![]() |
|
Hararet Göstergesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
gebedek ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2013 Konum: ardahan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Mart 2013 Saat 18:52 |
Merhabalar. Size bir sorum olacak. Ben 206 X-Line kullanıcısıyım. Yaklaşık bir hafta önce Kars-Ardahan yolunda iken hararet göstergem 70 dereceden 120'ye fırladı. Herhangi bir zorlama olmadı, D vitesinde 70 km hızla giderken. Suyunu kontol ettiğimde yarıdan az olduğunu gördüm ve biraz ekledim. Yaklaşık yarım saat sonra hararet normale döndü. yine aynı şartlarda hava 0 derece 40 km yol yaptığımda yine ibre 120 ye çıktı ve stop lambası yandı. Motoru açtığımda genişletme deposundaki suyun 30-40 derece civarında olduğunu, yine radyatörün soğuk olduğunu ve fanın çalıştığını gördüm. Motorda el dokunacak kadar soğuktu ve yağ çubuğundaki yağı da ellediğimde gayet soğuk olduğunu hissettim. Bu halde arabamı bir 30 km daha sürüp eve geldim. Yarım saat sonra ibre yine 60ın altına indiğini gördüm. Bugün sanayiye gittiğimde motorda herhangi bir sıkıntı olmadığını, su devir daiminin normal olduğunu, müşür ya da göstergeden kaynaklanabileceğini söylediler. Acaba böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Çözüm hakkında bir fikri olan var mı?
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hararet musurunde bir problem olabilir. O derecelerde fan acmamasi lazim. Bu sekilde aracinizin yakit degerleri de yuksektir.
|
|
![]() |
|
gebedek ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2013 Konum: ardahan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
Hararet müşürü hangisidir. Parçayı nereden temine debilirim?
|
|
![]() |
|
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
geçmiş olsun.aynı sorunu iki kere yaşadım değişik aralıklarla. birisinde termostat dan çıktı sorun. ikincide hararet müşirinden oldu. yalnız tavsiyem benim başıma ilk geldiğinde pek çok parça değiştirdiler. epey tuzluya mal oldu.ama sıkıntı 50tllik termostatdan çıktı.iyice emin olmadan parça değiştirtmeyin ve öncelikle hararet müşürüne, termostata baktırın.
|
|
2001 206xt 1.6
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |