![]() |
|
Peugeot 307 Arıza |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Naclore ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mart 2013 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 Saat 21:33 |
|
Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum.
Sorunum ise benim aracımda geçen günlerde Antipollution Fault ve Automatic Gear Fault hatası aldım Antalya da oturuyorum bugün sanayiye götürdüm. Şanzıman valfleri değişecek dedi 340TL olur dedi. peugeotmarket.com da görmüştüm orda 120TL tanesi ama orada elektorvana diyor onu anlamadım ikisi aynı şey midir acaba? Birkaç şey daha soracağım 1) Arabada hararetle ilgili bir problemim var rezistansın değişmesi gerekiyormuş motordaki ısı ile arabada gösterdiği sıcaklık aynı değil çünkü göstergede 90'ı geçiyor kırmızıya kadar geliyor. Bugün eve geldiğimde arabayı kapattım içinde birakç evrağa bakıyordum birden motordan buhar çıkmaya başladı kaputu açtım motor su kaynatmış ama fan çalışmıyordu. Bu rezistansdan dolayı kaynaklanıyor olabilir mi? 2)Aracı aldığımda sürücü kol dayama çıkık ve arka koltuktaki kol dayama yerinin vidası çıkmıştı. Bunu kendim yapabilirmiyim yoksa döşemeciye mi gitmek zorunda? |
||
![]() |
||
EnSoNiQ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2012 Konum: Çankırı Durum: Aktif Değil Mesajlar: 512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
hocam elektro vanalar dediğiniz selenoid valfi yani dediğiniz parça peugeotmarket'ten gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Arabadaki hararetten dolayı hem şanzuman hemde motor zarar görür buna dikkat edin ve hemen yaptırın yada kullanmayın yoksa ciddi maddi zararlara yol açacaktır.Bu arızayı nerden verdiğini ustadan başkası bilemez şuan burdan birşey söylememiz yanlış olur. 2 sorunuza eğer eliniz biraz iş görüyorsa mutlaka yapabilirisiniz ama önerim bir tane döşemeciye götürüp yaptırmanız halinde daha sağlam olacaktır :)
|
||
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model
|
||
![]() |
||
Naclore ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mart 2013 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
|
Peki dediklerinizi dikkate alacağım umarım şanzımanda ciddi birşey yoktur veya motorda zaten aracı aldıktan ertesi gün triger kopardı biraz başımı ağrıttı.
|
||
![]() |
||
SserkanT ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
|
konu kirliliği olmasın diye burdan devam edeyim dedim.bu sabah itibarı ile automatic gear fault uyarısı alanlar kervanına katılmış bulunmaktayım
![]() |
||
307 1.6i otm. XT Premium BVA
|
||
![]() |
||
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
|
şanzuman yağını değiştirin
selenoid valflerini değiştirin termostatı devreye sokan müşürü kontrol ettirin. fan açmıyorsa pervane bobinine akım gelmiyordur kontrol ettirin. benzer konular forumda mevcut birazda araştıralım :)
|
||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
||
![]() |
||
SserkanT ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
|
alaka ve önerileriniz için teşekkürler mutlaka işime yarayacaktır. bunları istanbulda yaptırabileceğim işinin ehli dürüst bir yer konusunda yardım talebim olmuştu.
|
||
307 1.6i otm. XT Premium BVA
|
||
![]() |
||
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
|
İstanbulda ikamet etmiyorum fakat bir kaç yer var bildiğim kadarıyla istanbulda oturan arkadaşlar yönlendirecektir.
|
||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |