|
207 cruise işlemleri ile 206+ cruise Fikri... |
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Yazar | |||
rdvnburton
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rdvnburton
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 Saat 14:02 |
||
merhaba;
benim aracım 206+ çok araştırdım cruise control bir türlü yapana rastlamadım ama bizim araç 207 vasyasyonu olduğu için böyle bir konu açma ihtiyacı hissettim sınırlamasız kol takılması ve pp2000 den 2 yerden aktif ederek 207 lerde çalışır hale getirilmiş sizin görüşlerinizide alayım ne düşünüyorsunuz? Tanıtma işlemi ve beyin servisleri > Elektronik kontrol birimi ile test > Akıllı dağıtım kutusu (BSI) > Uzaktan kodlama > Müşteri opsiyonları > Değişik yolunu takip ediyoruz: Seçimlerimizi yaptıktan sonra uzaktan kodlama için Bu ekranı gördüysek ilk bölümü tamamladık: Tekrar başa dönerek Tanıtma işlemi ve beyin servisleri > Elektronik kontrol birimi ile test > Motor / Vites kutusu > Motor beyni > Konfigürasyon > Uzaktan kodlama yolunu takip ediyoruz: Seçimlerimizi yaptıktan sonra uzaktan kodlama için Bu ekranı gördüysek işlem tamam demektir: |
|||
Peugeot 206+ Urban Move 1.4 75LP(Lion Power:)
|
|||
SDYMZ
3. Vites Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
206 1.4 Hdi aracımda hız sabilleyici oldu. fren müşörü 4 lü kablo ve debrayj müşürü olması gerekiyor.
|
|||
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
|||
rdvnburton
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rdvnburton
|
||
206+ modelinde tüm altyapı hazır fakat yazılımsal bir çözümsüzlük mevcut.
|
|||
|
|||
Serkan
5. Vites Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Alicilik çok uğraştı bütün bu resimdekileri ve daha fazlasını denedi ama çalıştıramadı maalesef
|
|||
rdvnburton
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rdvnburton
|
||
206+ ta pp2000 den ayar yapıldığında serviste sıkıntı çıkartıyormuş ne derece doğru acaba
|
|||
|
|||
Serkan
5. Vites Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Göstergeler karışıyormuş Aliyle konuşmuştum ben, kendisi açıklar zaten konuyu görünce
|
|||
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Abi foruma pek giremedim girsem de telden konulara baktım göz ucu ile. Cumartesi 9da uyandım ve şimdiye kadar toplam 7 saatlik uykuyla duruyorum. Mesajı açan hocam ile konuştuk ama bu kısmı konuştuk mu bilmiyorum. 2008 ve üstü araçlarda pp2000 pek kullanılmıyor onun yerine Diagbox denilen daha kullanıcı sever bir arayüz var. Oradan çalışmak gerekiyor. 206+ ın olmadığı sadece BSi daki hata ların giderilmemesi. En azıdnan benim sıkıntım o. Eğer aracınız 206+ ise ve aşağıdaki tabloya uyumluysa Sorunsuz yapılıyor. NAsıl yapılıyor kısmını daha önceden burada tartıştık başka bir konu altında yine anlatırım ama oluyor. ppp2000den bırakın 207 yi hogger i bile denedik bütün araçları aşağıdan yukarıya sol dan sağa denedik. Yetmedi belki bir umut diye Cİtroen e gittik oradaki yine bütün araçları tek tek denedik. Bilmiyorum bu kadar uğraşan oldu mu çünkü sabah 9dan akşam 6 ya kadar 3 gün uğraştığımız oldu. Müşür mü denemedik beyne mi erişimi denemedik. neler yapmadık en son BSi değiştirecektim ama çok masraflı. apan oldu . Forumda SPEARO nicnki cenker abi var. Kendisin de de bizim araçtan var ve bunun için bilinçli bir şekidle uğraşıyor. Bir dostunun aracına yapmış ve olmuş. 4. vites 70km de açıyormuş ve hatta göstergelerde orjinal gibi çıkıyormuş. Kendisi de parça konusunda sıkıntı yaşadı sürekli irtibattayız kendisi ile. Bu aralar sanırım yoğunluktan pek ilgilenemiyor. Benim aracıma ne denesek olmadı çünkü BSi ın hata bakımından tertemiz olması lazımmış. Benim bir kaç kez sigorta attı ve şase de temassızlık oldu. Onların beyindne silinmeis lazım ama yapacak usta yok. Ben de yeni araç aldığımız için (auris aldık ama onda da Yok cc :( .... )206+ yı biraz boşladım. Bir de şehir içinde gündelik trafikte kullanıyoruz. Bırakın CC yi bazen 4 e atmadan okula gittiğim oluyor o yüzden çok üstüne durmuyorum eskisi gibi. |
|||
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
PP2000 ile 207ye girmeye gerek yok. 207 ye girmedeki amaç bazı 206larda cruise açmak için menü çıkmıyor. 207lerde ve partnerlarda bu menu açık oradan yapıyorlar. Ama 206+ a girdiğiniz de zaten menu açık başka bir araca girmeniz fayda etmiyor. Girip açtığınız zaman;
-Araç res attığında göstergelerin hepsi yanıyor ve stop yazısı yanıp sönüyor. KM yazıları çizgi çizgi oluyor. Bu şekilde servis elemanı kesinlikle bırakmıyor ve geri eski hale getiriyor. Çünkü yurt dışında briis bu şekilde bırakmış cruise çalışmış ama BSi yakmış. -Geri iptal edince eski haline dönüyor. |
|||
spearo
1. Vites 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
arkadaslar bu işlem sanıldıgı kadar zor bir işlem degil.
dizel 206+ comfort yanımda yükleme yapıldı. xxxx.z8 kodlu kolun montaj yükleme kılavuzundaki işlemler harici herhangi extra bir işlem uygulanmadan kol ve göstergedeki ikazlar aktif hale getirildi. yükleme prosesinde diagbox kullanılması gerekiyor. 2008 model üstü bsi fireware pp2000 ile işleme izin vermiyor. diagbox yükleme yaparken bsi ve genel donanım ile ilgili fault (hata) kontrolü yapıyor. kayıtlı hata varsa ve silmezseniz herhangi bir yükleme yapmıyor. alinin bsi de teyp ve bagaj lambasını kısa devre yapmaya baglı kayıtlı hata vardı bu yuzden yukleme yaptıramadı. basit bir fault giderme işlemi ile bu halledilebilir bir konu( bilen diagnostikci olmalı) hız sabitleyiciyi yukletigimiz 206+ bsi sine diagbox edinip baglanıp parametreleri kontrol ettim, daha önceden ögrendigim bir bilgiyide teyit etmiş oldum. hız sabitleyici yüklemede bsi deki aracın lokasyonu asya yerine avrupa olarak degişmiş. tüm gizemleri çözmüşken 2013 itibari ile psa stogundaki xxxx.z8 kodlu hız sabitleyici kol kayboldu, parcayı temin için takipteyim ben ;) |
|||
206+ hdi
|
|||
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Abi özet geçiyorsun artık
Parçayı sattığıma afedersiniz eşşek gibi pişmanım. Abi ayrıca bizim parça kodu .z8 miydi ? onlar eski parçalar olmasın ben farklı diye hatırlıorum. |
|||
serkan719
2. Vites Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 410 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
|
||
arkadaşlar konuyla biraz alakası var ama :D
benim 2005 206 hdi (van) aracıma bu koldan alsam. diagnostan aktif etsek çalışırmı.
aynı şekilde 3 satır ekranda almayı düşünüyorum. koldaki tuşu basar hale getirdikten sonra oda çalışır sanırım. |
|||
fexzi
3. Vites Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Senin ki çalışmaz
|
|||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|||
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
van-binek ayrımı olacağını sanmam. 2004 lerde açılıyor siz de de açılır. |
|||
jack67
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
2004 de denedim olmadı ama bir kez daha deneyeceğim
|
|||
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik
|
|||
rdvnburton
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rdvnburton
|
||
http://www.peugeotmarket.com/HIZ-SABITLEME-KOLU,PR-278.html
aradığımız kol burnumuzun dibinde olmasın :)
|
|||
|
|||
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
İsmail, Müşürleri kontrol ettin mi ? Buluşmada bakmadım ben ona. Müşürler tmm sa 207 veya partnerdan giriş yaparak olması lazım. Ya da Serco05 serkan abinin yaptığı gibi BSi uyutma ile eklenmesi gerekiyor olabilir . Sen nerede denedin ? |
|||
rdvnburton
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rdvnburton
|
||
benim araç sıfır bsi da kayıtlı hata olacağını zannetmiyorum bu işlemi en kısa sürede denemem lazım ali ankarada bildiğin usta varmı Diagbox ayarları yapabilecek
|
|||
|
|||
rdvnburton
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rdvnburton
|
||
ama şöyle bir sıkıntı var yarın birgün bsi a bir hata düştüğünde cruise sıkıntı çıkartırmı acaba?
|
|||
|
|||
jack67
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
rapidedeki abdullah ustayla denedik müşürleri 4 kablolu olanla değiştik kablo çektik .Fakat aktif edemedik.Sanırım bizimki planetten 206 ve 307 için olanlar için ayar yapmaya çalıştı.Fakat olmadı
|
|||
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik
|
|||
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Ankara da usta var hocam ama gel gelelim adama laf anlatamıyorum. Burunları bir karıış değil resmen arşın arşın havada. Ankara da, Yeni açılan Arkas oto var. Yetkili pejo servisi. Orada ismailinde bahsettiği Abdullah usta var. Telefon vs var verebilirim. Arkas otoda aracı bırakıyorsunuz usta uğraşıyor siz yanına gidemiyorsunuz. O yüzden tarif etmeniz gerekiyor ve usta bu tarifi yapmıyor. Ankara fatih de Tekin usta var. O da baya yardımcı oluyor ama genelde çoğu işe o koşturuyor yoğun oluyor. Ankara Göral da ki usta da yardımcı oluyor ama dediğim gibi laf anlatılmıyor ustalara. Yapılması gereken prosedür çok basit. Cenker abi adımları anlattı bana. zaten internette kuruum klavuzu var ingilizce onu da atabilirim. Yapacak usta sıkıntı. Diagbox ve kablo olsa ben uğraşacam ama o da yok.
İLk aşamada BSi ın parçayı tanıması gerekiyor. Bu yüzden uyutma işlemi ile parça eklenip aktif ediliyor.Bsi a herhangi bir parça eklendiğinde bunu kabul etmesi ve çalıştırması için kesinlile BSida hata olmaması gerekiyor. Sonrasında olaki bir sorun oldu sıkıntı değil bir kere yüklemek yeterli oluyor. SAdece güncelleme yapılırsa mevcut güncelleme de bu özellik yine kapalı olacağı için iptal olacaktır. Güncelleme yaptıktan sonra yine aktif etmeniz gerekecek.
207 ve partnerı denedi mi ? Bir de sen ne zaman denedin bunları ? |
|||
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |