![]() |
|
otomatik şanzıman |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
lazkopatmaso ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı lazkopatmaso
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 Saat 20:45 |
Herkese merhaba.. doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum ama herkesin bilmesi gerektiğini düşünerek buraya yazıp ilgili arkadaşları bilgilendirmek istedim. yeni gelenler bölümünde de belirttiğim gibi 106 xs sahibiyim ve aracı aldığım yaklaşık 1 ay oldu. aracın alımına önceki aracımla takas yapılarak babam karar vermişti. önceki aracım r21 2000 motordu. ilk defa 106 segmentinde küçük bir araç kullandım ve ilk tu atışımda aracın gidişini pek beğenmedim. babam eski sürücü olup iyi bir ustadır. ve araç performansının iyi olmadığını belirttiğimde 2000 cc motora alıştığımı 1.6 nın hafif geldiğini söyledi. ancak yakıt tüketimi çok fazlaydı. bu günün lpg/lt fiyatına göre 72-74 tl arasında lpg tankı doluyor. ve 150 km gidiyordu. daha sonra çok fazla yakıyor diye gaz ayarı yaptırdım. şüphelerim devam ettiği için otomatik şanzımancıya götürmenin uygun olduğunu düşündüm. yönetici arkadaşlardan rica ediyorum vereceğim adresi usta ismini kaldırmasınlar çünkü yediğim kazığı herkes bilsin ki bir başkası yemesin. neyse ikitellideki sanayi sitesinde ats şanzıman (nail usta) var. gittim babamla birlikte ve tamı tamına 4 saat bekledik başında herhangi bir dümen yapılmasın diye. çünkü otomatikçiler istanbul dahilinde pek fazla kişi anlamadığı için sınırlı sayıdalar. doğal olarak ne derlerse eyvallah demek zorunda bırakıyorlar. gelelim tamir faslına adam ilk önce mekanik beyin dedi değiştirdi düzelmedi. yağ kalitesiz dedi değiştirdi düzelmedi. tabi her seferinde "abi komple yapılması gerekiyor" ibaresini ekledi. son aşamada elektronik beyinin değişmesi gerektiğini söyledi değiştirdikten sonra anlaşıldı ki şanzıman 2. viteste takılı kalmış ki bu otomatik 3. vitesli doğal olarak sürekli 2. viteste gidiyor. neyse 850 tl masraf çıkardı bizim de hoşumuza gitti masraftan kurtulduk dercesine.. yaklaşık 1 hafta kulandım ve 3. vitese geçerken boşa düşmeye başladı. doğal olarak tekrar nail ustanın yanına gittim. gitmemle beni ilgilendirmez ben size komple yapılması gerektiğini söyledim dedi. bu heriften gıcık kapmış olacağız ki başka ustalar aramaya başladık. topkapıda sanayi sitesinde serdar usta var otomatikçi serdar denildiğinde herkes tanıyor. serdar usta araca şöyle kabataslak bir baktı ve diferansiyelin zarar görmüş olduğunu söyledi. şanzımanın sıkıntısının mekanik beyin bölümünde anlaşılır olduğunu vurguladı. bir önceki sözde ustanın yapmış olduğu uygulama direkt müşteriyi tekrardan getirip ilk yapılan masrafı sıfırdan alıp üstüne ekleyerek kazık atmasına yönelik bir uygulamaymış. şimdi aracım halen serdar ustanın ellerinde. bitmesini bekliyoruz. yaklaşık 3000-4000 tl arasında masrafı daha var. ama en azından dürüst birisini bulduk. böyle bir sıkıntı içerisinde olursanız mutlaka serdar ustayı bulmanızı tavsiye ederim.
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçmiş olsun hocam, otomatik deyince korkuyorum ben, böyle durumları gördükçede haklı olduğumu anlıyorum.
|
|
![]() |
|
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
Aslında otomatikte korkulcak bir şey yok sadece peugeotların biraz sıkıntılı okadar
|
|
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
|
![]() |
|
lazkopatmaso ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı lazkopatmaso
![]() ![]() ![]() ![]() |
düzgün kullanımda oldukça makul bir seçenek ancak kısa mesafeli atraksiyonlara ve zorlamalara gelmez. şehir içinde ki istanbul trafiğin bitmez tükenmez çilesinde yakıt maliyeti artıyor ama kolaylık oluyor. uzun yolda ise konfor en üst seviyede olup yakıt tüketimi dibe vuruyor diyebiliriz. tabi bu genelleme tüm otomatikler için. benim aracın sıkıntısız hali ne yakar net çözemedim.
|
|
![]() |
|
cnrars ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
3000-4000TL + 850 TL çok değil mi? Sen ona yuvarlak hesap 5000 lira de, kusura bakma ama aracı kaça aldınız, ya da satsanız bu halde ne kadar yapar? O kadar paraya 106 için yazık şahsi fikrim, 10-12 bin liraya idareten 206 van var 1.4 hdi bulabilirsin bence
|
|
![]() |
|
silivriserdar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı silivriserdar
Usta değil esnaf değil işte böyle adamlar yüzünden insan biryere giderken şüphe ile gidiyor korkuyor. Yani bu kadar masraf yazık günah işinin ehli biri olsa bir araca bir bakma ile kontrol etmek ile ne olduğunu anlar. Ustaya gitmeden önce bence araştırmak lazım bakalım o usta iyimi değilmi yoksa böyle ortada ustayım diye geçinen adamlar bizleri mağdur etmekten başka bir Işe yaramıyor. |
|
peugeot 306 xr platinum 2001 model 1.6 benzin & lpg 06 plaka füme renkli
|
|
![]() |
|
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
![]() |
|
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı lazkopatmaso
valla arkadaşlar hayat bir tecrübeden ibarettir. tecrübe ise hayatta yenilen kazıkların bileşkesidir :) aracım bu gün çıktı anca kendine geldi. evet dediğiniz gibi maliyeti çok yüksek ancak satmaya kalksam kimse almazdı o şekilde. yapacak bişe yok hayırlısı böyleymiş dedik ve gaza basmaya devam ettik :) ancak bundan sonra yapacağım değişiklikleri sizlerin beğenisine sunmaktan başka yapacak da bişe yok :) ancak dipnot olarak şunu belirtebilirim otomatik şanzımanla ilgili yönlendirebileceğim usta topkapıda serdar usta dır. hem işinin ehli hem de dürüst..
|
|
![]() |
|
kasırga16 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kasırga16
Buna benzer bir sorun bende yaşadım, 307 sw otomatik aracım, sabahları ilk çarştan sonra vites devreden çıkıyordu gösterge de - ifadesi oluyordu, bu ifade 3. vites anlamına geliyormuş yani 3 le kalk 3 le git. düşme çıkma söz konusu değildi. Ancak aradan 1 saat geçince araç bir lambada veya başka bir sebeple durunca vites düzeliyordu. Bu iş böyle olmayacak diye ustaya götürdük , şanzuman yağına baktılar ve aracım 2. el, otomatik şanzuman yağı yerine normal şanzuman yağı konmuş ucuz diye, komple yağ değişimi ve selenoid değişimleriyle 1000 tl ye malolmuştu bize geçen sene. Usta var usta var işte, adam ucuz diye normal yağ koymuş
|
|
'Kötülüğü andıkça, kötülük yayılır.'
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
hocam naptın 1000 tl pahalı almıslar senden orjınal servısınde ben gecen yaz 650 tlye yaptırdım aynı ıslemı sanzımanında sorun yoksa yola devam :)
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
secur73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mart 2012 Konum: MANİSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
2003 model aracımdan çok memnunum geri viteste bazen vuruntu yapıyor ama olsun konforuna diyecek birşey yok.otomatik işi biraz şansla alakalı galiba ben 1,5 sene önce bir bayan avukattan almıştım,1 sene önce beyin değişti(250 lira)bendenden önce eski beyin tamirat görmüş kapatırken iyi kapatmamışlar su almış oksitlenme yapmış 1 senedir başka sorunyaşamadım.tek kafamı kurcalayan kontağı ilk açmamda 1 saniye kar spor modunun yanıması sonra herşey normal.beyin değiştikten sonra oldu acaba silmeyimi unuttular??çünkü arabada hiçbir sorun yok...
|
|
2003 peugeot 307 xt premium
|
|
![]() |
|
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
en başta gittiğiniz servis size komple revizyonu önermiş otomatik şanzımanın revizyonu en yüksek 3500 tl yi bulur ki buda bizim 407 lerin şanzımanına verilen fiyattır senin aracınkinin dahada uygun fiyata revizyon edileceğini düşünüyorum peki şimdi 3-4 bin lira daha ek masrafı var diyorsunuz yani aracın şanzıman tamiri size neredeyse 5 bine malolacak doğrumudur?
bi yanlışınız olmasın serdar usta size ne önerdi oda şanzımanı komple söküp revizyon edecekmi ki bu kadar yüksek meblağ tutuyor.
siz bari en baştan şanzımanı komple revizyon yaptırsaydınız maslakta otomatik şanzımancılar var fiyat aldım 2 ila 3 bin arası fiyat verdiler ve köklü firmalar yani çakma değil yinede geçmiş olsun |
|
![]() |
|
kaan4216 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
senin bu serdar usta dediğin üçkağıtçının teki adama 3 hafta önce arabayı bıraktım 1 haftada olur dedi 3 haftadır oyslıyor beni yok yarın kesin bugün kesin adamı hergün arıyorum şimdide araba olmadı diyor vites atmıyor diyor viteste sorun yokkan nasıl becerdiyse
|
|
![]() |
|
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
aynı sorun benim şanzımanda var valf yağ değişimi aracı düzeltir düşüncesi ile değişim yaptık vites geçişleri iptal sanırım sizin şanzımanda aynı durumda ama en azından sizinkisi sorunu söylemiş.valf ve yağ değişimi bize iyi gelmiyor bunu tecrübe etmiş olduk. Sıfır 3500 liraya şanzıman taktırmak en garanti çözüm gerisi masraf ve kendini kandırma olmaktan öteye gitmiyor
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |