|
"Catalytic Converter" ve "Anti Pollution" hataları |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
spark_ugur
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Şubat 2013 Konum: zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı spark_ugur
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2013 Saat 10:43 |
Arkadaşlar herkese merhaba;
2005 model 307 1.6 XR - LPG 'li aracımda "catalytic converter fault" ve "antipollution fault" hatalarını alıyorum. Araç çekişten düşüyor ve yığılıyor. Egzosdan "pat pat" şeklinde duman atıyor araç. LPG taktıralı 20.000 kilometre olacak. Taviseye edebileceğiniz sonuca ulaşmış bir çözüm yolu var mıdır? Bana önerilen çözüm yolları; 1-katalizörü değiştir. 2-katalizörü temizlet. 3-katalizörü iptal et boru taktır yerine. 4-ateşleme bobinini değiştir. Yardımlarınızı bekliyorum. |
|
ahmetismet
2. Vites 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2011 Konum: kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 500 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
|
bence bujilere baktır yakın zamanda değiştirmediysen pas yapmış falan olabilir.
|
|
neverThere
Yeni Astra HB 1.4 Turbo 140hp Active Select Sport 2013 |
|
spark_ugur
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Şubat 2013 Konum: zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı spark_ugur
|
Arabanın bujilerini değiştireli 1 ay oldu daha. Ondan olacağını sanmıyorum..
|
|
scorpion_enis
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Mart 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı scorpion_enis
|
Merhaba benimde başıma gelmişti o sorun. ilk bujileri değiştirdim düzelmedi sonra ateşleme bobinini değiştirdim düzeldi. fakat lpg enjektörlerinede baktır benim lpg enjektörleriden biride arızalı cıktı.
|
|
spark_ugur
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı spark_ugur
|
mesajda da bahsettiğim gibi;
araç sadece yağmurlu havalarda sorun veriyor. şu anda serviste ve beni aradılar araçta bir problem olmadıgını 2 3 gundur ıslatarak bindiklerini solediler. (şansıma yağmur da yağmadı) ama ben sırf bu arızadan dolayı aracımı satılığa çıkardım, satıyorum. :(
|
|
fatihgg
2. Vites Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aldıgınız yakıtla ve hava debımetresındede yapar.aracı ppye bagladınız arıza kodlarını paylasırmısınız
|
|
2003 307 1.4
2008 Leon |
|
spark_ugur
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı spark_ugur
|
kodları bilmiyorum hocam malesef.
|
|
elsoberano
4. Vites Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
|
aynı arızayı hafta sonu bende aldım 15 gün önce yağ bakımı yaptırdım buji tüm filitreler değişti .hafta sonu aracı çalıştırdım birden sarsıntılı çalışmaya başladı katalizör arızası yazdı motor arıza ışığı yanıp sönmeye başladı daha sonra anilop fault yazdı aracı benzine aldım kullandım sönmedi sonra bir miktar benzin aldım benzinde kullanmaya devam ettim sonradan arıza ışıkları söndü çalışmada bir sıkıntı yok 4 gündür tekrarlamadı.yakıtla alakalı olabilir diye düşünüyorum .konuyu takip ediyorum herhangi birşey olursa tekrar paylaşırım .
|
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|
emin15
1. Vites 10 - Temmuz - 1969 Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 97 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bilgisayarda çıkan kodları alabilirsen sana daha net bilgi veririz
|
|
spark_ugur
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı spark_ugur
|
ARKADAŞLAR HATA KODUNU YAZIYORUM:
P1340 - SÜREKLİ ARIZA 4 NOLU SİLİNDİRDE AŞIRI YANMA BOZUKLUĞU P1336 - ARALIKLI ARIZA BELİRSİZ SİLİNDİRLERDE AŞIRI YANMA BOZUKLUĞU BANA ARACA BENZİNDE BİNMEMİ SÖYLEDİLER HALEN ARIZAYI TESPİT EDEMEDİLER VE SORUN DEVAM ETMEKTE.. |
|
spark_ugur
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı spark_ugur
|
P1340 - SÜREKLİ ARIZA 4 NOLU SİLİNDİRDE AŞIRI YANMA BOZUKLUĞU P1336 - ARALIKLI ARIZA BELİRSİZ SİLİNDİRLERDE AŞIRI YANMA BOZUKLUĞU BANA ARACA BENZİNDE BİNMEMİ SÖYLEDİLER HALEN ARIZAYI TESPİT EDEMEDİLER VE SORUN DEVAM ETMEKTE.. |
|
berkant12
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2021 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı berkant12
|
Hocam merhaba sorun çözüldü mü aynı sorun bende 2 aydır devam ediyor. Kimse sorunu tespit edemiyor herkes üst kapak diyor. Ama Aşağıda belirttiğim sensörlerin çıkmasını taktık arabadaki titreme sorunu ve p1340 uyarısı gidiyor yerine sensör arızası geliyor. Sensörler uyumsuz galiba o yüzden arıza lambası yakıyor dedik ORJİNAL SIFIR 3 adet belirttiğim sensörleri aldım Arabada titreme ve p1340 arızası yeniden geldi. Çıkma parçadan titremenin olmaması sıfır parçada arabanın tiremesi anormal çözüm için yardımlarınızı bekliyorum ( ANKARA )
1920.LS ( EKSANTRİK MİL SENSÖRÜ 2 ADET 1628924280 ELEKTROVANA SENSÖRÜ 1 ADET ( ön taraftaki )
http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 47.94 47.94" width="16px" height="16px" fill="#dddddd"> http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 47.94 47.94" width="16px" height="16px" fill="#FFBB00"> |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |