![]() |
|
peugeot 206 dizel? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
jpm06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2013 Konum: Balikesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 197 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 Saat 13:05 |
uzun zamandır sitenizi misafir olarak takip ediyorum.maddi sebeplerden dolayı volvomdan vazgeçip geçen hafta uzun bi pazarlık sonucu 2002 model peugeot 206 aldım. Ararcı aldığıma pişman oldum dersem yeridir. Aracı almadan önce bilgisayarlı teste soktum 70 lira vererek orda aracın sadece ön rot ayarı yapılması gerektiğini söylediler. Bende güvenerek aldım arabayı. Aldığımın ikinci günü araçta 60 km hızdan sonra aracta bi uğultu başlıyor ve yavaşlamadan ses kesilmiyor. Aynı zamanda araçta bir çekişte güç düşüşü olmaya başladı. Fakat devir saati 2000 devire gelince çekiçte bi anormallik olmuyo. Nasıl oluyo da ikinci günde böyle bi sorunla karşılaştım bilmiyorum. Şimdi aracı servise götürcem ama ne olduğunu bilmediğim için hiç değilse bilen bi arkadaşa sorarak sorunun ne olduğunu bilerek gitmeyi düşünüyorum. yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. |
|
![]() |
|
loiz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hızlandıkça uğultu varsa ön teker bilyalarını kontrol etsinler.uğultunun sebebi o.volvodan sonra 206dan yüksek bi çekiş beklemeyin,ancak dediğiniz gibi bi çekiş düşmesi varsa enjektör ve turbo en büyük etkenler umarım sorun çıkartmazlar.aracınıza dip gaz basıp eksoz dumanını kontrol edin.ilk basarken bi duman atıp sonra basılı tutarken duman atmıyorsa çok iyi.hatta çekişten bile düşmemiştir.ancak siz gaza basılı tutarken arkayı dumana boğuyorsanız enjektörleri kontrol ettirmeniz gerekir ki pahalı bi işlemdir.aracınızın dizel oldunu varsayarak yazdım bunları. uğultu bilyadan basit 90 100 liraya hallolur umarum başka şeyler çıkmz
|
|
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı '04 golf V 1.6FSI siyah |
|
![]() |
|
emin15 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Temmuz - 1969 Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 97 |
hava debimetresini temizle 4 teker bilyanı kontrol ettir
|
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
guc kaybini debimetreden yapabilir benimde basima geldi arizali ise temizlemek ise yaramaz fisini cekin arac kendine gelirse ariza ordandir
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
jpm06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2013 Konum: Balikesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 197 |
valla hocam şu an için hiç bişey yapamıyorum malum maddi sebepler o yüzden acil durum olmadığı sürece araç kullanımıyorum inşallah en kısa sürede halleder sonuçları paylaşırım burda
|
|
2002 peugeot 206 1.4 hdi xr
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
aracı almadan önce forumu takip ediyorum demişsiniz. keşke aracı almadan önce burda bi konu açıp almayı düşündüğünüz araçları bize yorumlatsaydınız. yada forumda çoğu zaman satılık araçlar çıkıyor burada tavsiye üzerine bi 206 dizel alsaydınız.
bende 2 sene önce 206 dizel arac aldım ama sorunsuz biniyorum. 2. el araç almak biraz tecrübe ve şans istiyor malesef. pişman olmak marka yada modelle alakalı değil. hor kullanılmış, zamanında bakımları yapılmamış vs. bi araç herzaman sıkıntı doğruyor. Allah kaza bela vermeden binmeyi nasip etsin..
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
amin hocam amin zaten ben takas yolu ile aldım aracı benim volvoyu ne hikmetse kimse takasa yanaşmıyo tesadüf eseri bi arkadaş la el sıkıştık benim anlamadığım nokta arabayı teste soktum hiç bişey görünmedi adam 45 dk arabanın her tarafına baktı tamam dedi eleman bende ona güvenerek aldım arabayı.
|
|
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
dediğin problemleri o tamam diyen elemana göster bence. -senin tamam dediğin arabada bunlar çıktı ne iş? bide 70 lira paramı aldın- derdim senin yerinde olsam. ama sana kalmış çok büyütülecek sıkıntılarda değil gibi ..
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
test merkezleri hikayeden ibaret bana kalırsa ben hiç güvenmiyorum. kalibrasyonunu yapamadıkları dyno tarzı aletlere sokuyorlar aracı. Adam motoru açıp yağ var mı diye bakıyor. Motoru dinleyim çıkıyım baskı balatayı, freni, yol tutuşunu düz yoda giderken sağa sola kayıyor mu ? bunlara bakmak lazım. motoru 70C seviyesine gtirince araca 3-2,4-3,5-4-5 gibi seri hareketlerle çekişini ve tepkisini incelemek lazım. Bunlar zor işler değil az çok arabaya biniyorsanız siz de yaparsınız.
Bir yakınım araba almadan 3 yere gitti. Bu computest diye geçiyor. 3 yerden de öyle komik sonuçlar çıktıki satıcı adam bile şaşırdı herhalde geceleri arabayı götürüp kaza yapıyorlar fln dedi. Arabayıda az çok biliyorduk. Ustaya gittik abi bundan boya yok sadece pasta üst katmanı inceltmiş dedi. Arabada önemli olan direk ve kaputtur onlar boyasızsa gözün kapalı alacaksın dedi. Motoru açtı turboya giden hava hortumunu söktü bak gaz da yok yağda yok temiz dedi bir de tur attı. arabayı aldık şuan çok ta memnun. Computeste kalsa pertti araç. Bununla geçiş olsun diyelim. Bunlar arkadaşında dediği gibi küçük ama mide bulandıran cinsten sorunlar. Muhakkak basit çözümleri vardır. Biraz araştırıp iyi bir usta bulmak lazım. Ankara da simge pejo var servis konsunda baya iyiler bir gidin derim. |
|
![]() |
|
_ali_ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
Testler bilgisayarlar falan mutlaka yapılmalı tabi ama araca binip şöyle bir 90'la falan gidişine kullanımına, sesine, hararetine, rahatlığına, çekişine vs. bakmadan almamak lazım.
Ama yine de 2.elde en temiz araçta bile ufak tefek şeyler çıkması doğal, mesela benim aldığım araç arkadaşımındı, yani bildiğim arada kullandığım araç ama ona rağmen aldıktan 2 gün sonra cama çamur sıçradı, temizlemek için silecek suyuna asıldım ve su çıkmadı, silecek çamuru cama sıvadı bir güzel, zor kenara çektim, meğer kaput altından fıskiye boruları çıkmış, o kadar kaput açıldı bakıldı hiç görmemişiz :) |
|
206 1.4 + LPG
|
|
![]() |
|
arkadaşlar sonunda c.tesi günü yaptırabildim arabayı porya bilyasını değiştirdiler. daha sonra araçta bakım yapılırken direksiyon hidroliğinin borusunun çatlak olduğunu gördüler. Ufak bi ek parça ile halletllik. Az kalmış bende bu direksiyon sertleşmeye başlıyo diyodum. Dediğiniz gibi Simge peugeot a gittim. Aracımı sonunda uğultu olmadan kullanabiliyorum.
|
|
|
|
![]() |
|
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
gözün aydın geçmiş olsun arkadaşım. umarım aracın bundan sonra sıkıntı çıkarmaz. güle güle kullan kazasız belasız inşallah..
|
|
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |