![]() |
|
alım satım önerisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Baris İSSİ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Baris İSSİ
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2013 Saat 01:45 |
Arkadaslar aracı satıcam sahıbındene ekledım cok zorlamaya basladı fakat daha once hıc alısverıs yapmadım sanal ortamdan detaylı bı bılgı verırmı bana arkadaslarım acaba? sımdıden tesekkur ederım.
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
En çok dikkat etmen gereken parayı almadan imzayı atmamak, arkadaş yolda parayı getiyor falan filan gibi laflara itibar etme
Araç satarken dolandırılma örnekleri ''arkadaşlar aracımı satmak için ilan vermiştim..alıcı çıktı geldi arabamı gördüler 2 kişiydiler şarkıcı olduğunu ve albümü çıktıgını ve şirket sahibi olduklarını söylediler bi çanta dolusuda dolar ve türk parası gösterdiler beni iyice inandırdılar...ertesi günü onların dediği yere yani istanbul merter migros ta buluştuk aynı iki kişi ile daha sonra arabayı test etceğiz bahanesiyle 2 si öne oturdu bende arka koltuğa oturdum direk notere gittik ruhsatı verdik evraklar hazırlandı 20-30 dakkaya sora herşey hazırlandı noterde çalışan kaç paraya anlaştınız dedi dedim 17.250 tl ye tamam dedi.. bende para dedim alıcı dolandırıcıda muhasebecimi aradım hemen satışı yapalım muhasebecim gelip kapıda ödeme yapcağız dedi...bende inanarak imzayı attım satışı yaptık... dışarıya cıktık diğer arkadaşıda arabamdaydı bizde arabaya noterden geri döndük bindik gene onlar önde bende arkada bu şekilde bi kahve içelim muhasebecimiz yolda geliyor dedi migros kahve pasta cafeye birisiyle oturduk diğeride bende aracı park edip geliyorum dedi...meğer o aracı çalışır vaziyette hazır tutuyormuş ve migrosunda 1 giriş 1 de çıkışı varmış..bende sadece 1 çıkışı oldugunu biliyordum....sora bu yanımdaki dolandırıcı dediki ben bişeyler alıp hemen geliyim meğer çalışan araca binip kaçmak için bana uydurdugu bahaneymiş.. 1-2 dakka sora gittimki içerde adam yok :((( işte o an dolandırıldıgımı anladım...hemen 155 i aradım gelip beni aldılar ama birşey yapamadılar aracın satışını verdiğim için.....'' ''Sevgili Arkadaşlar bu yazdıklarımı ibretle ve dikkatle okuyun kimsenin daha başı yanmasın!!!,,Babam Honda civic aracı satış için internete ilan veriyor bu ilanı gören şahıslar irtibata geçiyor pazarlık ediyor,1 haftalık pazarlıktan sonra orta yol bulunuyor ve adamlar aracı ankaraya cağırıyor baştan olumsuz cevap alsalarda ,ikna ediliyor ve yol ücreti havale edilip babam aracı ankaraya getiryor,araçta annemin üzerine olduğundan adamın adına vekalet cıkartılıyor,adamların "ankara etimesgur sincan arasında opet benzliğin tam arka tarafında ......... adı altında işlettikleri orfise geçiliyor ve satış ievrakları hazırlanıyor,ordada ne yapıp ne edilip güven telkin edilip aracın ruhsat ve anahtarlarını teslim edilmesi sağlanıyor,akabinde ababmın yanına birileri verilerek vakıf bank şubesinden parayı hesaba aktarılması söyleniyor ve bankada sorun cıkıyor gelecek kişi gelmiyor,ofise geri dönülüyor fakat araba ortadan kayboluyor akabinde bir sürü dalavere cevrilerek değişik adreslere yönlendirip adamlar ortadan kayboluyor ve herhangi bir ödeme yapılmayıp araçı dolanrıyorlar!!!! Daha sonra adamlarla bende irtibat kurdum yaklaşık 5 gün telefon görüşmelernde hergün parayı yollayacaklarını belirtmelerine rağmen herhangi hiç bir ödeme olmadı ve en sonunda bütün telefonlar kapatıldı,savcılığıa gerekli müraacat yapıldı,arkadaşlar bunlar bizim başımıza geldi belki haketmişsiniz salaklık sizde diyeceksiniz ama lütfen dikkat edin bizm başımıza geldi kimsenin başına gelmesin!!!arac şuan ankarada ve yeni plaka numarasınında öğrenip yazacağım bize bunu yapan sözde kurumun adı..................'' Düzenleyen Serco05 - 17 Ocak 2013 Saat 03:04 |
|
![]() |
|
silivriserdar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı silivriserdar
![]() ![]() ![]() ![]() |
En güzel yöntem noter önünde parayı alıp imzayı atmak kim olursa olsun. Ben ilk defa araba aldım ama aldığım kişi üst teğmendi ve sahibinden.com dan arayıp konuştuk sonra birliğine gittik öyle aldık. |
|
![]() |
|
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
noter önünde almak iyi de ya para sahte çıkarsa. 50-100 lira değilki? onu nasıl anlayacağız. ben ilk aaracımı alırken satıcı bankaya gidelim parayı benim hesabıma havale et dedi. daha sonra notere gider satışı veririm dedi. bende bende nakit var dedim kabul etmedi. o zaman önce satışı alayım daha sonra parayı bankaya yatırırız dedim. tamam dedi.yalnız şans işte benim notere verdiğim paralardan bir tanesi sahte çıktı. o an satıcının yüzünün rengi attı. allahtan noterdeki makinenin hatasıymış. parada sorun yokmuş satışı alıp bankaya parayı yatırdık.bi problem çıkmadı. peki önce parayı hesaba yatırıp banka dekontuna ....... plakalı aracın satışı için diye yazdırmak güvenlimidir?
|
|
2001 206xt 1.6
|
|
![]() |
|
Mehmet38 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2012 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 147 |
Satış verilmeden önce parayı blokeli hesaba yatırmak en doğrusu.Noter işlemi bitincede gönül rahatlığıyla gidip paranızı alırsınız.Böylelikle iki tarafta riske girmemiş olur.
|
|
![]() |
|
Baris İSSİ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Baris İSSİ
![]() ![]() ![]() ![]() |
teşekkürler arkadaşlar saolun sanırım en mantıklısı memet abının dediği gibi para blokeli hesapta durması tam olarak bılmesemde o hesap yontemını bana en makulu o geldı sahte cıkması soz konusu en azından bankada lursa sıkıntı olmaz. verdıgım ılana gayrımenkul teklıfı gelı kus adasındaymıs 14 bın ıstıyo gecenlerde bı arkadasın babası dolandırıldı bu yontemle ondan sormak ıstedım tesekkur ederım tekrar.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |