![]() |
|
Köpüklü Araba Yıkama |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Mart 2013 Saat 20:45 |
|
Merhaba arkadaşlar,
Geçen seneden beri kullandığım Karcher K4.600 ile video çekme fırsatım olmuyordu. Bugün kardeşim yardımcı oldu ama saolsun o da video çekme olayında baya kötüymüş. Bir dahakine kameayı sabit bir yere koyup çekeceğim. Elimde 130 bar basınçlı Karcher K4.6000 var. Bunun yanı sıra Köpük yapma aparatı da mevcut. Bu sefer aracı sadece yıkayacağım ve sonrasında cila çekeceğim için karışım olarak 1/9 Atas DLS 125 köpük şampuanı ve geri kalanı kaynar su ile doldurdum. Kuru ve kirli araca ilk önce köpük atıyorum 5-6 dk bekleyip yukardan aşağı basınçlı su ile indiriyorum. Eğerki uzun zamandır yıkamıyorum ve çok kirli ise yıkama eldiveni yardımı ile sonax cilalı şampuan ve arap sabunu karışımı ile aracın kirleirni söküyorum. Bir de öyle durulayıp cile çekmeyeceksem sonax hızlı cila ile kuruluyorum. Bugün Köpük ile kiri atıp arap sabunu ile detay girdim. Sonrasında Turtle wax nano cila attım. SOnuç mükemmeldi. Haftaya da vakit olursa Sealant atacağım ilk bahara parlak parlak girelim yağmur toz çamurdan korunalım. Burada köpük atma videosu var. Çekim çok kötü olduğu için durulama kısmını yüklemedim. 720P izleyebilirsiniz. Düzenleyen Alicilik - 30 Mart 2013 Saat 20:46 |
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ohh havada güzelmiş kısa kollularda giyilmiş mis gibi:) Eline sağlık Ali, Ankarada olsam her hafta kaynak yapardım yanına:))
|
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|
Valla abi buyur gel ama ankara da hava düşündüğün gibi değildi. ![]() Aurisi yıkadım 206+ yı yıkadım. İçlerini temziledim. Aurise nano cila çektim. 12 gibi başladım tek başıma 3 e doğru bitti. Babam geldi o arada onun arabayı da yıkayım dedim. Yıkadık kuruladık benim arabanın koltuk koruması kalmıştı. Deli gibi yağmur başladı. Toplandık çıktık. Yağmur dinince geri indim sularını aldım arabaların koltuk korumayı uyguladım o da anca arka koltuklara yetti. Geri yağmur başladı çıktım artık yukarı. |
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Bugün İstanbulda çok güzeldi hava çoluk çocuk attık kendimizi dışarı, yarın hava güzel olursa iş yerinde koltukları ve tavanı temizliyecem bende, bide üşenmezsem tabi :))
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Atas gayet guzel kopuk yapiyormus. Ben bundan bulamadim burada. Onun yerine Turtle wax'in shampoo plus'ini aldim ama pek begenmedim. Kopuk arabanin uzerinde kalmiyor. Acaba kaynar suyun buna bir artisi var mi? Ben genelde normal su koyuyorum az bisey.
|
||
![]() |
||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
|
temızleme ışınde professıonellığe doğru koşuyosunuz nerdeyse bende temızlığe çok meraklıyım ama bu kadar ekıpmanım yok daha amatör sılıyorum cilalardan bahsetmışsınız bende hızlı cila aldım daha denemek nasıp olmadı yağmular kessın uygulıcam etkılı olurmu bılmıyorum yada daha etkılısını bılen varsa kışsel olarak uygulıcam çunku o yuzden hızlı cılayı tercıh ettım arexons marka hızlı cila .daha etkılı olucak kışısel uygulanabılen urunler varmı ve bu tıp hızlı cilaların bı zararı olurmu boyaya ?
|
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
![]() |
||
|
Aykut abi, İlk başlarda ben de 1/10 kullanıyordum. Geri kalan normal su. Ciddi bir çözme olmuyordu. Daha az yoğun oluyordu köpük. Cenker abinin tavsiyesi ile kaynur su koydum ve derişimi artırdım. Bu ahlde daha yoğun bir köpük oldu. Bu köpük ne kadar yoğun olursa o kadar etkili nüfus ediyor. Bunu köpüğün akış yolundan anlıyorum. Köpüğün nufüs edip aktığı yerlerde kir yok denecek akdar az kalırken uğramadığı yerleri durulayıp bir daha şampuan ve arap sabunu ile eldiven yardımıyla yıkıyorum. Eğerki araba temizse Foam lance karışımını 1/10 dls125, 2/10 Sonax hızlı cila gerisi kaynar su yapıyorum. cam-vinil aksam dahil parlıyor araç. Atas dan ben çok memnun değilim açıkçası. Normal trafik kirini bile nazla çıkarıyor. 150yi denemedim. Chemicalguys-Valet ve meguiars deneyeceğim de onlarında denemelikleri yok Türkiyede satışta da değiller ve yurt dışındaki rakamalar buraya gelince çok ciddi oluyor. Gözüm hep aşağıdaki linkte ![]() http://www.cleanyourcar.co.uk/washing-and-drying/foam-pre-wash/cat_67.html Bu arada Atas-Meguiars ve bir kaç markanın ankara distribütörü olan bir firmadan alıyorum ürünleri. Uygun fiyatlı ve başarılılar. Sıvı gönderimi yasak olmasa gönderirdim.
Boş vakitlerimi araba ile değerlendiriyorum. Yıkama v.s işleride bu tarz geliştirmelerde daha eğlenceli ve zevkli hale getiriyorum. Çok fazla maddiyatım ve zamamnım olmadığı için ben de şimdilik bu kadarı ile yetinebiliyorum. Yoksa ilerde polisaj makine ve kil-pasta-cila işine gireceğim. Hızlı cila yı yukarda bahsettiğim gibi iki şekidle kullanıyorum. Ya köpük karışımına ya da yıkadıktan sonra kurulamdan önce. Kullanımı çok önemli. AZ miktarda yeterince ve eşit bir dağılımla uygulayıp yapmanız lazım. Aracı durulayıp kurulama aşamasına geldiğinizde, aracı bölümlere ayırın. Mesela tavan-sağ-sol-kaput-bagaj. Bir taraftan başlayın su kurumadan aşırıya kaçmadan ve heryere dağılacak şekilde püskürtün 1 dk sonra yüzeysel hareketler ile yumuşak bir bezle o kısmı kurulayın. Bu şekilde parça parça gidin. Geçen haftalarda amcam da geldi beraber yıkama başladık arabaları aldı eline sprey cilayı araba boyar gibi sıkıyor hemde durmaadan bütün araca. Amca dur demeye kalmadı sprey cila suyu uçurduğundan hep iz kaldı birde hafif bir pasta ile onun izini çıkarmaya uğraştık. Aman diyim dikkat. Arexons u bilmiyorum açıkçası kendim Sonaxınkini kullanıyorum. Düzenleyen Alicilik - 30 Mart 2013 Saat 23:17 |
||
![]() |
||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
|
Cevabınız için teşekkür ederim dediğiniz gibi uygulıcam o yüzden kafam karıştı bende lekeden korkuyorum Arexons için araç yıkayıp kuruduktan sonra uygulancak diyorlar ben yınede sağlama alayım ışı araç nemlıyken uygulayayım sonuçta ıslakken uygulamak cilanın yayılması ıçın anladığım kadarıyla parlatalım derken elımızdekı parlaklıktanda olmayalım :)
|
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
![]() |
||
|
Rica ederim. Arexons u bilmiyorum ama arkasındaki uygulama yöntemini kesinlikle okuyun. Sonax ve Arexonsun bileşenleri farklı olabilir. |
||
![]() |
||
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Koltukları ve tavanı nasıl temizliyorsunuz?
|
||
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |