![]() |
|
307 R Konumu Sesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Resd ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2012 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2013 Saat 21:00 |
İyi akşamlar arkadaşlar.
307 otomatik arabam var ve bir süredir r konumuna aldığımda çıkan uzun bip sesi şimdi p konumunda arabayı çalıştırdığım zaman çıkıyor r konumunda ses gelmiyor. Sorun ne dir acaba. |
|
![]() |
|
ondercan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2013 Konum: hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
park yardımcısı varmı .arcınızda. ( park senserü ).varsa orjinalmi.
|
|
![]() |
|
Resd ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2012 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
Kusura bakmayın biraz geç yanıt verdim. Bakmaya fırsatım olmadı.Hayır Aracımda park sensörü yok bu ses park sensörü sesi gibi kısa biplerden oluşmuyor önce kısa bip veriyor ve sonra uzun bip veriyor kesiliyor.
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar Arabam 2004 model 307 XT otomatik. Ototmatik kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
|
|
![]() |
|
ondercan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2013 Konum: hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
merhaba resd.
hatay damısın istersen bir ara servise ugra sesi bi duyayım .yardımcı olurum gelirsen. önder usta görmek istedigini söyle. |
|
![]() |
|
Merkezde değilim payas tayım hatta yarın fırsat bulursam bir video çekeyim o şekilde göstereyim size.
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar video danda sorunum net olarak anlaşılıyor. Bu ses daha önce vitesi R konumuna aldığımda çıkıyor şimdi ise p konumunda arabayı çalıştırınca bu ses çıkmaya başladı. Düzenleyen Resd - 19 Ocak 2013 Saat 22:10 |
|
![]() |
|
kardeşim öten ses vites konsolunun orda .park yardımcısı hoparlöründen geliyor gibi.ama sen park senserü yok demişsin.dedigim gibi merkeze yolun düşerse bi ugra.
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Araç tahminime göre premium digital klima ve ahşap kaplama konsol var park sensörüde olması lazım, bence arkadaş ikinci el aldıysa belki tampon değişmiş sensörler iptal olmuş olabilir, ilk mesajdada söylemiş önceden R konumuna alınca uyarı sesi geliyordu diye.
|
|
![]() |
|
Evet aracı ikinci el aldım 4 ay önce bildiğim kadarı ile premium larda deri döşeme ısıtmalı koltuk far yıkama gibi özellikler mevcut benim arabamda bunlar hariç full XT modeli diye geçiyor. Arka tamponda ise sensör gözleri ve konsolda sensör ekranı yok o yüzden park sensörü yok diye biliyorum. R konumunda gelen sesi de araba geri vitese geçti uyarısı gibi yorumlar yapıyordum. Eğerki önceden park sensörü var ise olduğunu şu an nasıl anlarım.
Düzenleyen Resd - 19 Ocak 2013 Saat 23:01 |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
şase numaranızın son 8 rakamını özelden gönderin bakmaya çalışayım
|
|
![]() |
|
Hocam servis boxtan araç şasesiyle parça bölümüne baktım aracınız için park yardımcısı görünüyor.
|
|
![]() |
|
Anladım şimdi benim araç premium mu oluyor. Peki şimdi bunu tekrar nasıl aktif edebilirim ve r deki sesin p ye geçmesinin sebebi ne olabilir. Tahmininiz varmı.
|
|
![]() |
|
Hayır sizin araç sadece XT, premiumlarda ısıtmalı koltuk far yıkama gibi bi kaç özellik daha varmış.
XT'nin bütün özelliklerini buldum • Hız Sabitleme Sistemi (Cruise Contorl) (opsiyonel) • Kilitlenmeyi önleyici fren sistemi (ABS) • 8 Fonksiyonlu ve sıkışmaya duyarlı Sunroof (El kol sıkıştığında durup yarıya kadar açılır) (Opsiyonel) • Sıkışmaya duyarlı ön ve arka camlar. (El kol vs sıkıştığında durup 5 cm geri açılır) • Isı ve UV filtreli metaloksit kaplı ön cam • 195/65/15 sıfır lastik ve 15 inch jant (spor paketinde 205/55/16 16 inch jant) |
|
![]() |
|
Evet özelliklerin hepsi mevcut ve benim araba galiba spor paket oluyor benim jant lar 16. Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için son bir soru kusuruma bakmayın. Bu par sensörünü geri nasıl aktif edebilirim ve sesn r konumda iken neden p konumuna geçmiş olabilir.
|
|
![]() |
|
Hocam park sensörünü bence piyasadan 60-80 TL'lik bişey taktırın servis fiyatı emin değilim ama 300-400 TL'dir eğerki servis 100-150 TL'ye takarsa onlarda piyasadaki ürünlerden takarlar, biz sıfır 308 aldık park sensörü vardı özelliklerinde meğer orjinal park sensörü değilmiş piyasadakilerden bi tane takmışlar serviste, sesin r konumundan p konumuna geçmesi konusunda teknik bi bilgim yok ama geri vites müşüründe sıkıntı olabilir, bazen yolda düz giderken geri vites lambası yanan araçlara rastlarız mesela, siz vites p konumundayken aracı çalıştırın ses geldiği zaman birisi geri vites lambalarını kontrol etsin bakalım geri vites lambalarıda yanıyormu, orjinalde nasıl bilmiyorum ama sonradan takılan park sensörleri elektriği geri vites lambasından alıyor.
|
|
![]() |
|
Anladım Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Dediklerinizi bir kontrol edeyim. Sonrada çözüme yoluna giderim.
Düzenleyen Resd - 19 Ocak 2013 Saat 23:55 |
|
![]() |
|
evet senin aracında park senserü var gözüküyor.o gelen seste park senseründe bir arıza oldugunu işaret eder.eger ki tamponda gözler yoksa,orjinale çevirmen biraz pahalıya mal olur.sadece gözün bir tanesi 100 tl üstünde biliyorum.en iyisi hoparlörün fişini çekmek.eger par senserü istiyorsan piyasadakilerden taktırman daha mantıklı.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |