![]() |
|
307 Yakıt Tüketimi Hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
MadLyMadD ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MadLyMadD
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2013 Saat 19:28 |
Arkadaşlar,
Kullanmış olduğum aracımla ile ilgili kafama takılan şeyler var. Konu hakkında bilgilerinizi rica ediyorum. Aracıma çoğunlukla Bp istasyonlarından yakıt alıyorum. Farklı olarak sorunu yaşamadan önce Opet istasyonundan yakıt aldım. Yarım depo çizgisi sol tarafında görülen çizgi üzerine kadar denk geldi belki yakıtın tam hakkı ora değildi ya da kış şartlarında azda olsa yakıtın fazla yaktığını düşünelim tüm bunlara neden olan yarım depo çizgisinin bir altındaki çizgiden diğer çizgiye araç trafikte 55 kilometre yol yaptı bu bana çok geliyor. Nedeni sizce ne olabilir? Yakıt göstergesini aklınızda canlandırmak için örnek fotoğraf paylaşıyorum. |
|
Peugeot 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
Mehmet38 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2012 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 147 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gidilebilecek km sayacı yada göstergedeki çizgilerin çok bağlayıcı olduğunu düşünmüyorum.Lpg ile 100 km gidene kadar göstergede düşüş yaşanmamasına rağmen 20-40 km sonra iki çizgi birden düşebiliyor.Toplam LT ölçümü sağlıklı veriyi verir ama soru işareti devam ederse aracı PP 2000 e baglatabilirsiniz.
|
|
![]() |
|
MadLyMadD ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MadLyMadD
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gösterge çizgilerinin bağlayıcı olmamasını düşünmen şaşırtıcı aklıma debriyaj bitikliğinden kaynaklı alabileceği ihtimaller arasında geliyor. Çok normal mi? O çizginin bir kademede 55-60 km yapması aklım almadı.
|
|
Peugeot 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Hocam çizgiler bence de ölçümde anlamlı sonuçlar vermeyebilir. O nedenle bence (ki ben öyle yapıyorum) mümkünse fulleyin 100 km gidip sonra tekrar fulleyip ne kadarlık yaktığınızı kontrol edin. Ben fullerken petroldeki adama çok zorlama diyorum böylece her iki seferde eşit almaya çalışıyorum. Bu şekilde daha sağlıklı sonuç alabiliriz.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MadLyMadD
Yakıt alıp denemeyi düşünüyorum. Umuyorum sorunsuz sonuç alabilirim. Konu ile ilgili fikri ya da bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
|
|
Peugeot 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
individual ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2008 Konum: kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 996 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı individual
Yol bilgisayarınızda ortalama tüketim kaç lt gözüküyor
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MadLyMadD
Yol bilgisayarı yakıt tüketimini belirtmiyor. Yani böyle bir özelliği yok biliyorum.
Düzenleyen MadLyMadD - 24 Ocak 2013 Saat 22:56 |
|
Peugeot 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
EnSoNiQ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2012 Konum: Çankırı Durum: Aktif Değil Mesajlar: 512 |
sizin aracınızda yok ama full modellerde var
|
|
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MadLyMadD
Öyle deme 307 ime. Forumda yol bilgisayarı ile ilgili arkadaşlar sağolsun bir şeyler paylaşmışlar. İnşallah olacak.
|
|
Peugeot 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
EnSoNiQ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2012 Konum: Çankırı Durum: Aktif Değil Mesajlar: 512 |
tabikide sonradan eklenebiliyor :)
|
|
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Olur hocam kol işini halledin çalışır muhtemelen çalışmazsa servisden aktif ettirirsiniz olur. |
|
![]() |
|
NightKiss ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2013 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NightKiss
Kış şartları ve kısa mesafe gidiş gelişlerinden kaynaklanıyordur muhtemelen.
Aynı benim araçta aynı şekil. Örneğin full depodan tam yarım depoya 360 km de geldi. yakıtı bitirince ne kadar yaktığımı yazarım sizinde bilginiz olur
|
|
Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak, ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MadLyMadD
Her ihtimali düşünüyorum tabi hani denir ya yakıt cimrisi böyle bir araçta bu tüketimi yapınca hoş durmuyor. Sağol yinede abi.
|
|
Peugeot 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |