![]() |
|
Lpg li Aracım Çok Benzin Yakıyor!!! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
aslan85 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2012 Konum: memur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2013 Saat 14:03 |
Mrb arkadaşlar aracım lpg li ama ayda yaklaşık 60 tl benzin koyuyorum sadece şehiriçi kullanıyorum..geçen ay bujilerini ve filtresini değiştirdim belki bunlardandır diye ama yinede yakıtta bi değişim olmadı lpg normal yakıyor ama benzin biraz fazla yakıyor gibime geldi bunun nedeni neden kaynaklanabilir acaba?
|
|
2003 model 307 1.6 tiptronik vites benzin-lpg
|
|
![]() |
|
aslan85 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2012 Konum: memur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
güncel..
|
|
|
|
![]() |
|
arkadaşlar bilgi olan kimse yokmu ya?
|
|
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Hocam benzin tüketimini nasıl ölçüyorsunuz benzin bitene kadar kullanıyormusunuz yoksa göstergeye göremi hesaplıyorsunuz, göstergeden hesaplıyorsanız ve psa modülü takılı değilse araç lpg'de giderken benzin göstergeside düşer ama depodaki yakıt azalmaz
|
|
![]() |
|
hocam depoyu lpg de fullüyorum 30 tl de benzin atıyorum genelde ortalama 300 km yol gidiyorum ve yol bilgisayarında benzin uyarısıyla birlikte yakıt ışığı yanıyor ve ibre boş olduğunu gösteriyor deponun bende tekrar benzin atmak zorunda kalıyorum..ve sürekli şehiriçi kullanıyorum
|
|
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Hocam aracınızda psa modülü takılı değilse araç benzinde gittiğini sanıyor ve gösterge düşüyor, doğru ölçüm için ya depoyu tam doldurmanız yada tam boşaltmanız lazım.
|
|
![]() |
|
ertanakar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ertanakar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşım kışın 60 tl benzin harcaman normal...Benim peugeot 206 lpg'li aracımda şu an aynısını yakıyor ama şikayetçi değilim..Benim aracım geçen sene çok daha fazlasını yakıyordu..aracın oksijen sensörünü değiştirttim şu an daha iyi..Ve kışın her çalıştırmada benzinle yaklaşık 1,5-2 km yol gittiğini düşünürsen 1 haftada 20-25 tl'lik benzin harcayabilir..Ben benzini fulleterek ölçtüğümde kilometreye 45 kuruş yakıyordu..
|
|
206 mı?şiddetle tavsiye ederim...
|
|
![]() |
|
hocam benim arkadaşımda da lpg li araç var inanın 50 tl lik benzin atıyo ona 3-4 ay gidiyor..ben benzini fulleyerek yada tam bitirerek nasıl ölçüm yapabilirim acaba?
|
|
|
|
![]() |
|
Hocam depoyu tabanca atana kadar doldurun km'yi not edin, 1 ay sonra tekrar doldurun kaç liralık benzin alırsa 1 ayda o kadar yakmış olursunuz.
Yada depodaki benzin bitince 50 tl'lik benzin alın tekrar bitene kadar bekleyin kaç günde biterse 50 tl o kadar gün gitmiş olur Birinci yöntem daha sağlıklıdır, ikinci yöntemin benzin pompasına zarar verme ihtimali vardır |
|
![]() |
|
yardımcı olduğunuz için tşk ederim arkadaşlar saolun..
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |