|
|
Yavru Köpek Eğitimi Hakkında |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Burak
MODERATOR
P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Yavru Köpek Eğitimi HakkındaGönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 20:03 |
|
Arkadaşlar dün yavru bir kangalım oldu daha henüz 1 aylık zannediyorum aldıgım kişi bilmiyor kaç aylık oldugunu.Birde eğitim meselesi var yavru bir köpek nasıl eğitilir neler yapılması gerekir yardımlarınız için teşekkürler canavarın resmı aşşagıda.İsim koymadım henüz tavsiyelerinizi dikkate alıcam canavarım dişidir :) ![]() ![]() MAŞALLAHLARINIZI EKSİK ETMEYİNİZ :)
|
|
|
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|
![]() |
|
Serkan
5. Vites
Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 20:07 |
|
Maşaallah ne tatlı şey bu sıpa, nerde büyütcen bunu Burak yer varmı?
|
|
![]() |
|
Burak
MODERATOR
P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 20:12 |
|
iş yerimin arkasında güzel yeşil alan var abi orada besliyip büyütmeyi düşünüyorum ciddi bir sorumluluk istiyor köpek bakmak ama artık bu sorumlulugu istiyorum :)
|
|
|
|
|
![]() |
|
hLL
1. Vites
Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: 343256I Durum: Aktif Değil Mesajlar: 362 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 20:29 |
|
İlk olarak kendimizi onun dostu olduğuna inandırmak gerekir.Köpekle her an yakın bir ilişki içinde bulunmalıyız.Köpekler ,sevgi veya azarlama ifade eden ses ve hareketlerden etkilenen canlılardır. Köpek eğitiminde temel kural köpeği sevmek ve onunla dost olmaktır.Yavru bir aylıkken ele alınıp sevilmelidir.dört aylıktan sonra sevilen yavrular çekingen ve korkak olurlar.
Yavru Köpeklere İsim Vermek : Yavru köpek ile dostluk kurduktan sonra ilk görevimiz ona isim vermektir. Köpeğin isminin tek veya en çok iki heceli olması gerekir.ona karşı daima bu isim kullanılmalıdır. Başlangıçta kararsızlık ve tereddüt hali görülür.Yalnız bu durum kısa sürede geçer. Köpek, adını kısa süre içerisinde benimser. Yavru Köpeklere Düzenli Bir Yeme, İçme Alışkanlığını Kazandırmak : Gelişi güzel beslenen,belirli bir yemek saati bulunmayan,günde birçok defa yiyecek verilen köpekler bütün yiyeceklere karşı ilgi duyarlar.Köpek sürekli bir şeyler yemek ister. Köpeğin yiyeceğini kendi yiyecek kabında,belirli yer ve zamanda belirli oranda yemesi,genel sağlık, sindirim ve boşaltım düzeninin yanı sıra,eğitimi üzerinde etkisi olumludur. Köpeklerin Tasmaya Alıştırılması : Köpeğin tasmaya yavru iken alıştırmak gerekir.Çünkü ergin hale gelmiş ve hiç tasma takmamış köpekleri tasmaya alıştırmak oldukça zordur.Bunun için yavruyu gözleri açılır açılmaz,yumuşak deriden yapılmış hafif bir tasma takılmalıdır.Daha sonra buna çok ince ve hafif zincir takılarak yavrunun zincire de alışması sağlanır. Yavru Köpeklerin Duyu Organlarını Geliştirmek İçin Uygulanacak Egzersizler : *Koku alma duyusunun geliştirilmesi *Gıda maddeleri ile uygulanan egzersizler *Oyuncaklarla uygulanan egzersizler *Sevdiği kişi ve eşyalarla uygulanan egzersizler *İşitme duyusunun geliştirilmesi *Sese karşı duyarlılığının kazandırılmasıdır.İnsanın duyamadığı frekans -lardaki seslere özel düdükler vasıtasıyla çağırma gibi komutlar öğretilir. *Görme duyusunun geliştirilmesi Köpekler özellikle hareketli ve parlak olan şeyleri büyük bir dikkatle izlerler. Yavru Köpeklerin Kulubeye Alıştırılması : Kangal köpekleri özgürlüğüne çok düşkündür.Bu nedenle sekiz haftalıkken yavrular mutlaka kafes veya barınağa konulmalı ve alıştırılmalıdır. Kangal Yavrusu Sitesinden ALINTIDIR. Düzenleme: MAAŞALLAH :) Düzenleyen hLL - 09 Mart 2013 Saat 20:30 |
|
![]() |
|
Burak
MODERATOR
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 20:32 |
ilgin için teşekkürler :)
|
|
|
|
|
![]() |
|
_PunisheR_
2. Vites
Kayıt Tarihi: 15 Eylül 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 534 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı _PunisheR_
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 20:45 |
|
maşallah ve allah büyük sabır versin eğitmesi bakması zor ve bi o kadar eğlenceli olduğunu düşünüyorum benimde niyetim var ama cesaret edip gerçekleştiremiyorum
|
|
![]() |
|
elsoberano
4. Vites
Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 20:46 |
|
3 aydan önce eğitime başlamıyorlar öncelikle sizi sevsin aile olarak benimsesin bu süreci oyunla geçirin .bu arada maşallah .
|
|
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|
![]() |
|
Zagorka
3. Vites
Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2012 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1444 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 20:58 |
|
İsim Olarak Ben Genelde Tomi Yada Ceki Kullanırım Köpeğim Olunca :)
|
|
![]() |
|
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 21:10 |
|
Maşallah Maşallah çok tatlı sıpa :)
|
|
![]() |
|
koliva
YÖNETİCİ
P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 21:56 |
|
Kopek egitim okullari var. Siddetle tavsiye ederim. Aslinda bu okullarda size nasil kopek egitebilirsiniz diye ogretiyorlar. En buyuk yarari su. Siz diyelim egitim isini iyi biliyorsunuz ve kopeginizi bir guzel egitiyorsunuz. Sonra aradan zaman geciyor ve bir yere gidiyorsunuz birlikte ve kopek yabanci bir koepk gorunce havlamaya basliyor. Aslinda bu gayet doagl ancak bu konuda da egitmek gerekir. O yuzden bu okullarda ders alirken ornegin 10 kisi+kopekleri birlikte ders aldiginizdan dolayi kopek icin de bir sosyal ortam oluyor. Yabanci kopeklere alisiyor.
|
|
![]() |
|
Burak
MODERATOR
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 Saat 23:18 |
|
çok zor ve sorumluluk isteyen bir iş herkeze teşekkür ederim ilk geldigi andan beri fena şekilde baglandım çok tatlı ve sevimli yavru oldugundan dolayıda şu anda bana muhtaç yanlız bırakıp gitmek dahi istemiyorum ama malesef evde bakamam ailem izin vermıyo çok iyi bir egitim vermek istiyorum araştırmalarıma göre ilk 3 4 ay egitim vermemek gerekıyormuş oyun oynamak gerekiyormuş bana alışması için yanı uzun bir süremiz var herkesden tavsiyeleri bekliyorum.
|
|
|
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||