen senın parmaklarının ucunda olucaktır:) ama koşulları karşılaman lazım
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
dreamcast87 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dreamcast87
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam çok teşekkürler bende diyordum acaba benim araçtamı bir problem var :) Tam tahmin ettiğim gibi çünki benim tespitimde araç 4 ü viteste ve 60 la 70 arasıydı. İçimi rahatlattınız çok teşekkürler :)
|
|
|
![]() |
|
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
peki kolu taktığınızda o kısmı nasıl kapatıyorsunuz benim önceki 206 da cc takabileceğim yerde işaretliydi kesimi kolay oluyordu ancak 307 de düz plastik kolu takınca plastiği nasıl kapatacağız.
|
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
![]() |
|
inceyasar ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Eylül - 1980 Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 171 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı inceyasar
3. vites 50 km/s itibari ile çalışmaya başlar bilgilerinize
|
|
2004 307 1.4HDI
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Her araçta vites ve hız şartları aynı değil benim 206hdi'de 3. Vites 40 km hızda devreye giriyor, kayıbiraderin 308 4. Vites 60 km hızda devreye giriyor
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dreamcast87
qqyyxx arkadaşım evet malesef düz plastik orası ve bende titiz biri olduğum için herşey orjinal gibi olmalıydı. o yüzden kolu taktıktan sonra ince hesaplarla plastiği işaretleyerek düzgün bir biçimde kestim ve sonrasında cuk diye alt direksiyon kapağı üst kapakla birleşti ve gerçekten süper bişey. Devreye girme konusuna gelince evet araçtan araca bencede farkediyor çünki 50km hızda kesinlikle girmedi devreye 4. vites ve minimum 70 km hız benim gözlemlediğim. 70 km de devreye girdikten sonra koldan 40 km hıza kadarda düşürülebiliyor.
|
|
|
![]() |
|
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
Peki km sayacinda ki ekranda cc aktif edilince uyari yazisi cikiyormu. Yani cc nin aktif oldugunu belirten bir uyari varmi.
|
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dreamcast87
Sabitleme kolundaki yuvarlak düğmeyi aşağı doğru çevirince cc moda geçiyor ve km ekranında OFF CC --- şeklinde yazı çıkıyor ve seyir halindeyken artı yada eksi tuşuna basınca devreye aldıktan sonra --- yazan yerde hız yazıyor ordan ayarlıyorsunuz kendinize göre . İlk ayarlarını yaptığımızda yuvarlak kolu yukarı çektiğimdede yine km ekranında lmt 30 yazıyordu ama ne yazıkki yazmasına rağmen çalışmıyor aslında aracın beyninde var ama çalışmıyor oda ayrı birşey :)
|
|
|
![]() |
|
ozknckr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Aralık 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
Hız sınırlayıcı ne işe yarıyor onu anlayamadım?
|
|
Peugeot 307 1.6HDI Turbo Dizel(2006)
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesela 90 km hıza limitliyorsunuz araç 90 km hızı geçmiyor, sadece dip gaz yapınca güvenlik için devre dışı kalıyor onun haricinde 90 km hıza gelince araç gaz yemiyor.
|
|
![]() |
|
belirlediğin bir hızdan yukarı çıkmıyor yada o hızda sizi uyarıyor.
|
|
206 hdi x-line
|
![]() |
|
ozknckr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Aralık 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
e hız sabitlemenin ne anlamı kaldı anlamadım?
|
|
Peugeot 307 1.6HDI Turbo Dizel(2006)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dreamcast87
Şöyle örnek vereyim misal 70 km hızda gidiyorsunuz hız sabitlediniz ve ayağınızı gazdan çektiniz araba 70 km hızda gidiyor bu arada limitlemeyide 90 km ye ayarladınız diyelim... Şimdi siz hız sabitleme kolundan 70 km hızı artı tuşuna basarak arttırdıkça araç hızlanıyor fakat max 90 km ye kadar hızlanıyor eğer limiti 120 yapsaydınız araç 120 km ye kadar hızlanacak üstünü hızlanmayacaktı :)
Başka bir örnek vermek gerekirsede misal yine 70 km hıza sabitlediniz sonra hafif yokuş aşağı bi yerden iniyorsunuz limitide 90 a ayarladınız.. normalde limit 90 da olmasa siz 70 e sabitleseniz bile araç yokuş aşağı inerken yokuşun durumuna göre 90 km hızı bile geçebiliyor ama eğer limit 90 a ayarlı ise araç 90 km yine geçmiyor Düzenleyen dreamcast87 - 01 Nisan 2013 Saat 21:30 |
|
|
![]() |
|
Hocam sabitleme ve limitleme aynı anda çalışmaz, koldan tekerleği yukarı çevirirseniz sabitleme aşağı çevirirseniz limitleme çalışır, iki tarafa aynı anda çeviremezseniz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dreamcast87
Arkadaşlar bu arada bu akşam tam olarak test ettim ve sonuca vardım... Sizin dediğiniz gibi araç kesinlikle 4. viteste devreye giriyor ve hız olarak minimum 40 km de devreye giriyor :) 40 km hızda 4. vitese atılamıyacağı için (çünkü titremeye başlıyor araba ) 50 km e kadar çıkıp 4. vitese aldığımızda ve koldan tuşa bastığımızda devreye giriyor... test edilip onaylanmıştır :)
|
|
|
![]() |
|
Aynı zamanda yokuş inerken limitleme aracı yavaşlatmaz, gaz pedalı ile alakalıdır frenlere müdahale etmez
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Serkan abi o zaman nasıl hızı denge de tutabiliyorki ? Hafif eğimde alır başını gider araba |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dreamcast87
Benim hatlarda karıştı şimdi :) O zaman bende yanlış biliyormuşum ben limitlemeden değeri ayarlayıp cc moduna alınca öyle oluyor sanıyordum neyse ustalarım burdayken arkadaşlar benim yorumları dikkate almasınlar :)))
|
|
|
![]() |
|
Gidiyor zaten Ali eğerki eğim fazlaysa ve araç limitlediğin hızın üzerine çıkıyorsa turmuyor aracı, tecrübeyle sabittir, sattığım partneri hatırlarsan hem limitleme hem sabitleme vardı, ve arkadaşın dediği gibi ikisini bir arada kullanmazsanız bunun için kol müsait değil zaten.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |