Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >106
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 106 Quicksilver İçin Birkaç tavsiye istiyorum :)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

106 Quicksilver İçin Birkaç tavsiye istiyorum :)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
rockwaryumm Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rockwaryumm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 106 Quicksilver İçin Birkaç tavsiye istiyorum :)
    Gönderim Zamanı: 04 Mart 2013 Saat 13:38
Merhaba arkadaşlar size birkaç sorum olacak. Aracımı yeni aldım. Öncelikle kafama takılan bütün sorunlarını hallettim şimdide dış görünüş kısmına geçtim. Dışı şuan tamamen gti görünümlü istediğim kıvama gelmeye başladı yalnız aklıma takılan birkaç soru var. Arac bugün sanayide 51lik boru yapılıyor. Herkez kaldırmaz demiş bir sorun çıkartır mı. İkincisi ve en önemlisi. İç döşemeleri değiştirmek istiyorum çok iyi birde ustam var. Normalde döşemeleri değiştirecektim ama bir arkadaşım dün bana 205 gti nin recore koltuklarını hediye edebileceğini söyledi. Sizce orjinal koltuklarınımı yoksa recoreleri mi alıp döşeme yaptırsam ?
Yukarı Dön
KenBlockJR Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı KenBlockJR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mart 2013 Saat 13:43
recaro varsa hiç düşünme
206 Roland Garros 1,6 16V
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rockwaryumm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mart 2013 Saat 13:44
Orjinalini yazan: KenBlockJR KenBlockJR Yazdı:

recaro varsa hiç düşünme

evet ama bmwlerdeki falan gibi değil baktımda. Bmw mde vardı onun ki farklıydı bu 205lerdeki biraz daha basit gibi geldi bana. Değiştirmeye değermi uyarmı nasıl durur emin olamıyorum. Confused
Yukarı Dön
GökhaN Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
KURUCU / ID=1

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GökhaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mart 2013 Saat 14:10
araba 51 lik boru dolduramadığı için performansa bi katkısı olmuyor. Çekişide düşürür. tavsiyem 42 lik borudur. Orjinal koltuklara ustan iyiyse yenilemeni tavsiye ederim. 

Eski bir 106 quiksilver sahibi olarak tavsiyemdir. Denedim daha önce.

Düzenleyen GökhaN - 04 Mart 2013 Saat 14:16
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> www.pejo.com.tr
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rockwaryumm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mart 2013 Saat 14:51
Orjinalini yazan: GökhaN GökhaN Yazdı:

araba 51 lik boru dolduramadığı için performansa bi katkısı olmuyor. Çekişide düşürür. tavsiyem 42 lik borudur. Orjinal koltuklara ustan iyiyse yenilemeni tavsiye ederim. 

51 lik boruda bende isteksizdim ama kardeşim olarak gördüğüm bir arkadaşımı kırmamak için ellerine bıraktım. Bakalım Gti gibi öttürecekmiş :) Şaka bi yana askere gidiyo hafta içi ona veriyorum sanayide usta zaten kendi uğraşıyo, gezsin gidince değiştiririm geri hevesini alsın bi :)
Evet ustam kral diyebilirim kitap gibi bi koltuk yapacağından adım gibi eminim :) recaro deyince ipleri salıyorum akşam ustamla konuşacam hangisi daha iyi olur derse haftayada o işe girişmeyi düşünüyorum :) 3 haftadır sanayiden çıkarmadım arabayı zaten debriyaj ayarı yaptırmaya gidip şanzımanı bile değiştirdim :D :D pinpirikli olmak bazen zor bi durum oluyo :D

Düzenleyen rockwaryumm - 04 Mart 2013 Saat 14:53
Yukarı Dön
GökhaN Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
KURUCU / ID=1

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GökhaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mart 2013 Saat 16:25
Orjinalini yazan: rockwaryumm rockwaryumm Yazdı:

51 lik boruda bende isteksizdim ama kardeşim olarak gördüğüm bir arkadaşımı kırmamak için ellerine bıraktım. Bakalım Gti gibi öttürecekmiş :) Şaka bi yana askere gidiyo hafta içi ona veriyorum sanayide usta zaten kendi uğraşıyo, gezsin gidince değiştiririm geri hevesini alsın bi :)
Evet ustam kral diyebilirim kitap gibi bi koltuk yapacağından adım gibi eminim :) recaro deyince ipleri salıyorum akşam ustamla konuşacam hangisi daha iyi olur derse haftayada o işe girişmeyi düşünüyorum :) 3 haftadır sanayiden çıkarmadım arabayı zaten debriyaj ayarı yaptırmaya gidip şanzımanı bile değiştirdim :D :D pinpirikli olmak bazen zor bi durum oluyo :D

hayırlısı olsun 51 likte ses çıkarıyor ama traktör gibi ciğerli olmaz hiçbir zaman gti gibi ama 51 liğin fazla geldiğini kullandıkça anlarsın 42lik ideali.

Orjinal koltuğundan şaşma derim. Kaplat gitsin.

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rockwaryumm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mart 2013 Saat 16:41

hayırlısı olsun 51 likte ses çıkarıyor ama traktör gibi ciğerli olmaz hiçbir zaman gti gibi ama 51 liğin fazla geldiğini kullandıkça anlarsın 42lik ideali.

Valla bugün yapıldı ama hala kullanmadım akşam kullanınca anlarım herhalde farkı :) beğenmezsem bir ay sonra yeni bi sistem takarım zaten :) üstündekinden memnundum ama arkadaş işte kırılmıyo bazen. Koltuk işinde cidden bende kararsız kaldım :)
Yukarı Dön
yusufcaglarakarsu Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yusufcaglarakarsu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mart 2013 Saat 16:56

Valla bugün yapıldı ama hala kullanmadım akşam kullanınca anlarım herhalde farkı :) beğenmezsem bir ay sonra yeni bi sistem takarım zaten :) üstündekinden memnundum ama arkadaş işte kırılmıyo bazen. Koltuk işinde cidden bende kararsız kaldım :)
Orjinal koltuk iyidiiiirrrr :) 
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rockwaryumm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mart 2013 Saat 17:39
Orjinalini yazan: 307bursa 307bursa Yazdı:

bende bir 106 GTİ meraklısı olarak sana tavsiyem 42 lik boruyla daha fazla verim alırsın araçtan
koltuk içinse recorelere bulaşma derim orjinali kafana göre kaplattır ve tadını al aracının

yorumlardan sonra vazgectim gibi ama yinede takıp bi görecem üstünde icimde kalmasın :D cılız durur gibi geldi banada LOL  eksozu inanılmaz ısrar etti arkadaşım bugün verdim arabayı al ne halt yiyosan ye diye aradı beni kanka yaptırdım diye LOL bu saatten sonra gecti sanırım LOL
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rockwaryumm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mart 2013 Saat 16:09
51 lik boru yapıldı :) çok bağırıyo bildiğiniz müzik bile dinlemiyo arabayı zangırdatıyo :S araba çekiştende düşmüş gibi geldi bana özellikle alt devirde direk uzamıyo önce bi sünüyo gibi Confused  boru kurum bağlayınca bi değişiklik olur mu bugün bujileri değişecek yinede o zaman gerek yok demişlerdi ama bi ihtimal diye onlar kalmıştı tek değişmeyen onlarıda değiştirtcem bugün. Zaten üzerindeki sensörleri benzin pompasını filtreleri falan herşeyi değiştirmiştim gaz kelebeği mi boğaz kelebeğimi ne var onunla enjektörleri temizletmiştim. Söksem mi hemen yoksa biraz sabredip böyle gezsem mi biraz emin olamadım bi zararı olur mu Confused
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı yusufcaglarakarsu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mart 2013 Saat 16:14
Hassas bir insan olduğunuz belli.Bence standartların üstüne çıkmayıp 42'yle devam etmek daha iyi olur gibime geliyor.42'lik mutluluk verirr :)
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rockwaryumm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mart 2013 Saat 16:27
Orjinalini yazan: yusufcaglarakarsu yusufcaglarakarsu Yazdı:

Hassas bir insan olduğunuz belli.Bence standartların üstüne çıkmayıp 42'yle devam etmek daha iyi olur gibime geliyor.42'lik mutluluk verirr :)

evet malesef arabada en ufak bi tıkırtıda saatlerce arayan bir insanım o yüzden 106 alırken bana ufak sesleri takma dediler ama arabada söküp yapmadığım yer kalmadı herhalde 3 haftada. 42 likte ses durumu nasıldır acaba üstünde çıkan büyük ihtimal 42 lik. ama kat falan vardı. Şuan komple 51 lik boru ve büyük kazanlı otto tarzı bi eksoz var üstünde kat ve orta iptal. Eksozcuda demiş bunun çıkışı çok büyük doldurmayabilir değiştirelim biraz kullanın olmazsa diye. Eksoz işinden hiç anlamıyorum deneme yanılmayla uğraşmakta istemiyorum. Son susturucuyu mu daraltsam diye düşündüm ama gerek kalmayacak gibi ilk fırsatta 42lik siparişi verecem herhalde böyle tad vermedi bana
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yusufcaglarakarsu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mart 2013 Saat 18:56
Kötüyü iyileştirmek yerine,direk iyiyi kullanmak ve yetinmek daha makul gibi :) 42'lik de tatmin edici emin olabilirsin:)
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rockwaryumm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 Saat 12:12

Kötüyü iyileştirmek yerine,direk iyiyi kullanmak ve yetinmek daha makul gibi :) 42'lik de tatmin edici emin olabilirsin:)

Sorunun hava alan filtre girişi olduğunu bulduk hallettik ve çekiş düzeldi. Sanırım uğraşırken gevşemiz veya biz gevşek bıraktık uzatma çabaları içinde :D ama kurt düştü içime ve sizi dinledim bugün arabayı tekrardan yolladım. Şuan 42 lik boru ve farklı bi eksoz için aramalar başlandı. Saolsun sanayide arkadaş çok baya :D  :) Şimdi eksoza bikaç öneri istiyorum aklımızda şunlar var Otto aslında ama o kadar para vermek istemiyorum. SS bakıyoruz özellikle bakalım bulursak. Carrup eksoz ve ona benzer bi eksoz daha varmış adı gelmiyo şuan aklıma ikiside otto tarzı önerirmisiniz ?
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yusufcaglarakarsu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 Saat 12:26
Marka konusunda yeterli derecede bilgim olmadığı için yanlış yönlendirmek istemem.Çünkü birikim meselesidir bilgi vermek o yüzden yeterli bilgim yok :) Bu konuda susabilirim :D
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rockwaryumm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 Saat 12:33

Marka konusunda yeterli derecede bilgim olmadığı için yanlış yönlendirmek istemem.Çünkü birikim meselesidir bilgi vermek o yüzden yeterli bilgim yok :) Bu konuda susabilirim :D

malesef benimde yok bu konularda 106 için bi bildiğim otto ve ss LOL  Fazla açıldım bu ay yeni aldık diye ondan bi duraksamaya başladım yoksa öbür ay gümleyecem LOL şimdilik açıkcası fazla açılmak istemiyorum bu hafta maaşı alınca içine girmeyi planlıyorum komple kısmet olursa. Yaza fransadan bizim abimiz geliyo orda tamir işiyle uğraşıyo gerçi hep bmwler ama olsun yinede 4 gözle onu bekliyorum listemi yazıp yollamak için saolsun kırmaz beni LOL LOL
Yukarı Dön
outlaw Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı outlaw Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 Saat 14:21
carub marka egzozda iyidir otto ss pahalı olduğu için pek yanaşma derim sonuçta işlev aynı ses aynı ben kullanıyorum ve çokta memnunum.
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant
185/50/14 toyo proxes t1r

Yukarı Dön
GökhaN Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
KURUCU / ID=1

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GökhaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 Saat 14:49
42 lik düz boruyla beraber ortayada çok büyük olmayan bi susturucu koydur son susturucu olarakta SS den başka egzoz takma hepsi aynı sesi çıkarıcak nerdeyse.

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rockwaryumm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 Saat 18:25

42 lik düz boruyla beraber ortayada çok büyük olmayan bi susturucu koydur son susturucu olarakta SS den başka egzoz takma hepsi aynı sesi çıkarıcak nerdeyse.

orta susturucu şartmı direk düz boru daha iyi olmaz mı sizce ses ve performans açısından ne farkı oluyo acaba. Benim aklıma yatan 42 lik boru ve son susturucu aslında
Yukarı Dön
GökhaN Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
KURUCU / ID=1

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GökhaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 Saat 18:41

orta susturucu şartmı direk düz boru daha iyi olmaz mı sizce ses ve performans açısından ne farkı oluyo acaba. Benim aklıma yatan 42 lik boru ve son susturucu aslında

ben her türlü kullandım.

51 düz boru devil egzoz, 42 düz boru devil egzoz en sonunda çok büyük olmayan bir orta susturucuyla aracın içindeki gürültü çekiş ve ses olarak istediğime ulaştım. 2007 2010 arasında 106 quiksilver kullandım.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 15 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 294 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 33854 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 103128 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 551 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 29902 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 52932 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1061 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 16205 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 559 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 427 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 382 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16915 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 1034 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 499 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3893 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 968 0 tulpar737
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 3177 1 Saido26
konu icon Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu son mesaja git 34638 27 Muhammed1983
konu icon 508 Otomatik Park son mesaja git 1846 0 tayfuny1
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 APRIL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 4
serdarcan34 3
samizel 1
Westbornova 1
Samet.akky 1
aziz271 1
kralbaba22 1
by_bozkurt 1
Hasan7478 1
Fatih4624 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English