![]() |
|
206 hdi çalışmıyor yardım! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ndm01 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2011 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Mart 2013 Saat 23:41 |
merhaba arkadaşlar aracım 206 dizel aracımda iki üç gündür çalışırken geç alma sorunu vardı bu akşam dışarı çıktım 20 km kadar yol yaptım eve yaklaşınca önce arıza ışığı yandı arkasından 1 km gittikten sonra aracım 3000 devirde gaz kesmeye başladı ve 200 metre kadar sonra da aracım stop etti kaldı eve yakın bir yerde olduğum için park edp bıraktım tekrar bir kez çalışır umuduyla marşa bastım almadı.
aracımın mazot filtresn yaklaşık 2 ay önce değiştim yine bu sorunu yaşadım ve usta basınç reglesi var bu hava akışını sağlıyor dedi galiba ama tam hatırlamıyorum şimdi onu söktü temizledi falan bi düzeldiydi o zaman şimdi tekrar aracım da aynı sorun var yine aynı parçadan mı kaynaklanıyordur yoksa başka ne gibi bir sıkıntısı olabilir öneriliriniz bekliyorum teşekkürler...
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
marş alıyorsa mazot gelmesini sağlayan motorun sol üst köşesindeki minik pompayı sıkıp bırak 20 30 kere mazot gelmesini sağla çalışabilir. Başıma benzer bir olay gelmişti 2 sene önce aynı şekilde çalıştırıp mazot filtresini değiştirmiştim.
|
|
![]() |
|
ndm01 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2011 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
onu sabah deneyecem artık ama kafama takılan mazot filtresi yeni değişti aynı sorundan dolayı yan iki ay sonra tekrar aynı sıkıntı can sıkıyor bahsettiği parçadan olabilir mi ucuz bir şey de değil diyordu.
|
|
![]() |
|
hema123 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Kasım 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
bu şikayetin aynını yaşadım. siz anlatırken sanki kendi yaşadığımı okuyormuş gibi oldum. ford servisinden fiesta mazot filtresi alıp taktım, sorun çözüldü. sonrasında hep fiesta filtresi kullanıyorum. bir daha bu sıkıntı olmadı. hava ve yakıt filtresini orjinalden şaşmamak lazım. problem yaratan filtreyi oldukça ucuza almıştım. geri götürdüğümde sorgusuz-sualsiz alıp hemen parasını geri verdiler. muhtemelen ucuz yan sanayi mazot filtreleri sorunlu. ben otokoçta akrabam olduğu için fiesta malzemesi aldım. yoksa yetkili peugeot servisinden almak yeterli. saygılarımla.
|
|
2006 206 hdi x-design beyaz
|
|
![]() |
|
spearo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
filtrelerin içinde mazotn geri kaçmamasını saglayan bir cek valf var. ucuz filtrelerde pek düzgün calısmıyor ve yasadıklarınız yasanıyor.
orjınal filtre takın sorununuz büyük ihtimal düzelecektir. |
|
206+ hdi
|
|
![]() |
|
arkadaşlar arabayı çalıştırdık mazot hava yapmış dedi mazot filtresine giren ve çıkan mazot borusunu sökerek hava bastı arkasından araba çalıştı bir de basınç sensörünü söktü sıkıntının bundan kaynaklandığını söyledi şuan aracımda sıkıntı yok çok şükür. eğer bu basınç sensörü arızalı veya görevini yerine getiremiyorsa neden sürekli bu sıkınıttıyı göstermiyor kafama takıldı bu parçayı değişmeye kalksam fiyatı pahalı nette 450 lira yazıyor bu basınç sensörünün tam olarak arızalı olup olmadığıda anlaşılabilir mi teşekkürler.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |