![]() |
|
Peugeot 301 1.6 HDİ Yakıt Tüketim Testi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2013 Saat 20:10 |
Peugeot 301 ile Türkiye'yi kuzeyden güneye ile bağlamaya hazır mısınız?
Peugeot 301 Yakıt Tüketim Testi'miz Sinop'tan başladı! Hedefimiz 1 depo yakıt ile Türkiye'yi Kuzey'den Güney'e bağlamak. ![]() İlk durağımız Ilgaz'a ulaştık! Bir sonraki durağımız Safranbolu olacak. ![]() Safranbolu'dan merhaba! Yakıt tüketim testimiz Ankara'ya doğru devam ediyor! ![]() Peugeot 301 1.6 HDi ile ilk günümüz Konya'da sona erdi. Şimdi mola zamanı... Yarın sabah 08:30'da yolculuğumuza devam edeceğiz ![]() 301 yakıt tüketim testimize sabahın erken saatlerinde Konya'dan yola çıkarak başladık. ![]() Seydişehir'den Manavgat'a doğru yol almaya devam ediyoruz. ![]() Manavgat'ı da geçerek son durağımıza varmak üzereyiz. ![]() Türkiye'nin bir ucundan başlayan yolculuğumuz, saat 17:00 itibariyle bir diğer ucu olan Anamur'da sona erdi. ![]() Türkiye'yi kuzeyden güneye bağladık, 1164 kilometreyi geride bıraktık, Peugeot 301 1.6 HDi ile ortalama 100 km'de 3,5 litre yakıt tüketim değerine ulaştık! ![]() Peugeot Türkiye Facebook Sayfasından ALINTIDIR... Düzenleyen Serco05 - 05 Şubat 2013 Saat 20:12 |
|
![]() |
|
aknard ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 289 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hiç yakmasa daha iyiymiş :D
|
|
![]() |
|
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
birileri kalkıp hala Alman malı kaliteli diyorsa gülerim ben :) asıl kalite budur yolda bırakmayan araba kalitelidir... saç kalınlığı 1 cm olan demir yığını değil. heralde peugeot mühendislerininde zekası yetiyodur saç kalınlığı 1 cm kadar abartmayı :) ama insan beyni düşünmedikten sonra neye kaliteli diyeceğini şaşırır :)
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Yakıt deposu 50 LT. 100 KM 3.5 LT yaktığına göre toplamda 1 depo ile 1428 km gitmesi lazım, eksik bilgi vermişler ölçümde, kalan yakıt ve menzilide verselermiş daha bilgilendirici olurmuş.
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Kalite ve güvene bakarım. Hala da almancıyım ![]() 2 sene önce 94 model 310000km deki 3.16i ile didime gittim. Gece yol boş herkesde uyurken biraz hızlanıyım dedim 170-190 arası seyrederken yolda köpek gördüm ama kaçamazdım o hızla zaten köpekte yatıyordu. Üstünden teker geçmesin diye ancak ortayalabildim. Köpek ölüydü. Öyle bir küt sesi geldiki dedim 30sn sonra 4lüyü yakarım. ama 15dk sonra koku geldi baya kötü bir koku. Durdum baktım alta çok üzüldüm köpeğin bir miktar kanı ve tüyü vardı. Onlardan geliyormuş koku bir süre sonra geçti. Aynısı şahsen pejoda olsa (yer ile olan mesafeyi hesaba katmıyorum BMW nin altı yere çok yakın) yolda kalmıştık. Karter fln pertti. Bu arada 1.4 hdi aracım şehir içi 6.5lt yakıyor. uzun yola çıkarsınlar beni bakalım neler oluyo . ![]() |
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aynı yolu bir de tersine gitsinde görelim bakayım
![]() ![]() |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
Zagorka ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2012 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1444 |
Katılıyorum görüntü 0 |
|
![]() |
|
haSAN_307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2013 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı haSAN_307
şu yakıta bi çözüm getirseydik iyiydi
307 1,6 110Hp lpg de 0.30 Krş yakıyor
|
|
307 1,6 XT 2003 otomatik vites full
|
|
![]() |
|
Tersinede gitseler pek bişey değişeceğini sanmıyorum sonuçta başlangıç noktasıda bitiş noktasıda rakımlar eşit ikiside deniz seviseyi |
|
![]() |
|
Thomassee ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Thomassee
Ortalama bi değer bence. Bu sınıfta her araç aşağı yukarı bu değerlerde |
|
![]() |
|
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
koklamış daha ne olsun .
|
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|
![]() |
|
tavarish72 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tavarish72
Serco kardeş sen aldınmı aracını...bende 206 hdi kullanıyodum değiştirmek zorunda kaldım 301 eksiklerine rağmen aileye uygun bir araç.Motor sesi en rahatsız olduğum konu kaput bezi araştırıyorum.ben allure hdi aldım eksiklerini bilerek jettaya filan zaten gücümüz yetmezdi
![]() |
|
![]() |
|
Ben 206 hdi'ye binmeye devam ediyorum, hâlâ kararsızım değiştirmek konusunda, 301'in benimde en beğenmediğim yönü motor sesi oldu nerdeyse benim 206 kadar ses alıyor içine
|
|
![]() |
|
taskin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Mayıs - 1980 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2010 Konum: RİZE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
301 çıktıgı zaman hemen bir peugeot bayısıne gittim aracı görmeye ve bıraz husranla ayrıldım.. öncelikle motor sesi bayagı var, boya bitim noktalarda çapaklanma benzeri bir yapı işçilik eksiklileri hemen gözunuze batıyor.. Satış elemanı hemen bu araç ekonomik ve ucuz olması planlandıgı için ufak tefek hatalar var dedi. 206 1998 yıldan yollara çıktı ve araçta barız bır ucuzluk ve hata kendi sınıfında bulamazsınız ki yıl 2013 araba sırf fıyat duşuk olması için her şey yapılmış ve olmamış..aracı kullanırken bır guvensızlık hıssı veriyor..
|
|
Peugeot 206 1.4 hdi look
|
|
![]() |
|
tavarish72 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tavarish72
yo aslında sürüşü zevkli bir araba...206 hdi bende kullandım.sedan olarak dizel bir araç almaya kalktığımızda fiyat yükseliyor.linea aveo çok mu iyi sizce onlarıda test ettim 301 den iyi değiller...50 60 bin arası jetta astra sedan gerçekten iyi...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tavarish72
serco kardeş 206 hdi iyi ancak km yükseldikçe satması zorlaşıyor ve değeri düşüyor.120.000 deki aracımı uzun süre satamadım.artık herkes uyandı...tabi sen bilirsin rapid ve clio symbol geliyor birde onları test et....
|
|
![]() |
|
Benimde 117.000 oldu bugün muayeneyi yaptırdım muayenin hatrına biraz daha binerim sanırım, bu arada bencede 301'e fiyat performans açısından bakmak lazım, 41 bin liraya full dizel sedan aracın vermesi gereken herşey mevcut bence, görünüş olarakta herkesin aksine ben çok beğendim, lineanın lafı bile edilmez.
Düzenleyen Serco05 - 08 Şubat 2013 Saat 22:02 |
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bunların 110 lukları yok değil mi Serkan abi?
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
Yok Mahmut, 110'luklarıda yok, dizel otomatikleride yok, e-hdi'de yok, start&stop'da yok, en ucuz maliyet için hiç bişey yok :) |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tavarish72
motor sesi için biraz izolasyondan sonra rahatsız etmicektir sanırım ancak iyi bir döşemeci bulmak lazım.Fransa'ya email yazdım.Genel müdürlük aradı.Fransa da bile henüz motor kaput keçesi üretilmemiş.Ama dışardan yaptırcam orjinali gelince taktırırım.Şahin peugeotu aradım 70 tl ye getrtebiliriz dedi bir bayan ama o riski alamam...Henüz 250 km yol yaptım 50 tlye ortalama 5.4 yaktı 206 kadar seri bir araç sadece daha büyük...
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |