![]() |
|
206 hararet sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Mart 2013 Saat 20:55 |
Aracımda hararet sorunu var. İlk olarak Şubat ayında Ankara'da yaklaşık sıfır derece havada trafikte dur kalk yaptığımda fark ettim. Daha sonra aracın suyunun biraz eksik olduğunu anladım ve 1 litre antifiriz ile bu sorunu çözdüğümü sandım. Fakat geçenlerde sorunun tekrarladığını gördüm. Su eksiltme yok ama hararet vardı. Bu kez Fethiye'deydim ve hava 10-15 derece civarındaydı. Aslında bu güne kadar pek dur kalk yapmadığım için fark etmemiş de olabilirim...
Daha 5 gün önce ustaya yağ değişimi için gittiğimde(bu sorundan hiç bahsetmedim) çırak aracın suyuna baktı ve içerisine yağ karıştığını gördü: "abi bu araba conta yakmış, bak suya yağ karıştırmış" dedi. Ustama sorduğumda da "bilemeyiz, bazıları su yerine yanlışlıkla yağ koyuyor, sen biraz bin bir bak olmazsa getir hallederiz" dedi... Şimdi açıkçası o ustama tekrar gitmek istemedim. Çünkü o Opel ustası ve artık işi çıraklarına bıraktığı için çok ilgilenmek istemiyor. Çıraklar da beceremiyor. Zaten fazla yağ koymuş velet bir de onunla uğraşacağım şimdi. İkinci bir şey eğer üst kapak açılıp conta değişecek taşlanacak ayarlanacak vs ise bu işler çok hassas işler sanırım(???). Ben bu yörede(Dalaman-Ortaca-Fethiye-Köyceğiz-gerekirse Muğla) kime güvenip bu işi yaptırabilirim. Onca masraf edip olayın tekrarlanmasını istemiyorum. Aracı bu haldeyken de satıp kimseyi kandırmak istemiyorum. Sevgili abilerim kardeşlerim, bana bir akıl verin... Düzenleyen anonem - 01 Mart 2013 Saat 21:09 |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dedikleri gibi conta yakmış olabilir, sabahları soğukken beyaz fazla beyaz duman olayı oluyormu? Birde yağını kontrol edin yağda sulanma varmı?
|
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
yarın sabah bir bakayım.. Conta yakmış araç neden beyaz duman yapar? Bilgi paylaşımı açısından soruyorum
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Egzostdan beyaz duman çıkışı veya su damlaması görünüyorsa, conta hasarlı, soğutma suyu yanma odalarına gidip ordan egzostan atılıyor demektir.
|
|
![]() |
|
Peki diyelim ki benim araba conta yaktı. Parçalarını internetten temin edip burada bir ustaya gitsem randıman alınır mı acep. Bu ilçelerde ustalar pek kötü malesef. Bir de bilmiyoruz sanıp kötü yedek parçayı bize iyisi diye geçiriyorlar. Bunu en çok gittiğim usta bile yapıyor malesef.
|
|
![]() |
|
O konuda yorum yapamam hocam parçayı temin edersiniz o sorun değilde gittiğiniz ustadan randıman alınırmı orasıda ustanın işçiliğine bağlı
|
|
![]() |
|
Hangi parçaları alacağım konusunda yardımcı olur musunuz?
Orijinal parça almak istiyorum ve de açmışken triger de değiştirmek istiyorum..
|
|
![]() |
|
Hocam bizim burdan söylediklerimiz sadece tahmin, önce ustanın teşhis koyması gerekir sonra gerekli parçaları listelemesi belki conta yanığı değildir bilemeyiz. Dün servise götürdüğümüz bi araç vardı soğutma suyuna yağ karışıyordu onun sorun yağ soğutucusundan çıktı yağ soğutucu patlamış yağı suyu birbirine karıştırmış.
|
|
![]() |
|
Pekala, tekrar bir ustaya göstereceğim o halde. Teşhis konunca parça hakkında yardım isteyeceğim. Siz iyi birisine benziyorsunuz teşekkürler. Bu arada bugün geç kalktım yine de gittim arabayı çalıştırdım. Haliyle hiç duman bulut göremedim ekzosda ama gidip elimi dibine kadar yaklaştırdım, elimin içini hafif nemlendirdi. Bu bir işaret olabilir mi? Yoksa çok mu safça soru soruyorum :)
edit: imla Düzenleyen anonem - 02 Mart 2013 Saat 12:35 |
|
![]() |
|
Yok hocam safça falan değil, öncelikle şunu söyleyelim hiçbirimiz burda usta değiliz sadece yaşadığımız sorunlardan veya forumda okuduğumuz sorunların çözümlerinden yola çıkarak tahminler yürütüyoruz,conta yanığında her zaman beyaz duman görünmez yada ilk etapta görünmez şimdilik sadece suya yağ karışıyordur zamanlada yağa su karışmaya başlayabilir. En iyi teshişi yine usta yapacaktır. Parça konusunda sıkıntı yaşamazsınız forum sponsorumuz şahin peugeot gerekli parçaların orjinalini uygun fiyata temin etmenizde yardımcı olacaktır. Forumda bende dahil alışveriş yapan üyelerimize her zaman yardımcı olmuştur
|
|
![]() |
|
Şimdi ustadan geliyorum. Yeni bir ustayla tanıştım. Peugeot ile belki hiç alakası yok ama onun için demirden olan her motoru tamir eder diyorlar. Usta kendinden emin bir şekilde yaparız ama içinden neler çıkar şimdiden kestirmek mümkün değil. Eğer ekstra masraf çıkarmazsa üst kapak contası ve triger değişimi için 250 TL'ye anlaştık. Ekstra şeyler çıkabilir dedi. Bunu söylemesinin sebebi çok titiz bir usta olmasıymış. Bozukluk gördüğünde hemen düzeltir ya da düzelmiyorsa değiştirtirmiş.
Bakalım ayın 15'inde gidip teslim edeceğim inşallah arabayı. Temel parçaları şimdiden alayım. Yani Üst conta takımı ve triger seti. Conta takımı 75 TL Triger seti iki marka vardı. isimlerini hatırlamıyorum ama biri 105 diğeri 145 TL idi. içlerinde bir rulman ve kayış var.. Ben sanayide fiyat aldım. Burada benimle bizzat ilgilenecek bir Şahin Peugeot yetkilisi var mı acep?
|
|
![]() |
|
semus ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2012 Konum: muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 253 |
hocam bende muğladayım.. sakın muğladaki servise götürme.. sanayide peugeot-citroen ustası var,yüksel usta.. adam sadece bu markalarla ilgileniyor ve işten iyi anlıyor.. gelip oona gösterebilirsin.. o sana akıl verir..
|
|
![]() |
|
Forum yöneticisi GökhaN'a mesaj atarsanız fiyatlar konusunda yardımcı olacaktır. Aklınızda olsun parçaları nerden alırsanız alın mutlaka orjinal parça alın
|
|
![]() |
|
Bilgiler için çok teşekkür ederim. Mutlaka bir gün işime yarayacak bilgiler bunlar...
Muğla'ya servise gitmeyi düşünüyordum. Gökhan beyi bulacağım çok sağolun sayın yönetici
![]() |
|
![]() |
|
Gökhan beye mesaj attım ama dönmedi...
Tanıyan var mı?
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
kusura bakma cevapladım. Mesajların arasına kaynamış. |
|
![]() |
|
candanxyz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 392 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı candanxyz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Egsoz dan su damlamasi aracin conta yakmasi ile alakali degildir.
Genellikle soguk havalarda gorulur. Yakitin iyi yandigina isarettir aksine. Aracin suyunda yaglanma gorulmesi koydugun antifrizle alakali olabilir. Parmagini soktugunda sana yagli gibi gelebilir. Düzenleyen candanxyz - 05 Mart 2013 Saat 13:02 |
|
![]() |
|
ama dur kalk yapınca hararet yükseliyor... termostat problemi olabilir mi bu da?
|
|
![]() |
|
ertanakar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ertanakar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hararetin nereye kadar yükseliyor, birden yukarı mı fırlıyor yoksa ısındıktan sonra fan açması gereken yeri mi aşıyor??
|
|
206 mı?şiddetle tavsiye ederim...
|
|
![]() |
|
yokuş çıkıyorsam ama yine de çok yavaş değilsem 90 -95 dereceye kadar çıkıyor. Eğer dur kalk yapıyorsam düz yolda 100 dereceye kadar geliyor. Dur kalka devam edersem 100 dereceyi geçiyor ve çok çabuk oluyor bunlar. Mesela 5 dakika dur kalk yaparsam 100 dereceye geliyor. Devam edersem 110'a geliyor. Durmak bilmiyor, tekrar hızlı sürmesem hararete doğru gidecek belli... Ve suda yağ var. Buna rağmen conta olmayabilir mi bu? Şu an havalar 10-15 derece.. Yazın ne olacak kim bilir..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |