![]() |
|
bow fault nedir? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
doritos ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2013 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2013 Saat 22:50 |
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim.Başıma çok ilginç bir sorun geldi .2004 model peugeot 307 hdı xr model bir aracım var.Aracı çalışdırdıgımda 2 hata mesajı alıyorum birincisi antipolution fault digeri ise bow fault ,antipolution hatasının önemli olmadıgı ya da ne oldugunu ögrendim.Ama bow fault hatası nedır bir türli çözemedik.özel servise götrdüm aracı başımıza ilk kez geliyor dediler araştırdılar saga sola sordular ama bulamadılar.
Yardımınıza ihtiyacım var nedir bu bow fault ,ve önemlimidir. sözLük anlamı yay-kutu-kase gibi anlamları var.. |
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ilk kez karşılaşıyorum ben de hocam, bayağıdır okuyorum sıkıntılar hakkında falan ama karşılaşmamıştım. Bazı yabancı kaynaklarda bunun akü ile ilgili olduğu söylenmiş o nedenle öncelikle şunu sorayım son zamanlarda hiç aküyü çıkardınız mı sistemden hatta tabiri caizse çat diye çıkarıp köşeye mi koyuldu. Genelde bu tip sıkıntılar akünün sökülmesine dikkat edilmediği zaman ortaya çıkabiliyormuş. Akü kutup başlarını sökmeden önce BSI dediğimiz beynin uykuya geçirilmesi gerekiyor diye biliyorum. Aksi takdirde sıkıntılar ortaya çıkabiliyor (ama tabi BOW fault olayı ile doğrudan ilişkisini tanımlayamam). Ayrıca akünüzün durumu nedir? Tavsiyem aşağıda linkini verdiğim başlıkta Aykut hocamın dediği şekilde 3 dakika kuralı ile (orada dediklerini baştan sona uygulayın) akü kutup başlarını söktükten sonra tekrar takın, hatta mümkünse yeni bir akü ile deneyebilirsiniz.
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20338&title=aku-kutup-baslarini-sokerken-3-dakika-kurali Dediğim gibi direkt bundan kaynaklıdır diyemiyorum ama okuduğum bazı ingilizce kaynaklarda sorununu bu şekilde çözenler var sizinde denemenizde bir zarar yok. Umarım sorununuzu çözersiniz. Kolay gelsin.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
doritos ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2013 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İlginiz için teşekkürler hocam,Benım arabam biraz proplemli oldugu için son gittigim tamirci akü ile oynamıs olabilir.Bsi İle proplem yasadım yağmurdan su alıyordu onu degiştirdim arkasından arka sol sinyal lambasının yanmaması ve bagaj kilidi ile ilgili proplemden dolayı sanko sanayi sitesinde bir elektrikçiye gittim.Sabah 10 da baslayan tamir çalışması aksam 9 a kadar sürdü sinyali yaptılar,bagaj kilidi için çalısırlarken saglam olan şöför kapı kilidini bozdular,ve saglam arabadan önce airbag hatası arkasından antipolution fault ,ve son olarakta bow fault hatası vermeye basladı.Arabayı bana bu sekılde teslim ettiler elimizden gelen bu dediler :F
ERtesi gün kıxımın rahatsızlıgından dolayı kocaeli yollarına düşmek zorunda oldugum ıcın aracı aldım,sorun cıkarmaz git gel dediler ,sultangaziden yola cıktım ilk gişelere gelir gelmez aracın motor kısmının yandıgını farkettim dumanlar yükselince acill arabayı emniyet şeridine çektim,kaputu acar acmaz ne göreyim bütün motor alev almıs cayır cayır yanıyor.şAşkınlıkla ve telaşla çevredeki duyarlı vatandaşların yardımıyla aracı cok zarar ugramadan söndürdük.Eksoz kalkanı alev almıs oda cevredekı bütün plastik aksamı yakmıs ,,, Neyse arabayı bir çekici yardımıyla sanko sanayi sitesinde özel bir peugeot bayisine çektirdim.Araç bir ay orda kaldı motor ksımındaki plastik aksamlar degiştirldi.Ama gel gelelim buantipolution fault ve bow fault hatasını devamlı olarak veriyor.Ha birde bu musluga benzeyen ışık aracı ilk çalıştırdıgımda sönmüyor ,kontagı kapatıp tekrar açınca gidiyor.Peugeot servisi aracı bana bu şekilde teslim etti yapamadıklarını söylüyorlar... Anlıcanız ne yapıcagımı sasırmıs durumdayım ..Yardımlarınızı bekliyorum.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |