![]() |
|
Rolanti Sensörü |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||||
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2013 Saat 18:31 |
||||
Bende de olmuştu aynı sorun rolantı sensörünü ve boğaz kelebeğini tinerle yıkadı ustanın çırağı daha da sorun çıkmadı 10 tl :)
|
|||||
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|||||
![]() |
|||||
rockwaryumm ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rockwaryumm
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
arkadaşım sizdemi para çok, ben mi çok cimriyim iyi o zaman bırak adaptasyonu kelebek temizletmede dahil bana 100 lira verin ben yaptırım. Üstünede iç dış yıkatırım teslimde ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
erdemalpdogan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Nisan 2013 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erdemalpdogan
||||
Ucuz veya pahalı kişiden kişiye değişir. Bilmiyorum hangi servisle görüştün ama 150 liradan başlıyor rolantiler işcilik hariç.
|
|||||
![]() |
|||||
rockwaryumm ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rockwaryumm
||||
lafım sana değil kardes genel anlamda soyledim alınma sen ... selammedikal3434 kardeş bogaz kelebeğini temizlediğsen sonun aynıysa aku kutup basını sok 10 dj bekle tekrar tak düzelebilir ama geçici oluyor sonradan rolanti yine sapıtabilir Yanlış anlaşılma oldu herhalde. Senin dediğin sadece adaptasyon gerçi arkadaşta gaz verme ve tekleme yok dediğin olabilir. Bu şekilde araç kendini resetliyodu sanırım ve ayar tutuyodu. Veya serviste adaptasyon yapıyorlar makinaya bağlayıp. Fazla tuzlu birşey değil bildiğim kadarıyla. Arkadaşın dediğini civicde yaşadım boğaz kelebeği temizlenince adaptasyon için bilgisayara gerek yok kutup başını çekip bekle dediler teyip kodu için yapamamıştım |
|||||
![]() |
|||||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
Ben orjinal taraftarıyım ...Bu kötü bir durum her durduğunda stop edıcek bır an evel çaresıne bakılması gerek bence .
|
|||||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|||||
![]() |
|||||
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
||||
Fiyatlar aynı ise bence bosh daha iyi olur...
|
|||||
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|||||
![]() |
|||||
Ahmet_ach ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmet_ach
||||
lafım sana değil kardes genel anlamda soyledim alınma sen ... selammedikal3434 kardeş bogaz kelebeğini temizlediğsen sonun aynıysa aku kutup basını sok 10 dj bekle tekrar tak düzelebilir ama geçici oluyor sonradan rolanti yine sapıtabilir |
|||||
Peugeot Quik 2001 1.4 8v 75bg
|
|||||
![]() |
|||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rockwaryumm
||||
Arkadaş şu iş çok mu zor git servise sensörler oluyo ellerinde zaten denesinler sensördense çıkar ortaya. Ne kadar büyük bi masraf diyorsunuz ki orjinali 70 lira zaten bu sensörün. |
|||||
![]() |
|||||
erdemalpdogan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Nisan 2013 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erdemalpdogan
||||
Aynı sorunu yaşadım. Bence fazla kimseyi dinlemeden iyi bi servise gidip bilgisayara bağlat eğer beyni giden kablolardan kaynaklı değilse tek çözümün valfi değiştirmek. Yine kendi düşüncem kesinlikle yan sanayi veya farklı bir markaya bulaşma orjinalini takman daha sağlıklı olucak. Umarım fazla masrafa girmeden sıyrılırsın.
|
|||||
![]() |
|||||
selammedikal3434 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selammedikal3434
||||
Teşk ederim Ahmet verdigin bilgiler için.
Komple bogaz kelebegi rolanti motoru sensörler vs söküp yagsız balata spreyiyle temizliyip takıyorm. 1-2 gün sapıtıyo sonra düzenli çalışıyo hiç sorun kalmıyo fakat aradan 2-3 hafta geçtikten sonra tekrar aynı sorunları yaşıyorum ne yapıyım şaşırdım acıkcası |
|||||
![]() |
|||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rockwaryumm
||||
Ahmet lafın banaysa eğer ben özellikle yaşadığım herşeyi yazdım ve rolanti sensörü çıktı arkadaşada rolanti sensörü demişler bende olanları yazdım. Birden patlak veriyor ama aniden tekleyip kendi kendine gaz vermeye başlıyo. En ufak vidasına kadar uğraştım halada aracım sanayide hafta içi mutlaka ufak tefek birşeyler yaparım sonuçta 13 yaşında araba eksiği bitmez. Ondan çoğu huyunu öğrendim ve arıza vermeden yapıyorum elimden geldiğince |
|||||
![]() |
|||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
Markalara takilmak yerine orjinal urun almani tavsiye ederim.
|
|||||
![]() |
|||||
Ahmet_ach ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmet_ach
||||
bana kalırsa rolenti sensorunu bogaz kelebegını temizle çünkü rolanti sorunu sadece rolanti motorundan kaynaklanmıyor bu forumda rolanti hakkındaa 1001 tane arıza sayabilirim ben daha sorunum cözüldü diyeni görmedim bir zaman düzeliyo bütün parca elemanlarını değiştiriyorsun forumda biri yazıyo işte sorun çozuldu hareret müşürindenmiş diye , ne alakaysa millete yanlıs bilgiler veriyolar bu forumda bilgili kişiler çok az eğer illa rolanti sensorunu değiştirecem diyorsan sonucu burada paylas
|
|||||
Peugeot Quik 2001 1.4 8v 75bg
|
|||||
![]() |
|||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rockwaryumm
||||
Ben karşılaştım rezalet bi durum kendi kendine gaz vermeye başlıyo rölantiyi bozuyo stop ediyo tekliyo en son evredede iyiden iyiye zıvanadan çıkıyo değiştir biran önce bence. Ben magnet marelli mi ne onu taktım tam emin değilim adından öyle birşey
![]() |
|||||
![]() |
|||||
selammedikal3434 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selammedikal3434
||||
.
|
|||||
![]() |
|||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selammedikal3434
||||
S.a arkadaslar 2000 quik sahibiyim aracım lpg'li.
Kırmızı ışıklarda dururken daha dogrusu devir düşerken arabam stop ediyor. Gösterdigim usta rolanti sensörünün arızalı oldugunu söyledi, Bu sensörü orjinal magnetti'mi alıyım yoksa bosch'tanmı alıyım. Fiyatları 3-5 aynı zaten. Daha önce bu sorunla karşılaşan veya beni bilgilendirecek olursanız cok sevinirim |
|||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |