![]() |
|
Geri Vites Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
umut_25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2013 Saat 16:38 |
Merhaba arkadaşlar. 206 Quiksilver aracım da geri vitese geçişte bir sorun var. Aslında sorun olup olmadığını bilmiyorum buna sizlerin yorumları ile karar vereceğim. Ben aracı 1 ay önce aldım. 10 Bin km önce baskı balata değişmiş. Diğer vites geçişlerinde hiç bir sorun yok. Sadece geri vitese geçerken zorlanıyorum. 1-2 deneme yaptıktan sonra gecebiliyorum. Acaba bir sorun olabilir mi diye kafama takıldı bende burada paylaşmak istedim. Şİmdiden herkese teşekkürler
|
|
![]() |
|
_ali_ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sorundan anlamam ama zorlanmaması için geriye geçirmeden önce 2'ye geçirip sonra geriye geçirmeyi deneyebilirsin. Başka model bir araçta bu işe yarıyordu.
|
|
206 1.4 + LPG
|
|
![]() |
|
umut_25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
İlginçmiş. Akşam bi deneyelim bakalım :)
|
|
![]() |
|
cocomo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2013 Konum: ank Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
benim partnerde de var aynı sorun.
geri vitese atıyorum. gece karanlıkta. yokuş yukarı tam geri geri park edicem, bi bakıyorum vites boşa atıyo kendi kendine. sonra bi daha geriye takıyorum. her gün aynı terane. dişlilerde mi bi sorun var acaba??
|
|
![]() |
|
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bazen ben de zorlanıyorum geri vitese atarken. Sanki iki kademeliymiş de birinci geçip ikincide takılıyormuş gibi oluyor. Debriyajı bırakıp tekrar sert bastığımda ve vitesi nazikçe taktığımda düzeliyor. cocomo sizin dediğiniz boşa geçme sanırım yukarıda dediğim gibi geri vites 1. kademede kaldığından. Vites tam oturmadığından boşa geri atıyor.
|
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
206 larda kroniktir geri vites olayı, bu 3. 206 aracım hepsinde de öyle adamı verem ediyor.
|
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
|
plawert ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
Geri viteste senkromenc yoktur bundan dolayı geri vitese geçmediği zaman vitesi 1 ve 2 ye takip sonra geri vitese takmak kolayca geri vitese takılmasını sağlar
|
|
206 x-desing 1.4 benzinli
|
|
![]() |
|
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
boşver kardeş geri vitesi geçmesin delikanlı adamda geri vites yoktur
![]() |
|
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|
![]() |
|
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
senkromenc nedir ?
|
|
![]() |
|
plawert ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
Birbiriyle temasa geçip, birbirini döndürmek isteyen dişlilerin, dişlerini senkronize ederek kesintisiz olarak hareketi devam ettirmeye yarayan vites kusutusu içindeki sarı renkteki bilezik şeklindeki parçadır. parçanın ismi sekromeçte olabilir :)
|
|
206 x-desing 1.4 benzinli
|
|
![]() |
|
206x-line ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mayıs 2012 Konum: adıyaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 426 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206x-line
Önce 1. Vitese tak ondan sonra dene olur bendede aynı oluyordu şimdi sorun yok
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
206 lar gerı vıtese geçerken bazen takılır takıldığı zaman zaten anlıyosun geçmedığını tam oturmuyo vites hıç gerı gıtmeye çalışmam kırr kırr dıye bı ses yapar araç hareket emez. boşa atıp debriyaja tekrar çekıp bastığında geçer . tam sert sağa gerı çekmek gerek ve tam durmadan araç tamamen durmadan gerıye atarsan zamanla şanzumana zarar verır . 1. vıteste aynı araba tam durmadan 1e geçmez en ufak şekilde hareket etse bıle .Devri oturmadığı zaman 5 e bıle zor geçer . Bazen soğuk havalarında etkısı oluyor ama gerıye geçmeme olayının soğukla alakası yok.Yanı benım 206 larda gözlemledıklerım bunlar herkes bılır belkı ama fıkrımı bende paylaşmak ıstedım.Çoğu böyle 206 ların bu bır sorunmudur teknık olarak bilemıyorum ama bugune kadar cıddı bısey olduğunu gormedım .
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Samet arkadaş benim arabayı tarif ediyor :) Dedikleri harfiyen doğrudur. Eğer geri geçmiyorsa boşa alın debriyaja bi kere basın bırakın sonra tekrar geri alın sorun ortadan kalkıyor.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |