![]() |
|
Yeni 306'm ve eksiklerim |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mur4tkilic ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mur4tkilic
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 Saat 02:01 |
Merhabalar
Foruma yeni üye oldum aracımda yeni zaten ilk Pug aracım 306 aldım ancak aldığıma biraz pişman oldum :) Aracımı tanıtarak başlayayım 2001 model 306 XR Platinium Çin mavisi Bağcılar oto center da bir galeriden aldım citroen saxo vts almaya gitmiştim 185 hp olması ilgimi çekti ancak aracın defalarca kaza yapması hiçbir yerinin düz orantılı olmaması ve motor altındaki şasenin burma bilezik gibi olması beni o araçtan anında soğuttu zaten o aracı almak zeka ile ters orantılıydı :) oto center dan çıkış yaparken gördüğüm mavi 306 ilgimi çekti üzerindeki numarayı aradım adamlar geldi dükkanı açtı (Sağlık Otomotiv) ve anlaştık neyse aracı aldım ancak hergün yeni bir eksik daha çıkmaya başladı önce V kayışı koptu doğru tamire :) arkadaşım sağolsun uğraştı birkaç gün liste aşağıda V kayışı tamiri motor bakımı ön takım sağ kapı kolu kırıktı değişti Top aynaların yerine orjinal aynalar geldi arka silecek motoru ve silecek değişti fren balataları ve bakımı yapıldı (anında duruyor :) ) vs. 800 tl masrafım oldu ancak bununla bitmedi aracın eski sahibinin kazıkları başladı katalizatör sökülmüş 400 tl çıkmasına istendi aracta angel farlar ve karartılmmış stoplar bulunmakta orjinalleri için 800 tl istendi sağ ön kapı kilit pompası ve kapı cam ayarları ve şöför kapısı için 350 tl istendi üzerinde xenon farlar varmış sökülmüş 200 tl istendi sağolsun eski sahibi katalizatör ile yetinmemiş komple egzostu söktürüp yerine 30 yerinden patlak murat 131 egzostu takmış onun komple değişimi 600 tl istendi el freni tabancası arızalı 300 tl istendi lastiklerin hepsi birbirinden farklı jantların değişmesi lazım 1300 tl istendi iç konsol boyaları atmış karbon kaplanması için 200 tl istendi minibüs kornası vardı üzerinde 35 tl verip değiştirdiim vites kutusu 12 vites varmış gibi sağdan sola soldan sağa 50 cm gidip geliyor aşırı boşluk var 1. ve 3. viteslerde senkromanj denilen icatların değişmesi lazım şanzumanı açmak 400 tlden başlıyor direksiyona nedense bir kaplama yapılmış sökülüp tekrar deri kaplanması 125 tl aklıma geldikçe bu listeye eklerim bu tür sorunları atlatmış olan arkadaşların bana vereceği akıl fikir ve tavsiyelere son derece açığım şimdiden teşekkür ederim |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam aracı almadan önce bi usataya göstermedinizmi? yazdıklarınızın bi kısmını almadan önce kendiniz anlamış olmanız lazım.
|
|
![]() |
|
mur4tkilic ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mur4tkilic
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tabiki gösterdim ama kimse katalizatöre bakmadı mesela yada el frenine veya kapılara yada egzosta :) yani biraz sürpriz oldu gelişmeler ve inanıyorum bir bu kadar daha masraf çıkacaktır. Benim kızdığım nokta aracın eski sahibinin yaptıkları bana bu kadar masraf açanda bu zaten
|
|
![]() |
|
loiz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
harbiden görünür o kadar sıkıntısı olan bir aracı nasıl bir hevesle aldınız?
neyse alınmış artık.. tavsiyem katalizör taktırmak yerine yeniden düz boruyla yeni eksoz yaptırın orj kazanlar çok ta pahalı değil diye biliyorum.görsel şeyler zamanla hollolur önce vitesi halledin derim. |
|
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı '04 golf V 1.6FSI siyah |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mur4tkilic
Katalizatör taktırmak zorundaymışım çünkü olmadan muayeneden geçemiyormuşum böyle bilgi aldım aslı varmıdır ?
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Hocam kapılara bakmamış, katalizöre bakmamış, egzoza bakmamış, şanzımana bakmamış, frenlere bakmamış, en iyisi siz bu ustanın önünden bile geçmeyin daha, bu aracı alsında bizede ekmek parası çıksın diye düşünmüş sanırım. Katalizör ve muayene konusuna gelince geçtiğini iddaa edende var geçemediğini iddaa edende sanırım kontrol eden elemanla alakalı |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mur4tkilic
Katalizatör için 800 tl fiyat verende oldu 400 tl de hani ödünç alınacak birşey de değil ki söküp takması bir eziyet aracın muayenesi yok lpg düşünmüyorum açıkçası ilk aldığımda 70 krş yakıyordu şuan 50 krş a düştü bakımlardan sonra egzost değiştikten sonra düşermi bilinmez eski bir performans hava filtresi var tüm bakımlarını yaptıktan sonra hem normal hemde full devirli kesicili bir yakıt testi yapıcam 50 krş geçmemesi durumunda lpg takmak istemiyorum ancak muayene için katalizatör almam gerekecek sonrasında söktürmem de gerekecek sıkıntılı bir durum keşke muayeneli araç baksaydım diyorum kendi kendime aracı 12 bin tl ye aldım masraflar ile birlikte 15 bin tl olacak açıkçası biraz aptallık oldu yani 15 bin tl ye pırıl pırıl bir araç alabilrdim ama yinede seviyorum aracımı kullanmak zevk veriyor bana
|
|
![]() |
|
loiz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
tüv muayene istasyonlarında eksoz muayenesindne geçemezsiniz ama sanayide özel eksoz muayenesi yapan bi yere uğrayın ne arabalar geçiyor sizde geçersiniz.yalandan katalizöre bütçe ayırmayın en azından daha acil işleriniz varken |
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mur4tkilic
katalizatörü atlatmak için egzost muayenesini geçmek yetiyormu? yani tüvtürk bakmıyormu katalizatöre ?
|
|
![]() |
|
Egzoz muayenesinden dışarda geçipte tüvtürkte genel muayeneden katalizör olmadığı için kalan var aynı zamanda geçende var, muayeneyi yapan elemanla alakalı sanırım, kimi farketmiyor yada umursamıyor kimide ağır kusur yazıyor. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mur4tkilic
O kadar uğraşıp tek katalizatörden kalırsam o tüvtürk çalışanını çıkışa kadar bekleyip ortalama 1 saat döverim :) buna bir çözüm bulmam lazım canım çok sıkılıyor aslında almak istiyorum yarın birgün aracı sattığımda alan kişi arkamdan küfür etmesin diye ancak 800 tl vermek te beni 1 ay hareketsiz kılacaktır yani can sıkıcı bir durum çaresizim
|
|
![]() |
|
Aynı konuda iki ayrı kişinin mesajı biri geçmiş diğeri geçememiş işiniz biraz şansa kalmış.
''Merhaba arkadaşlar 2005 Vtec II aracımda kat. iptali var ve haliyle muayeneden geçemedim. Katalizör eski sahibinde iptal edilmiş olduğundan elimde katalizör yok. Katalizör iptal etmiş arkadaşlar bana bir günlüğüne kiraya verirlermi acaba, sadece muayeneye giderken bağlatıcam sonra tekrar söktürücem.İstanbuldayım, yardımlarınızı bekliyorum'' ''bende cıvıc sport war kat ıptalı war adamlar hıcbısey demedı'' |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mur4tkilic
İşimi şansa bırakıcam artık lpg ye ihtiyacım olmasa bari 1000 tl lpg 800 tl kat bana ağır gelecektir aracın daha bir ton masrafı var hang birini yapayım lanet olsun bu tüvtürke
katalizatör kiralama gibi bir durum söz konusu ise onada razıyım varmıdır acaba satan veya kiralayan? |
|
![]() |
|
Kiralayanlar var ama araç modeline uygun bulmakda biraz şans, İstanbulda nerdesiniz yarın bi kaç yerle görüşüp haber veririm size, ayrıca alttaki bağlantıya tıklayıp kendinizi tanıtırsanız sizi daha yakından tanımış oluruz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mur4tkilic
İlginize teşekkürler pm olarak mobil numaramı göndericem iyi geceler
|
|
![]() |
|
PERFORMANS EGZOZ ÇETİN USTA 0532 / 2179467 Şirinevlerdeymiş yarın bi arayın görüşün.
MUAYENEYE HAZIRLIK YAPARKEN KATALİZÖRÜNÜZÜ KONTROL EDİYORUZ - KATALİZÖRÜNÜZ TIKANMIŞSA MUAYENEYEDEN GEÇMİYOR KATALİZÖRSÜZ ARAÇLAR MUAYENEDEN GEÇMİYOR MUAYENEDEN GEÇİŞ İÇİN KATALİZÖR KİRAYA VERİYORUZ MONTAJI BİZDEN Düzenleyen Serco05 - 02 Şubat 2013 Saat 03:44 |
|
![]() |
|
silivriserdar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı silivriserdar
Aynı araçtan Bendede var ama allaha şükür herhangi birşeyi yok. Aslında temiz olanı çok iyi bu arabanın ben çok memnunum herhangi bir şikayetim yok. Keşke bir servise götürmüş olsaydınız ama işte burada en önemli şey satan kişinin dürüst olmasıdır.
|
|
peugeot 306 xr platinum 2001 model 1.6 benzin & lpg 06 plaka füme renkli
|
|
![]() |
|
katalizörü iptal edip kazanını sökerseniz tüvde sıkıntı çıkabilir.aracınızda kat iptal edilip yerine düz boru yapılmışsa tüv yokluğunu farkeder,ancak bende olduğu gibi sadece kazanı boşaltılmışsa (kazan yerinde içi boş) sıkıntı çıkmadan tüvden geçebilirsiniz
|
|
|
![]() |
|
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
arkadaşım sıkma canını zamanla düzeltirsin aracının eksiklerini.ben 8-02-2011 de muayeneye gittim. ve geçtim. ancak aracımda katalizör yoktu. haftaya muayene geliyor bakalım bu seferne olacak?buradan bildiririm size. oto centerdan almışsınız onun yanında automall diye bir site daha var. orada 100tlye ekspertiz hizmeti veren bir kuruluş var. haberlere de çıkmış adamlar. sadece km. garantisi vermiyorlar. keşke almadan oraya gösterseydiniz. bir dahakine aklınızda bulunsun.
|
|
2001 206xt 1.6
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |