![]() |
|
otomatik vites geçişleri |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
secur73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mart 2012 Konum: MANİSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Mart 2013 Saat 11:55 |
arkadaşlar otomatik arçlarda normal vites geçişleri nasıldır*benim aracın 1 den 2 ye 1900 de*2den 3 e 2100 de ve civarında geçiyor bazen 3 den 4 de 3000 ibuluyor.arkadaşın biri 2400 ü geçtiğinde gazdan ayağını hafif çeker gibi yap dedi yaptığımda normal değerde vites geçiyor benim sorum bu sorun teşkil edermi?bu konuda görüşlerinizi bekliyorum***
|
|
2003 peugeot 307 xt premium
|
|
![]() |
|
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bende 106 otomatik vardı böyleydi hemen hemen gayet normal bir sorun teşkil etmez bence
|
|
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|
![]() |
|
arachnid ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 122 |
benim arabamda da aynen bu şekilde . gaza basışın belirleyici oluyor bence. 3000 gelmeden geçmesini istersen arkadaşının dediği gibi yaparsan geçecektir . gaza yüklenmene ve yol durumuna göre (çok hafif yokuşyukarı gibi) 4500-5000 devri bile görebilirsin 4e geçene kadar.
|
|
![]() |
|
fxmen ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2012 Konum: çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
arkadasım hersey gayet normal bır sorun yok merak etme :)
|
|
--Ferhat--2004 model 1.4 206 desire triptonik benzinli--59 FZ 234
|
|
![]() |
|
terzuu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
selam, arkadaşlar otomatik vites geçişleri surucunun kullanım karekterine göre ve aracın motor degerlerıne göre degışim gösterir. nasıl yani dersek pejoda kullanılan porsh 4 vites kullanıcının, zaman aralıgını hatırlamıyorum ama şöyle diyelim aracı son yarım saatte ne şekilde kullandı isen o değerleri hafızaya alarak geçişleri ona göre düzenliyor.devir saatine takılı kalmayın.spor tarz kullanıyorsan yüksek devirlerde geçiş yapar sakin kullanıyor ısen geçişleri ekonomik tarzda geçiş yapıcaktır.
normal kullanırken bırden sınırlenip gazlıyor belli bi sürede tekrar normal degerlerde kullandığında pejon sana hadi ordan deyip kendi kafasına görede değiştirebilir. bu pejo. işin espirisi ama kullanıcının karekterine tam cevap vermek için daha önceki kullanın degerlerini baz alarak geçişleri motor degerlerinide göz önüne larak değiştiriyor. 2000 devire gelince değiştir diye bir yazılımı yok.tamamen her kullanıcının araç kullanması farklı olduğu için herkeze hitap şekli farklı. 1 saat aracı maxsimum değerlerde kullan daha sonra birden normal kullanmaya başla araç sana gitmiyor gibi gelicek geçişler anormal gelicek belli bir süre geçtikten sonra normal geçişler başlar. Düzenleyen terzuu - 14 Mart 2013 Saat 23:29 |
|
bize her yer trabzon
|
|
![]() |
|
foresteng. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı foresteng.
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
nerdeeee bu aralıklar.. 2700-3500-4200 d/d gibi aralıklarda oluyor bende...
|
|
2006/206 Feline OV 1,4 (benzinli)
Kapkara |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
gaza basma şekline göre vites geçiş devirleri farklılık gösterir normaldir. mesela tam gazla kalktığında 8000 deviri bile bulur vites geçişleri.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
msertkol ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Bu bende otobanda oldu. 130km/s ile gittim sürekli. Durdum mola verdim, 1 dk kadar. Tekrar çalıştırdım. Araba 3500 devirde 2. vitese geçti. Üstelik gaza yavaş yavaş yükleniyordum. Çok sonra farkettim. Diyelim ki 4 e attı araba, gazdan ayağınızı çekin ama 3 e geçmeyecek şekilde. Yani devirsiz kullanın. O zaman ekonomi moda geri dönüyor. Ben endişelenmiştim ama şükür eski haline dönüyor araba.
|
|
307
2005 Model XR Otomatik 204500km - BRC Sıralı Sistem |
|
![]() |
|
osterreich ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2010 Konum: Avusturya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 148 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osterreich
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
benim ASG 6 vites de uzun sure yuksek hizda gittikten sonra 2 den 1 duserken ve N den D ye alirken gumm diye vuruyo resmen araba yerinden sarsiliyo onceki peugeot 807 im porsh 4 vitesti onda yoktu boyle birsey ama cozemedim bu ASG 6 yi
|
|
ʞoʎ ʞılsɹǝʇ ıq wıʎıʎı uǝq
5008 1.6 HDI 110 FAP |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |